EYT'liler salonlara sığmadı

Yurdun dört bir yanından başkente gelen onbinlerce emeklilikte yaşa takılan(EYT) salonlara sığmadı. Sabah önce Anıtkabir'i ziyaret eden EYT'liler, öğle saatlerinde de Yenimahalle'deki Nazım Hizmet Kültür Merkezi'nde toplandı. Yoğunluk nedeniyle binlerce EYT'li salona giremedi. Atılan "EYT burada, hükümet nerede?, vur vur inlesin Ankara dinlesin" sloganları dikkat çekti.

Yayınlanma: 10.02.2019 - 10:56
EYT'liler salonlara sığmadı
Abone Ol google-news


 Dışarıda kurulan ekranlardan salonu izleyen EYT'liler sık sık, "EYT burada, hükümet nerede?, vur vur inlesin Ankara dinlesin" sloganları atarken; eşleri ve çocukları da kendilerine destek verdi. Toplantıya CHP, İYİ Parti ve Türkiye İşçi Partisi'nden çok sayıda milletvekili, sendikacılar, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, sonuç alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. EYT'lilerin Türkiye'nin "bel kemiği" olduğunu vurgulayan Özüpak, "Bu bir hak arayışıdır. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda yaşamak eziyete dönüşmüştür" dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş da, "Başkan Mansur" sloganları ile karşılandı. Yavaş, "EYT için çözümüm var. Sağlık yardımından faydalanamayanların giderleri belediye tarafından karşılanacak. Vatandaşlara sağlık yardımlarından faydalanmaları için belediye tarafından ücretsiz rehberlik hizmeti verilecek. İşlemler sonuçlanana kadar aylık GSS primleri belediye tarafından karşılanacak" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler