Tanzimde kıtlık

Biberin kilosu 18 TL’ye çıktı. Tanzimdeki 6 TL’lik biberleri almak isteyen yurttaş 3-4 gündür biber bulamıyor. Kuru soğanda da kıtlık var. Ürün bulmak isteyenler uzak yoldan gelerek sabah erken saatlerde kuyruğa giriyor.

Yayınlanma: 24.03.2019 - 22:36
Abone Ol google-news

Yurttaşı uzun sebze ve meyve kuyruklarına mecbur bırakan tanzim satışlara yapılan ‘ihtiyacı karşılamayacak’ eleştirileri haklı çıktı. Tanzimin ikinci haftasından itibaren aralıklarla gelmeye başlayan kuru soğana son 3-4 gündür biber de eklendi. Bu ürünler sabah erken saatlerde bile bulunamıyor. Zaman zaman bu ürünlere patlıcan ve pirinç de ekleniyor. Salatalık, öğleden sonra ilk tükenen ürünler arasında. Öğleden sonra giden yurttaşlara 10 üründen ancak 3-4 ürün kalıyor.
Vatandaşın ihtiyacını ne ölçüde karşıladığını gözlemlemek için gezdiğimiz Taksim ve Mecidiyeköy’deki tanzim satış noktalarında, ihtiyacı karşılamadığı için artık uzun kuyrukların, yalnızca sabah saatlerinde oluştuğunu gördük.

Talebi karşılamadı
Satış yapan Beltur çalışanları, sınırlı sayıdaki ürünler herkese yetsin diye bazı ürünlerdeki 3 kilo sınırını 2 kiloya düşürüyor. Kilo sınırından dolayı istediği miktarı alamayan bazı yurttaşlar da yeniden kuyruğa girmek zorunda kalıyor. Mecidiyeköy’deki noktada konuştuğumuz bir yurttaş, “Beşiktaş’ta ürün çeşitliliği bittiği için Ortaköy’den çıkıp buraya geldim. Neden bize bu çileyi çektiriyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yurttaşlar, tanzimdeki ürünlerin kalitesinden ve fiyatından memnun kalsalar da ürünlerin herkese yetmediğinden şikayetçiler.
Taksim’deki bir yurttaş, kuru soğanı baktığı hiçbir tanzim noktasında bulamadığını, öğleden sonraya kaldığı için de istediği ürünlerin kalmadığını anlattı. Bir diğer yurttaş Gülsen Kütük, “Çalıştığım için öğleden sonra gelebiyorum. Patlıcan, biber ve salatalık bulamıyorum” dedi. Tanzim satışa ilk defa geldiğini, yalnızca patates ve domates alabildiğini belirten Sezai Karaosmanoğlu “Biber, salatalık, nohut ve pirinç de alacaktım ama kalmamış. Çok bir malzeme yok” diye konuştu.
Öte yandan, marketleri ‘fırsatçılıkla’ suçlayan hükümet, tanzimle birlikte marketlerdeki fiyatların indiğini iddia edip, ‘fırsatçılık’ söylemini pekiştirse de vatandaşın marketlerde ucuz fiyata bulabildiği ürünler, kendi tabirleriyle ‘çerik çürük’ olanlar... Semt pazarlarındaki sebze fiyatları ise hala cep yakıyor. Sivri biber geçen hafta 18 TL’yi aştı. Dolmalık biber ise 15 TL’ye çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler