Erdem Başçı'dan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yılın ilk enflasyon raporunu sundu.

Yayınlanma: 27.01.2015 - 10:57
Abone Ol google-news

Merkez Bankası, 2015 için enflasyon öngörüsünü yüzde 5.5 olarak belirledi.
 
Merkez Bankası Başkanı ERdem Başçı, yılın ilk enflasyon raporunu sunmak için düzenlediği basın toplantısında, enflasyonun 2015 yılı sonunda, orta noktası yüzde 5.5 olmak üzere, yüzde  4.1 ile yüzde 6.9 aralığında, 2016 yılı sonunda, orta noktası yüzde 5.0 olmak üzere, yüzde 3.2 ile yüzde 6.8 aralığında ve orta vadede ise yüzde 5.0 düzeyinde gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü söyledi.

Faiz indirim sürecini Ocak ayı itibarıyla başlattıklarını ifade eden Başçı, "İndirim süreci boyunca temkinli yaklaşımımızı korumamız halinde 2015 sonunda son 45 yılın en düşük yıl sonu enflasyonunu gerçekleştirmemiz mümkün görünüyor" dedi.

Merkez Bankası (MB) Başkanı Erdem Başçı, petrol fiyatlarındaki düşüşlerin enflyasyonda gerilemeyi ve ekonomik büyümeyi destekleyeceğini söyledi.

Başçı, buna karşın dış talepteki gevşemenin büyümede aşağı yönlü risk olmayı sürdürdüğüne dikkat çekti.

MB Başkanı, 2015 yılının ilk enflasyon raporunu açıkladığı toplantıda, petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enflasyonda belirin bir düşüş yaşanmaya başladığına işaret ederek, "2015 yılı sonunda son 45 yılın en düşük enflasyonunu görebiliriz" dedi.

Enflasyon görünümündeki düzelme ile faiz indirim sürecinin Ocak ayında başladığını ifade eden Başçı, buna karşın sıkı duruşun süreceğini söyledi.

Başçı, "Kredilerde mevcut eğilimlerin önümüzdeki dönemde devamını öngörüyoruz; bu da orta vadeli enflasyon baskılarını sınırlayacak ve cari dengedeki düzelmeyi destekleyecek" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler