G20 liderlerine korumacılık uyarısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve B20 Dönem Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yarın Ankara’da başlayacak olan ve dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisini buluşturan G20 toplantılarının iş dünyası ayağı B20’de (Business20), dünya liderlerine ticaretin önünü açmaları ve KOBİ’lerin finansmana erişimini desteklemeleri çağrısında bulunacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 02.09.2015 - 07:10
Abone Ol google-news

Hisarcıklıoğlu, dünyanın dört bir yanından gelip B20 çatısı altında buluşan 800’ün üzerindeki Görev Gücü üyesinin, Washington DC ve Paris’te gerçekleşen Görev Gücü Ortak Toplantıları ile altı ay boyunca devam eden çalışmalar sonucu G20 liderlerine iletilmek üzere 19 öneri ortaya koyduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, küresel iş dünyasının sıkıntılarını şöyle sıraladı: “Küresel ticaret pastası eskisi gibi büyümüyor. Ticarette ve yatırımlarda korumacılık artıyor, altyapı yatırımlarının projelendirme ve finansman süreçlerinde ciddi öngörülebilirlik sorunları var. Finansal düzenlemelerde reform süreci tamamlanmadı, uygulama belirsizlikleri var. KOBİ’lerin küresel ekonomiye entegrasyonunda ciddi sorunlar yaşanıyor ve kadın ile gençler için iş hayatında başarıya götürecek beceri gelişimi sağlanamıyor.”

Hisarcıklıoğlu, liderlerden taleplerini, “Ticaretin önünü açmaları, altyapı ve yatırım stratejilerini açıklamaları, kadın ve gençler için beceri gelişimi ve KOBİ’lerin finansmana erişimini desteklemeleri” diye özetledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler