Fabrikayı çalışanla taşıdı

Türkiye’de 100 yıldır faaliyette bulunan Unilever, Türkiye’yi bölgesel güç merkezi yapma hedefiyle Gebze’deki fabrikayı Konya’ya taşıdı. Yeni fabrika 350 milyon Avro’ya kuruldu.

Yayınlanma: 05.05.2017 - 06:04
Abone Ol google-news

Algida, Omo, Signal, Sana gibi markaları bünyesinde bulunduran ve Türkiye’de 8 fabrikası, 5 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Unilever, Konya’ya 350 milyon Avro yatırımla ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikası kurdu. Gebze’deki üretimini durduran şirket 345 çalışanını Konya’daki fabrikaya transfer etti. Konya fabrikası Unilever’in son 10 yılda hızlı tüketim ürünleri alanında yaptığı en büyük yatırım özelliğini taşıyor.

Unilever, yeni fabrika yatırımı ile ev bakım ve kişisel bakım ürünleri kategorilerinde toplam üretim kapasitesini 750 bin tona çıkaracak. Fabrikada Omo, Domestos, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor, Clear, Dove gibi markaların üretimi yapılacak. Fabrikadan başta Afrika olmak üzere 21 ülkeye yıllık 150 milyon Avroluk ihracat hedefliyor.

100 yıl daha buradayız

Unilever Global Üst Yöneticisi (CEO) Paul Polman, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla yapılan açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ve ekonomisinin 100 yılı aşkın süredir parçası olmaktan gurur duyduklarını, en az 100 yıl daha Türkiye’de olacaklarını söyledi. Polman, son 5 yılda 450 milyon Avro’su fabrika olmak üzere toplam 600 milyon Avro yatırım yaptıklarını dile getirerek, “18 ayda hayata geçirdik. Türkiye’de artık toplumun DNA’sına işlemiş durumdayız. Karadeniz’de çay üreticileri bünyemizde. Omo ve Signal ile 10 bin okulda 100 bir çocuğa ulaştık. Türkiye; Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya için bölgesel bir merkez olma rolüyle önceliğimiz olan bir ülke” dedi.

Bölgesel güç

Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Harm Goossens de “Türkiye bizim için bölgesel bir liman. Türkiye’de her 10 evin 9’unda varız. Türkiye’den dünyaya 100’den fazla yetenek ihraç ettik. Türkiye Unilever için bölgesel güç oluyor” diye konuştu.

Unilever Türkiye, Rusya, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya, Kafkasya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Bölge Başkanı Nihal Temur ise, daha fazla ihracat yapılması için Mersin Limanı’na gitmesi planlanan hızlı tren hattının acilen bitirilmesi gerektiğine işaret etti.

Çalışanlar Gebze'den taşındı

Unilever’in Gebze Fabrikası’nın kapanmasından sonra üretimin Konya’ya taşınmasıyla Gebze’de çalışan 345 çalışan da Konya’ya yerleşti. Unilever, taşınma sürecinde eşlerin iş bulması, çocuklara okullara uyumu için psikolojik destek sunuldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de son yıllarda çok ciddi iç ve dış şoklarla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Dışarıda Türkiye algısı olumsuz. Türkiye’nin yanı başında olan gelişmelerin etkisi var. Son yaşanan şokların katkısı var. Şimdi çok önemli reformların yapılmasının arifesindeyiz. Anayasa değişikliği algısı olumsuz. Türkiye demokratik laik bir hukuk devleti olmaya devam edecek. Demokrasini güçlendirmeye devam edecek. Kalkınma ile demokrasi at başı gider. Hukuk ve demokrasi yatırımcı için önemli. Türkiye’ye dönük algı ile gerçeklik arasında fark var. Bu farkı azaltacağız” dedi.

1.300 kişilik köy

şilik kö y Unilever’in tedarikçileriyle kurduğu “Konya Tedarik Köyü”; 4 Unilever u¨retim, 2 şişe u¨retim, 1 dolum tesisi, 1 depolamadağıtım merkezi ve 1 hammadde lojistik merkeziyle 9 tesis içeriyor. Konya Tedarik Köyü, 1.300’ün üzerinde kişiye istihdam sağlıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler