‘Eski dost’ mutlu

Rusya heyetiyle 350 milyon dolarlık iş konuşuldu.

Yayınlanma: 25.08.2017 - 04:32
Abone Ol google-news

86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın partner ülkesi Rusya, fuardaki ticari, sosyal ve kültürel etkileşimlerden hoşnut. İEF’ye ilk kez 1934 yılında “Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği” adı altında katılan Rusya Federasyonu toplamda 62 kez bu organizasyonda yer aldı. Kültürpark’ta son yılların en büyük partner ülke katılımını gerçekleştiren, başta ‘enerji’ olmak üzere, ‘tarım’, ‘metal makine’ ve ‘turizm’ sektörlerindeki firmalarıyla yer alan Rusya Federasyonu’nun katılımı, her iki ülkenin ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerinin sonraki yıllarda daha da gelişmesi için zemin hazırladı.

Enerji, Sanayi ve Ticaret ile Ekonomi Kalkınma bakanları düzeyinde heyetle fuarda yer alan Rusya’nın kayıtlarına fuarın yalnızca ilk iki gününde Rus şirketlerle Türkler arasında 350 milyon dolarlık sözleşme masaya kondu. Moskova Kongre ve Sergi Merkezi Denetleme Kurulu Başkanı Andrew Zhukovsky, “Yapılan anlaşmalar, iki ülkenin birbiriyle ilişkilerini geliştirmesinde güçlü ve etkili bir araç” diye konuştu.

Rusya Federasyonu Basın Organizasyonu Yöneticisi Elena İvkina, Türkiye ile Rusya arasındaki zor günlerin geride kaldığını kaydederek “Rusya ve Türkiye olarak işbirliğini artırırsak, bu tek kutuplu dünyaya ciddi bir yanıt verebiliriz” dedi. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler