Ses var görüntü yok... TOKİ, 21 binden fazla davayı kaybetti

Reklama 9.5 milyon TL harcayan TOKİ, aleyhine açılan 21 binden fazla davayı kaybetti.

Yayınlanma: 01.09.2017 - 19:52
Abone Ol google-news

TOKİ’nin son 5 yılda reklama 9.5 milyon TL harcadığı, aleyhine açılan 21 bin 289 davayı kaybettiği ortaya çıktı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TOKİ Başkanlığı’nın, zamanında teslim etmediği konutları Meclis gündemine taşıdı. Gürer, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; TOKİ’nin kampanya duyuru ve reklamlarını başarılı bir şekilde yapmasına karşın, TOKİ’den daire satın alan pek çok yurttaşın pişmanlığını gündeme getirerek, projelerin neden geciktiğini sordu. Gürer’in önergesine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yanıt verdi. Bozdağ yanıtta, Ankara Turkuaz Vadisi Projesi’nin yapı ve iskân ruhsatlarının geç alınması nedeniyle 8 ay, İzmir Menemen Projesi’nde; gecekondu işgali, su ve elektrik aboneliğinin uzaması gibi nedenlerle 16, Ankara Polatlı Projesinde parselasyon uygulamasının zamanında tamamlanmaması nedeniyle 8 ay, Sivas Suşehri Projesi’nin yüklenici firma işe devam edemediği için 31 ay, Erzurum’da gecekonduların tasfiyesinde sorunlar yaşandığı için 29 aylık geciklemeler yaşandığını bildirdi.

Reklama milyonlarca TL

TOKİ tarafından yapılan ihale, konut ve arsa satış kampanyaları ile çeşitli bilgilendirme duyuruları için son 5 yılda 9.5 TL ilan ücreti ödendiği bilgisini veren Bozdağ, müteahhitlerin TOKİ’nin yaptığı reklam kampanyalarına katılmaları ve herhangi bir bedel ödemelerinin söz konusu olmadığını kaydetti. CHP’li Gürer, vatandaşların TOKİ’den daire satın alanların dairelerin kalitesizliğinden yakınması ve anahtar teslimlerinin vaat edilen süreden daha geç yapılması yönündeki şikâyetlere dikkat çekerek, “Aralık 2014 tespitiyle TOKİ’ye açılan dava sayısı 24 bin 175’e ulaştı. TOKİ, bu davaların 21 bin 289 tanesini kaybetti” dedi.

‘Yanlışlar ortada’

TOKİ’nin konutları zamanında teslim etmemesinin mağduriyetler yarattığını belirten Gürer, kaliteli, düzenli ve doğru bir çalışma yapılmamasının sorunlar ürettiğini söyledi. Gürer, KİT komisyonunda da konuyu gündeme getirdiğini belirterek, TOKİ aleyhine açılan davalar ve verilen kararlarla TOKİ’de yapılan yanlış uygulamaların yasal olarak da görüldüğünü vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler