Kredi sınırı artıyor

Başbakan Yıldırım, esnaf ve sanatkârların kullanacağı işletme kredisi sınırının 150 binden 200 bin liraya çıkarılacağını açıkladı.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 04:41
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım, alacakları önlemler ve ekonomiye yönelik yeni kararlarla faizlerin kendi doğal sınırı içinde kabul edilebilir sınırlara çekilmesini sağlayacaklarını söyledi. Partisinin grup toplantısında konuşan Yıldırım, esnaf ve sanatkârların kullanacağı işletme kredisi sınırının 150 binden 200 bine çıkarıldığını açıkladı. Yıldırım’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

* Esnaf bulunduğu işyerini satın almak istiyorsa 500 bin lira krediyi 10 yıl vadeyle alabilecek. İşyerine yeni araç almak istemesi halinde taşıt edindirme kredisi kullanabilecek. Bu da 5 yıl vadeyle 500 bin lira olacak. Bunların faizi piyasa faiziyle değil, özel, Hazine’nin desteklediği düşük oranlı faizle olacak.

* Bazı belediyeler ellerindeki bütçeyi çarçur ediyor, para bitince de vatandaşın malına göz dikiyorlar. 100 liralık yere 5 bin liralık değer biçiliyor. Burası dağ başı mı? Şimdi buna el attık, hiç kimse yüzde 50’den fazla artırmayacak. Bunların hesabını verecekler. Öyle ‘ben yaptım oldu yok’. Şimdi tıpış tıpış o aldıkları paraları geri verecekler. Yeni beyannameler düzenlenecek

* Cep telefonu görüşmesinde vergi yüzde 25. 7.5’e düşürüyoruz. Ev telefonunda da görüşme yüzde 15. Bunu da yarıya düşürüyoruz. Telefon şirketleri düşürmezse biz de onları düşürürüz.

Kapattık dükkânı

* Yeni yılda yeni araç alımı yok, kapattık dükkânı. Hiçbir şekilde güvenlik ve acil konular dışında devlete, belediyelere, oraya buraya yeni araç alımı yok. Yüksek silindir hacimli araç kullanımına sınırlama getiriyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler