Rusya'dan peri masalı!

2018 Dünya Kupası son 16 turunda İspanya, Rusya'yla kozlarını paylaştı. Ev sahibi Rusya, turnuvanın önemli favorilerinden İspanya'yı penaltı vuruşlarında, Akinfeev'in kurtardığı iki penaltıyla 4-3 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi

Yayınlanma: 01.07.2018 - 18:46
Rusya'dan peri masalı!
Abone Ol google-news

İspanya'nın hakimiyetinde geçen ilk yarıda perdeyi açan gol 12. dakikada geldi. İspanya'nın kullandığı serbest vuruşta, Rus stoper Ignashevich'e çarpan top ağlarla buluştu ve Matadorlar bu golle 1-0 öne geçti.

Dakikalar 42'yi gösterirken Rusya'nın kullandığı köşe vuruşunda Dzyuba'nın kafa vuruşunun ardından top Pique'nin koluna çarptı ve hakem bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltıyı Dzyuba gole çevirerek skoru eşitledi: 1-1.

İkinci devre de tıpkı ilk yarı gibi İspanya hakimiyetinde geçti. Matadorlar, topu ayağında tutmalarına rağmen çok iyi kapanan Rus savunmasını aşmakta zorlandı ve çok fazla pozisyon bulamadı. Rusya da çok fazla hücum etmeyi düşünmeyince iki takım da gol bulamadı ve karşılaşma 1-1'lik skorla uzatmaya gitti.

Uzatma dakikalarındaki en önemli tehlikeyi İspanya yakaladı. Sağ kanattan ilerleyen Rodrigo ceza sahası içinde dar açıdan vuruşunu yaptı, Akinfeev'in çeldiği topu Carvajal tamamlamak istedi ancak Rusya savunması topu uzaklaştırdı.

115. dakikada ise ceza sahasında yaşanan pozisyonda Pique ile Ignashevich arasındaki ikili mücadelede Pique yerde kaldı, ancak Video Asistan Hakem'le görüşen hakem Kuipers, devam kararı verdi.

120 dakika sonunda 1-1'lik skor yine bozulmayınca karşılaşma seri penaltı vuruşlarına taşındı. Penaltı vuruşlarında Koke ve Aspas kullandıkları penaltılarda Akinfeev'e takılınca, Rusya penaltı atışlarından 4-3 galip ayrılmayı başardı ve çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finale yükselen Rusya'nın rakibi bu akşam 21.00'de oynanacak Hırvatistan-Danimarka eşleşmesinin sonucunda belli olacak.

OPTA VERİLERİ: 

-Rusya, 1966 Dünya Kupası'ndaki Bulgaristan'ın ardından, bir Dünya Kupası'nda kendi kalesine iki gol atan ikinci takım oldu.

-Sergey Ignashevich, Dünya Kupası tarihinde kendi kalesine gol atan en yaşlı oyuncu oldu. (38 yıl 352 gün)

-Gerard Piqué, 1966'dan bu yana Dünya Kupası'nda en fazla penaltı yaptıran İspanyol oyuncu oldu. (2 kez)

-Artem Dzyuba üç gol bir asistle, Rusya'nın Dünya Kupası'nda attığı son yedi golün dördüne direkt katkıda bulundu.

-İspanya'nın 23 maçlık yenilmezlik serisi Rusya karşısında son buldu.

-Uzatmaya giden müsabakada kupa tarihinde ilk kez bir takım 4 oyuncu değişiklik hakkı kullanmış oldu.

İSPANYA: 4 - RUSYA: 5
STAT: Luzhniki (Moskova)
HAKEMLER: B.Kuipers, S.van Roekel, E.Zeinstra
İSPANYA: De Gea, Nacho (dk. 70 Carvajal), Pique, Ramos, J.Alba, D.Silva (dk. 67 Iniesta), Koke, Busquets, Asensio (dk. 104 Moreno), Isco, Diego Costa (dk. 80 Aspas)
RUSYA: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudriashov, Zhirkov (dk. 46 Granat), Samedov (dk. 61 Cheryshev), Zobnin, Kuziaev (dk. 97 Erokhin), Dzyuba (dk. 65 Smolov) Golovin
GOLLER: Dk. 12 Ignashevich (k.k.), dk. 41 Dzyuba (pen.)
SARI KARTLAR: Pique (İspanya); Kutepov, Zobnin (Rusya)
PENALTILAR: Iniesta (+), Pique (+), Koke (-), Ramos (+), Aspas (-) (İspanya); Smolov (+), Ignashevich (+), Golovin (+), Cheryshev (+)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler