Rus ruletini Hırvatistan kazandı!

2018 Dünya Kupası son çeyrek final karşılaşmasında ev sahibi Rusya, Hırvatistan'la karşılaştı. Normal süresi 1-1, uzatma dakikaları 2-2 sona eren mücadelede kazanan penaltı vuruşları sonunda Hırvatistan oldu. Hırvatlar, yarı finalde İngiltere'yle karşılaşacak

Yayınlanma: 07.07.2018 - 22:49
Rus ruletini Hırvatistan kazandı!
Abone Ol google-news

Karşılaşma Hırvatistan'ın kontrolünde başladı ancak perdeyi açan gol ev sahibi Rusya'dan geldi. 31. dakikada Dzyuba'yla paslaşan Cheryshev, sol ayağıyla ceza sahası dışından yaptığı müthiş vuruşla kaleci Subasic'i avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu gole Hırvatistan'ın yanıtı gecikmedi. Dakikalar 39'u gösterirken Mandzukic sol kanattan ceza sahasına girdi, yaptığı ortada Kramaric düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi. Bu gol ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

İkinci yarıda da Hırvatistan'ın hakimiyeti vardı. 60. dakikada Perisic'in direkten dönen şutu da dahil olmak üzere pek çok pozisyon yakalayan Hırvatlar, Rus savunmasını aşmayı başaramadı. Rusya da yakaladığı cılız hücumlarda gol bulmayı başaramayınca karşılaşma uzatmaya gitti.

Uzatma dakikalarında eşitliği bozan gol Hırvatistan'dan geldi. Luka Modric'in kullandığı köşe vuruşunda diğer oyunculardan daha yükseğe sıçrayan Domagoj Vida sağ direğin içine yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi: 2-1.

Kalan dakikalarda gol için bastıran ve yakaladığı pozisyonlarda Hırvatistan savunmasını ve kaleci Subasic'i oldukça zorlayan ev sahibi, aradığı golü 115. dakikada Dzagoev'in serbest vuruştan yaptığı ortada Mario Fernandes'in yaptığı kafa vuruşuyla buldu: 2-2.

Kalan dakikalarda iki takım da pozisyonlar buldu ancak gol kaydedemedi ve karşılaşma seri penaltı vuruşlarına taşındı.

Penaltı vuruşlarında Smolov ve Fernandes kullandıkları penaltıları gole çeviremeyince, seri penaltı vuruşlarını 4-3 üstünlükle bitirdi ve yarı finale yükselmeyi başardı.

Hırvatistan bu galibiyetle yarı finalde İngiltere'nin rakibi oldu. İngiltere-Hırvatistan karşılaşması 11 Temmuz Çarşamba günü oynanacak.

OPTA VERİLERİ

-Mario Fernandes Dünya Kupası tarihinde Rusya formasıyla gol atan ilk savunma oyuncusu oldu.

-Denis Cheryshev 2018 Dünya Kupası'nda dört gol attı; aynı Dünya Kupası'nda Cheryshev'den daha fazla gol atan tek Rus (SSCB dahil) Oleg Salenko (6 - 1994).

-Daha önce Dünya Kupası'nda ev sahibi ülkelerle iki kez eşleşen Hırvatistan, Rusya karşısında ilk galibiyetini aldı. (1998 yarı finalinde Fransa'ya 1-2 ve 2014 gruplarında Brezilya'ya 1-3 mağlup olmuştu.)

-Daha önceki iki Dünya Kupası tecrübesinde (2006 & 2014) toplam 6 gol atabilen Hırvatistan, bu turnuvada şimdiden 8 gole ulaştı.

RUSYA: 2 - HIRVATİSTAN: 2 (PENALTILARLA 4-3 HIRVATİSTAN)

STAT: Fişt
HAKEMLER: Sandro Ricci, Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse (Brezilya)
RUSYA: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudryashov, Zobnin, Kuzyaev, Samedov (dk. 54 Erokhin), Golovin, Cheryshev (dk. 67 Smolov), Dzyuba (dk. 79 Gazinskiy)
HIRVATİSTAN: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (dk. 74 Pivaric), Rakitic, Modric, Rebic, Kramaric (dk. 88 Kovacic), Perisic (dk. 63 Brozovic), Mandzukic
GOLLER: Dk. 31 Cheryshev, dk. 115 Fernandes (Rusya); dk. 39 Kramaric, dk. 101 Vida (Hırvatistan)
SARI KARTLAR: Gazinskiy (Rusya); Lovren, Strinic, Vida, Pivaric (Hırvatistan)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler