Galatasaray için direniyor

Emre Akbaba, Sarı-Kırmızılılara gelmek adına rest çekti, işte Alanya-İstanbul hattında yaşananlar

Yayınlanma: 04.08.2018 - 06:00
Galatasaray için direniyor
Abone Ol google-news

Aytemiz Alanyaspor’un 25 yaşındaki yıldızı Emre Akbaba, kendisini transfer etmek isteyen ve kulübüne teklif sunan Galatasaray’a transfer olabilmek için önemli bir direniş gösteriyor. Beşiktaş’ın da ilgisinin bulunduğu milli futbolcu için Başakşehir devreye girmiş, hem menajeri hem de Alanyaspor’la geçen ocak ayında anlaşmaya varmıştı. Ancak Sarı-Kırmızılılara transfer olmak isteyen Akbaba’nın Başakşehir’in sunduğu mali açıdan iyi seviyede olan teklifi kabul etmediği öğrenildi. Başakşehir kulübü de dün Emre Akbaba transferinin gündemlerinden kalktığını resmen açıkladı.

Galatasaray’ın 25 yaşındaki orta saha oyuncusu için Alanyaspor’a yaptığı ilk teklifin kadroda düşünülmeyen Tolga Ciğerci ve üzerine taksitler halinde ödenmek şartıyla 2.5 milyon Avro olduğu kaydedildi. Akdeniz ekibinin ise 5 milyon Avro bonservis talep ettiği öğrenildi. Ancak bu görüşmenin devamında Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun “Galatasaray’ın teklifi komikti” sözü Sarı-Kırmızılı yönetimin ve camianın büyük tepkisini çekerken transfer sürecinin de sıkıntılı bir hale gelmesine neden oldu.

Galatasaray’ın UEFA ile yaptığı 4 yıllık Finansal Fair-Play anlaşmasıyla getirilen “Sattığın kadar oyuncu alabilirsin” kriteri, Alanya’nın Emre için istediği bonservisi karşılanamaz hale getirdi. Emre’nin Başakşehir’in teklifini reddedip Galatasaray’a gitmek istediğini ısrarla belirterek Alanyaspor yönetiminden kendisine anlayış göstermesini beklemesi, transferin çözümü için umut ışığı olarak duruyor. Emre’nin Alanyaspor ile 1 yıllık daha kontratı bulunuyor. Milli futbolcuyu kadrosuna katmakta ısrarlı olan Sarı-Kırmızılılar, 31 Ağustos’a kadar Alanyaspor’un talep ettiği bonservis bedelini aşağıya çekmesi halinde transferi gerçekleştirmekte ısrarcı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler