Süper Akhisar

Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Akhisarspor Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. 90 dakika ve iki uzatma devresinin eşitlikle geçildiği maçta gülen taraf 6-5'lik skor ile Akhisarspor oldu.

Yayınlanma: 05.08.2018 - 20:46
Abone Ol google-news

Maçın başında Seleznyov ile öne geçen Ege temsilcisi uzun bir süre maçı önde götürmeyi başardı. İkinci yarıda Eren Derdiyok'un golüne engel olamayınca maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca penaltılarda 5-4'lük skorla galip gelen taraf olan Akhisarspor, Türkiye Kupası'ndan sonra TFF Süper Kupa'nın da sahibi oldu.

Hızlı gelişen Akhisarspor atağında Manu, Galatasaray savunmasını ortadan delip kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ayağına dolanan top solundaki Barbosa'ya açıldı. Barbosa'nın çaprazdan şutunda direkten dönen top Seleznyov'un önünde kaldı. Seleznyov topu düzeltip düzgün bir vuruşla meşin yuvalağı ağlara gönderdi. Dakika 5.

Seleznyov, Galatasaray'a karşı oynadığı 6. maçta 6. golünü kaydetti.

Mustafa Yumlu, Feghouli'ye sağ kanat çizgisinde yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

18. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Rodrigues, şut açısını bulup vuruşunu yaptı. Top Dany'den döndü.

Feghouli yerde kaldı ve Cüneyt Çakır faul düdüğünü çaldı. Galatasaray kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan serbest vuruş kullandı. Maicon'un vuruşu barajda kaldı. Dakika 24.

Maçın 28. dakikasında hakem Cüneyt Çakır su molası verdi.

Dakika 30'da Bilal'in pasıyla savunma akasına sarkan Manu, Donk ile girdiği ikili mücadele sonrasında ceza sahasında yerde kaldı. Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi.

Ömer'in kaptırdığı topla buluşan Belhanda, Feghouli'yi gördü. Feghouli, ön direğe hareketlenen Gomis'i görmek istedi. Savunma araya girdi.

Belhanda'nın kaptırdığı topla hızlı gelişen Akhisarspor atağında Bilal topu rakip ceza sahası yayına kadar taşıyıp sağından bindiren Seleznyov'a çıkarttı. Seleznyov, şut açısını yaratıp vuruşunu yaptı. Top uzak direkten döndü.

Belhanda'nın kaptırdığı topla hızlı gelişen Akhisarspor atağında Bilal topu rakip ceza sahası yayına kadar taşıyıp sağından bindiren Seleznyov'a çıkarttı. Seleznyov, şut açısını yaratıp vuruşunu yaptı. Top uzak direkten döndü.

Pozisyon VAR tarafından inceleniyor. Cüneyt Çakır, inceleme sonrasında da Dany'nin kırmızı kart görmesine gerek olmadığına karar verdi.

İlk yarının son düdüğü geldi. İlk 45 dakika Akhisarspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Hakem Cüneyt Çakır ikinci yarıyı başlattı. Sağ kanattan Feghouli'nin ortasında ön direkte Gomis kafayı vurdu. Top çerçeveyi bulmadı.

Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Feghouli, sağ çaprazdan şansını denedi. Ama çerçeveyi bulamadı.

Fatih Terim ilk hamlesini yaptı. Belhanda yerini Eren Derdiyok'a bıraktı. Sarı kırmızılı takım çift forvetli oyun sistemine döndü.

Feghouli'nin pasıyla Gomis ceza sahasında topla buluştu. Topla yüzünü kaleye dönmek isterken iyi kontrol yapamadı. Dakika 61

Manu'nun sol çaprazdan ortasında Seleznyov, bomboş durumda kafayı vurdu. Top az farkla üstten auta gitti. Aynı dakikada hızlı gelişen Akhisarspor atağında Ömer Bayram sol çaprzdan ceza sahasına sokulmak istedi. Maicon araya girdi.

Nagatomo'nun kaptırdığı top sonrası Lopes karşı karşıya kaldı. Topa kötü vurunca Akhisarspor yüzde yüz bir pozisyon kaçırmış oldu.

Sağ kanattan yapılan ortada Rodrigues topu kontrol etmek isterken kaleci fatih araya girdi. Seken top Gomis'in önünde kaldı. Fatih, Gomis'in de şut açısını kapatarak gole izin vermedi. Dakika 71.

Sol çaprazdan Nagatomo'nun yerden pasıyla topla buluşan Eren Derdiyok, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda şık bir vuruş yaparak skora dengeyi getirdi. 1-1.

Eren'in indirdiği topla buluşan Rodrigues, ceza sahası ön çizgisindeki Gomis'i gördü. Gomis'in şutunda top savunmadan sekti. Bu topa Serdar hamle yaptı ama ofsayt pozisyonunda yakalandı. Dakika 85.

Normal sürenin sonunda en az 3 dakika uzatma oynanacak.

Maçın normal süresinin son düdüğü çaldı. 90 dakika 1-1 sona erdi ve uzatmalara gidildi.

101. dakikada sol çaprazda topla buluşan Rodrigues, içeriye kat ederek önünü açtı. Yay içinden vuruşunu yaptı ama çerçeveyi bulamadı.

İlk uzatma devresi sona erdi. 1-1'lik denge bozulmadı.

İki takım oyuncularının da maçın son bölümünde yorulmasından dolayı tempo oldukça düştü. 

İkinci uzatma süresi de sona erdi. Süper Kupa'nın sahibini seri penaltı vuruşları belirleyecek.

Canlı aktarıyoruz...

 

GALATASARAY: 1 - AKHİSARSPOR: 1

STAT: Yeni Konya Stadyumu

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo (dk. 102 Lionel Carole), Fernando (dk. 69 Yunus Akgün), Donk (dk. 77 Selçuk İnan), Belhanda (dk. 59 Eren Derdiyok), Feghouli, Rodrigues, Gomis

Akhisarspor: Fatih Öztürk, Vrsajevic (dk. 67 Daniel Larsson), Bilal Kısa (dk. 99 Onurcan Güler), Aykut Çeviker, Helder Barbosa (dk. 63 Miguel Lopes), Seleznyov, Ömer Bayram, Abdoul Sissoko, Mustafa Yumlu, Dany Nouenkeu, Elvis Manu (dk. 76 Güray Vural)

GOLLER: Dk. 5 Seleznyov (Akhisarspor), Dk. 79 Eren Derdiyok (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 15 Mustafa Yumlu, dk. 43 Dany, dk. 45 Manu (Akhisarspor), dk. 78 Garry Rodrigues, dk. 116 Serdar Aziz (Galatasaray).

 

Opta verileri
Fatih Terim, bu maç ile birlikte Galatasaray teknik direktörü olarak 400 maçına çıkacak. Terim önceki 399 resmi maçın 247'sini kazandı.
Fatih Terim (5 kez) bu maç ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı Kupası dönemiyle birlikte bu kupada en fazla maça çıkan teknik direktör ünvanını Ahmet Suat Özyazıcı (6 kez) ile paylaşacak. Terim, çıktığı beş Süper Kupa/Cumhurbaşkanlığı Kupası final maçının dördünde kupayı evine götürdü (1998'de Beşiktaş'a kaybetti).
Cumhurbaşkanlığı Kupası dönemiyle birlikte, Türkiye futbol tarihinde bu kupayı en fazla kazanan takım Galatasaray (15  kez).
Galatasaray, bu sezon da dahil olmak üzere, Ağustos 2012'den bu yana oynanan yedi Süper Kupa maçının altısında da yer aldı. Sarı kırmızılılar bu seride yer aldığı altı Süper Kupa'nın beşini müzesine götürdü.
Son beş Süper Kupa finalinde atılan toplam gol sayısı sadece yedi. Onun öncesindeki beş finalde ise 16 gol atılmıştı (maç başına 3,2 gol).
Galatasaray ve Akhisarspor arasında oynanan son dört resmi maçta dört kırmızı kart çıktı (her iki takım da ikişer kırmızı kart gördü).
Galatasaray ve Akhisarspor tarihlerinde resmi maçlarda 19. kez karşı karşıya gelecek. Önceki 18 resmi maçın 14'ünü Galatasaray kazandı (2B 2M).
Tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazanan Akhisarspor, yine tarihinde ilk kez Süper Kupa maçına çıkacak.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler