F.Bahçe Lefter Sezonu’nda VAR’ım dedi

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu ilk haftasında Fenerbahçe, evinde Bursaspor’u Giuliano ve Josef’in golleriyle 2-1 mağlup ederek lige 3 puanla başladı.

Yayınlanma: 11.08.2018 - 23:29
F.Bahçe Lefter Sezonu’nda VAR’ım dedi
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Bursaspor maçında Benfica maçına göre 4 değişikliğe gitti. Sarı-Lacivertli ekipte Barış Alıcı, Josef, Soldado ve Ayew mücadeleye ilk 11’de başlarken Dirar, Eljif, Valbuena ve Alper Potuk ise yedek soyundu.

Sarı-Lacivertli ekipte yeni transferler Barış Alıcı ve Andre Ayew ilk kez resmi bir müsabakada taraftarların önüne çıkarken Berke Özer yedek kulübesinde yer aldı, Ferdi Kadıoğlu ise kadroda yer almadı.

Fenerbahçe’de tedavileri devam eden İsmail Köybaşı ile Aatif’ın yanı sıra sakatlığı son bulan Salih Uçan kadroda kendisine yer bulamadı.

‘FENERBAHÇE BÜYÜKTÜR KÜFÜR ETMEZ’ PANKARTI
Fenerbahçeli futbolcular mücadele öncesinde sahaya ellerinde taşıdıkları ''Fenerbahçe Büyüktür Küfür Etmez'' pankartı ile çıktı. Futbolcuların üzerlerinde bulunan tişörtlerin ön tarafında sarı lacivertli kulübün efsanelerinden Lefter Küçükandonyadis'in fotoğrafı yer alırken, tişörtün arkasında ise 'Saygı' yazılıydı. Sarı lacivertli taraftarlar tribünde "Fenerbahçe Büyüktür Küfür Etmez" yazılı kartonlar açarken, Spor Toto Tribünü'nde Lefter'in resminin yer aldığı "Rahat uyu Lefter, şampiyon Fenerbahçe" yazılı koreografi yapıldı.

<haber-dikey:1052827>

SLIMANI STADA GELDİ
Fenerbahçe'nin bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı Islam Slimani, Kadıköy'e geldi. İngiliz ekibi Leicester City'den takıma dahil edilen Cezayirli futbolcu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçti ve sonrasında Can Bartu Tesisleri'nde teknik heyet ile futbolcularla tanıştı. Slimani daha sonra üzerine giydiği Fenerbahçe forması ile Bursaspor maçını yönetimin locasından takip etti.

RAMAZAN TAŞDEMİR, KADIKÖY'DE
Ağrı Diyadin'de bir güvercini kurtarmak isterken yüksek gerilim hattına kapılan ve iki kolunu kaybeden çoban Ramazan Taşdemir, Ülker Stadyumu'na geldi. Taşdemir, Fenerbahçeli İş Adamları Vakfı'nın davetlisi olarak Bursaspor maçını izlemeye gelerek sarı lacivertli takımı destekledi.

ALİ KOÇ'TAN LEFTER'İN AİLESİNE PLAKET
Spor Toto Süper Lig'de 2018-19 sezonuna adı verilen Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in ailesine başkan Ali Koç tarafından plaket verildi. Bursaspor maçı öncesi düzenlenen ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez'in de katıldığı törende Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Lefter'in eşi, kızları ve torunlarına plaket verdi.

Başkan Ali Koç, plaket takdimi öncesinde statta bulunan taraftarlara seslenerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Başkan Koç, 4'üncü yıldızı takacaklarına inandıkları sezonda taraftarların her maça gelerek takımı yalnız bırakmamalarını istedi.

BARIŞ ALICI'YA BÜYÜK DESTEK 
Müsabakada 84. dakikada oyundan alınan Barış Alıcı’ya tribünlerden destek geldi. Barış saha kenarına gelirken, tezahürat ve alkışlarla yerini Eljif Elmas’a bıraktı. Barış Alıcı oyun içinde gösterdiği performansla taraftar ve teknik heyeti mest etti. 

Maçtan dakikalar

16. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ceza sahası içine yaptığı ortada Josef müdahalede bulundu. Arka direkte topla buluşan Ekong kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

19. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ceza yayı solundan vuruşunda top az farkla üstten çıktı. 

20. dakikada Yusuf Erdoğan'ın müdahalesi ile Mehmet Topal yerde kalıyor. Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi'nde görevli olan hakem Ali Palabıyık'dan da görüş alan Halil Umut Meler, penaltı atışını kullandırdı. 

22. dakikada topun başına geçen Giuliano'nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

30. dakikada Giuliano'nun ortasında ceza sahası içinde bulunan Soldado topu kafa ile Josef de Souza'nın önüne indirdi. Josef'in vuruşunda top ağlara gitti: 2-1.

43. dakikada Yusuf Erdoğan'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Allano Lima'nın ayağından açtığı topu altı pasın solunda Necid kontrol etti. Necid'in vuruşunda top yandan auta gitti.

53. dakikada soldan ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan'nın vuruşunu kaleci Volkan kontrol etti. 
Aynı dakikada Barış Alıcı'nın pasında topla buluşan Ayew'in bekletmeden vuruşunda top kalenin üstünden kornere gitti.

56. dakikada Yusuf Erdoğan'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Lima, Skrtel'in müdahalesi ile yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, penaltı kararı verdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi'nden görüş alan Halil Umut Meler, pozisyonun ofsayt olduğunun tespit edilmesi ile kararını bu yönde değiştirdi.

64. dakikada savunma arkasına sarkan Barış Alıcı, ceza sahası içine girmeye çalışırken savunma oyuncusunun engeline takıldı. Savunmadan dönen topu uzaklaştırmaya çalışan kaleci Harun Tekin'den dönen topla ceza yayının sağında buluşan Ayew'in şutu direğin yanından dışarı çıktı.

80. dakikada Aziz Eraltay'ın yaptığı ortaya iyi yükselen Allano Lima'nın kafa vuruşundan top kaleci Volkan'da kaldı.

90+5. dakikada Fenerbahçe ceza sahasına şişirilen topta Volkan ile Skrtel anlaşamadı ve seken top Skrtel'in koluna çarptı. Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler, gelen uyarıların ardından VAR'a başvurdu. Meler pozisyonu izledikten sonra topun kola çarptığını belirterek penaltı noktasını göstermedi ve köşe vuruşu kararı verdi.

FENERBAHÇE: 2 - BURSASPOR: 1
STAT: Ülker Stadı
HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu
FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Ayew (90+3 Alper), Giuliano, Barış Alıcı (dk. 84 Eljif Elmas), Soldado (dk. 66 Dirar)
BURSASPOR: Harun, Barış Yardımcı, Ekong, Ertuğrul, Aziz Behich, Aytaç, Badji, Lima (dk. 83 Emre Taşdemir), Furkan (dk. 84 Atanasov), Yusuf, Necid (dk. 46 Tunay)
GOLLER: Dk. 16 Ekong, dk. 22 Giuliano (pen.), dk. 30 Josef
SARI KARTLAR: Skrtel, Ayew, Dirar (Fenerbahçe); Lima, Badji, Aziz Behich (Bursaspor)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler