Benfica maçı sonrası Cocu'dan itiraf

Fenerbahçe Teknik Direktörü Cocu, Benfica maçının ardından düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 15.08.2018 - 02:50
Benfica maçı sonrası Cocu'dan itiraf
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu, Benfica maçının ardından basın toplantısında konuştu.

"EĞER İLK GOLÜ ATSAYDIK FARKLI BİR MAÇ OLURDU"

Ne kadar gücümüz varsa onu sahaya yansıtmaya çalıştık. Maçın son bölümlerinde biraz yorgun göründük ama ofansif oynadık ve rakibin üzerine gittik. Ben sonuca rağmen takımımla gurur duyuyorum. Eğer ilk golü atsaydık çok farklı bir maç olacaktı."

Slimani transferi daha erken olsaydı sonuç farklı olabilir miydi?

Şu olsaydı, bu olmasaydı konularla ilgili konuşmayı sevmiyorum. Alper çok iyi çalıştı, güzel gol attı ve topu iyi bir şekillde kullanma gayreti içndeydi. Ancak genel resime bakarsak, Benfica top ayağındayken çok rahat oynuyor.  Kaliteli oyuncuları var ve karşımızda gerçekten büyük bir takım vardı. 

Oyuncu değişikliklerini geç yaptığınız yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz?

Değişiklikleri takımın ihtiyacı olduğunu gördüğümüz anlarda yaptık. Oyuncularım istediğimiz gibi oynamayı denediler. Giuliano'nun Fejsa'ya top aldırmamasını istemiyorduk. Valbuena'nın önde kalmasını, dönmemesini istiyorduk. Valbuena'dan önde kalmasını istiyorduk ve geri gelmesini istemiyorduk. Daha rahat alan yaratabilmemiz için önde kalmasını istedik. Bazen Benfica'nın da panik halinde olduğunu gördüm. İkinci yarıda daha fazla mücadele ettik ama sabırlı oynayamadık. Daha çok mücadeleye dayalı bir oyun oldu. Topla daha fazla temas etmeliyiz. Forvetlerimizi birebir pozisyonlara getirmeye gayret göstermeliyiz. Yine de son ana kadar mücadele ettik. 

"KOŞU MESAFEMİZİ 120 KM'YE ÇIKARMAMIZ LAZIM"

Yorgun olduğumuz zamanlarda top bizdeyken pasları daha rahat ve güvenli yapmalıyız. Ayrıca Şampiyonlar Ligi seviyesinde oynuyorsanız, bu seviyedei takımların koşu seviyeleri 120 km civarındadır. Bizim de koşu mesafemizi bu seviyelere çıkarmamız lazım. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler