Ekonomik krizden dirilişe

F.Bahçe 3 futbolcunun satışından 25 milyon Avro gelir elde etti, rahat nefes aldı

Yayınlanma: 25.08.2018 - 13:16
Ekonomik krizden dirilişe
Abone Ol google-news

Sezon başında Fernandao’yu 2.5 milyon Avro’ya satan Fenerbahçe, bu hafta içinde Giuliano’yu 10.5 milyon, Josef de Souza’yı da 12 milyon Avro’ya elden çıkarttı. Gelen paranın toplamı 25 milyon Avro. Biliyorsunuz ki Fenerbahçe ekonomik anlamda tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyordu. Şimdi nefes aldı. Alınan rahat nefes, kadroya takviyeler yapılmasına yetecek. Sarı-Lacivertliler yakın zamanda kadrosuna Ayew, Slimani ve Frey’i katmıştı. Dün bu isimlere Meksikalı Diego Reyes eklendi. Teknik direktör Phillip Cocu, özellikle Giuliano’nun gidişine sıcak bakmamıştı. Yönetim bakalım yerine kimi transfer edecek.

18 yıl sonra ilk kez ‘Sambacı’sız
Sezon öncesi yeni bir yapılanmaya giden Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcularıyla yollarını ayırdı. Sportif direktör Damien Comolli ile transferde Avrupa piyasasına yönelen Sarı-Lacivertliler, kadrosunda kalan son 3 Brezilyalı futbolcuyu da Arap takımlarına sattı. Uzun yıllardır kadrosunda en az bir Brezilyalı futbolcu bulunduran Fenerbahçe, 18 yıl aranın ardından ilk kez sambacısız kaldı. Fenerbahçe’de en son 2000-2001 sezonu kadrosunda Brezilyalı futbolcu yer almamıştı.

Reyes’e bonservis ödenmeyecek
Yeni transfer Meksikalı Diego Reyes’in piyasa değeri 5 milyon Avro. Sarı-Lacivertliler serbest statüde bulunan oyuncu için bonservis bedeli ödemeyecek. 1.90’lık boyu ve hava toplarındaki etkinliğiyle kısa sürede Avrupa’nın ilgisini çeken Diego Reyes, 2013 yılında Porto’ya 7 milyon Avro bonservis bedeliyle transfer oldu. Porto’da istikrar yakalamakta zorluk çeken Reyes, 2015-2016’da Real Sociedad, bir sonraki sezon ise Espanyol formasıyla La Liga’da boy gösterdi. İspanya’daki iki sezonda 61 maça çıkan ve istikrar yakalayan 26 yaşındaki futbolcu, geçen sezon başı Porto’ya döndü. Porto’da ilk 11’e girmekte zorlanan Reyes sadece 12 lig maçına çıktı. Meksika Milli Takımı’nın da istikrarlı isimlerinden olan Reyes, 54 kez milli formayı giydi. Dünya Kupası kadrosunda olmasına rağmen sakatlığı nedeniyle Rusya’da forma giyemedi.

Rakip Göztepe
Fenerbahçe ligin üçüncü hatftasında bugün deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak. Bornova Stadı’nda oynanacak ve 21.45’te başlayacak maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Sarı-Lacivertlilerde sakatlıkları devam eden Aatif ve İsmail Köybaşı’nın dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Hasan Ali Kaldırım, oynaması durumunda Süper Lig’deki 200. maçına çıkmış olacak. Göztepe’nin bu sezon ligde henüz galibiyeti yok.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler