Her maçta yeni bir Fenerbahçe

Süper Lig’de 5. hafta geride kalırken, Cocu sahaya sürdüğü 11’lerle dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 18.09.2018 - 05:30
Abone Ol google-news
Eskiden Fenerbahçe kadrosunu ezbere sayardık, kalıplaşmış onbiri vardı. Cocu’nun gelişiyle beraber Sarı-Lacivertliler maçlara her hafta değişik 11’le çıkmaya başladı. Bu yüzden de kimin ne zaman nerede oynayacağını kestiremiyoruz. Taşları fazla kurcalamak zarar verir. Konya deplasmanında uzun bir aradan sonra Aatif ve yenilerden Jailson ile Benzia kadrodaydı. Mehmet Ekici, Valbuena, Barış, Soldado, Reyes gibi isimler ise kulübede oturdu. Birinci haftada 2-1 kazanılan Bursaspor mücadelesinde yenilerden Ayew ve Barış kanatlarda forma giyerken, Malatya deplasmanında Slimani ilk kez Sarı-Lacivertli formayı terletti. 3. haftada bir önceki maçtan farklı olarak Isla, Dirar, Alper ve Eljif Elmas’ı sahaya süren Hollandalı teknik adam, Göztepe karşısında yine de 1-0’lık yenilgiden kurtulamadı. Ön libero Reyes 4. haftadaki Kayseri mücadelesinde ilginç bir şekilde Cocu tarafından stoper oynatıldı. Valbuena 11’e döndü, Volkan Demirel kaleyi Harun Tekin’e devretti. Görünen o ki her hafta yeni bir Fenerbahçe izleyeceğiz. 5 hafta geride kaldı. Konyaspor önünde alınan 3 puan elbette altın değerinde. Fakat gelgelelim ortaya sunulan futbol yine tatsız. Sarı-Lacivertliler Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda deplasmanda Dinamo Zagreb, ardından ligde Beşiktaş ile oynayacak. Derbi maç pazartesi günü Kadıköy’de. İki maçın da önem derecesi çok yüksek.
 
İŞTE COCU’NUN İLK  5 HAFTASI
1. hafta Bursaspor maçı: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali,  Mehmet Topal, Souza, Ayew, Giuliano, Barış, Soldado. Sonradan girenler: Alper Potuk, Eljif Elmas, Nabil Dirar
2. hafta Y. Malatya maçı: Volkan, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Souza, Ayew, Mehmet Ekici, Barış, Slimani. Sonradan Girenler: Alper Potuk, Valbuena, Eljif Elmas
3.hafta Göztepe maçı: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Dirar, Ayew, Eljif Elmas, Alper Potuk, Slimani. Sonradan Girenler: Barış, Soldado, Mehmet Ekici.
4.hafta Kayserispor maçı: Harun, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Reyes, Eljif Elmas, Mehmet Ekici, Ayew, Valbuena, Slimani. Sonradan Girenler: Mehmet Topal, Soldado, Frey.
5.hafta Konyaspor maçı: Harun, Şener, Neustadter, Skrtel, İsmail, Mehmet Topal, Jailson, Ayew, Benzia, Aatif, Slimani. Sonradan Girenler: Eljif Elmas, Frey, Isla.
 
Eljif Elmas’ın başarısı özgüven artışı
 
Eljif Elmas henüz 18 yaşında bir genç. Aykut Kocaman döneminde yabancı fazlalığı ve yaşının çok genç olması nedeniyle yeterli forma şansı bulamamış, hatta kiralık gönderilmesi dahi konuşulmuştu. Cocu’nun gelişi Elmas ve diğer gençler için şanstı. Makedon oyuncu bu şansı iyi değerlendirenlerden biri. Genç oyuncu, Sarı-Lacivertlilerin 2’si UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu, 5’i de ligde olmak üzere oynadığı 7 resmi karşılaşmanın tamamında forma giydi.  Eljif Elmas, son Konya maçında attığı golle G.Saray’lı Ozan Kabak’tan sonra gündeme oturdu. Bireysel yetenekleri ortada olan futbolcunun bu sezonki yükselişinde en önemli faktör özgüven artışı. Hollandalı tarafından sıkça tercih edilen Eljif’in, Makedonya’da da U-21’den a milli takıma terfi etmesiyle bu güvenin pekiştiği, böylece sahip olduğu yetenekleri çok daha rahat sergileyebileceği bir iklimin oluştuğu saptaması yapıldı. Fenerbahçe’nin Eljif Elmas’a ödediği yıllık para 700 bin Avro. Kulübüne de yetiştirme bedeli olarak 300 bin Avro ödenmişti. Genç futbolcunun 2022 yılına kadar Sarı-Lacivertli kulüple sözleşmesi bulunuyor. Yıldız adayı ismin kazandığı rakam yakın zamanda inanıyorum ki iki katına çıkacaktır. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler