Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy: Hatalarımızla restleşmeyiz

Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy, TRT Spor'da yayınlanan Ajans Saati programında soruları yanıtladı.

Yayınlanma: 21.09.2018 - 21:27
Abone Ol google-news

'Görevimizin başındayız, neyin ne olduğunun farkındayız'

Sonuç olarak ve futbol olarak Dinamo Zagreb maçı kabul edilebilir değildi. Futboculardaki isteksizlik bizi üzdü ancak bu böyle devam edecek değildir. Bizim için beklenmeyen bir mağlubiyet. En kısa sürede bunu atlatıcaklarına inanıyorum. Samandıra'da toplantılar da yaptık. Kafileyle beraber Samandıra'ya döndük. Acil alınacak bir önlem veya karar yok. Görevimizin başındayız, neyin ne olduğunun farkındayız.

'Uygulanmak istenenlerde biraz daha süreye ihtiyacımız var'

'Uygulanmak istenenlerde biraz daha süreye ihtiyacımız var'

Biz seçim kampanyası sürece 'Açık olacağız, şeffaf olacağız' dedik. Bunu her platformda uyguladık. Çok tecrübeli oyuncularımız var. Ağabeylik sistemi de var ancak her mağlubiyet sonrası bunların gündeme gelmesi doğru değil. Kazandığımız zaman ya da kaybedince de ağabeyler orada var. Beş maçta verilen resim devamlılık olmadığı yönünde ancak bunlar zaman içerisinde düzelecek. Uygulanmak istenenlerde biraz daha süreye ihtiyacımız var. 

'Fedakarlık olarak Ali Koç ve yönetiminin yaptıkları ortada'

'Fedakarlık olarak Ali Koç ve yönetiminin yaptıkları ortada'

Çalışmalarımızı teknik kadro yapıyor. Beş hafta çok uzun bir süreç değil. İyi oynadığımız hazırlık maçları, Benfica maçı vardı. Sanki biraz aceleci davranıyoruz. Kötüyü düzeltmek için yapabileceklerimiz kısıtlı. Fedakarlık olarak Ali Koç ve yönetiminin yaptıkları ortada. Düzelecek ancak düzelmezse hatamızla inatlaşmayız. Fabian için basın, kamuoyu ne der demedik. Sakatlığından ötürü anlaşma yapılmadı ve ülkesine gönderildi. Yanlış olduğuna inandığımız şeylerde ısrarcı olmayız.

'UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan yüzde yüz çıkarız'

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan yüzde yüz çıkarız. Dinamo Zagreb maçının izahı yok ancak gruptan çıkacağız. Samimiyet denen şeyin her platformada olması lazım. Fikret Orman'ın sözde yaptıklarını eylemde de yapması lazım. Konyaspor maçından sonra buyursunlar gelsinler şeref duyarız dediğimiz insanların böyle beyanları üzücü.

'Bizim çiçek verme gibi bir durumumuz yok'

Çiçek konusu açılmadı bile. Bizim çiçek verme gibi bir durumumuz yok. Geçen sene kaleci Tolga ve Şenol Hoca'nın yaptıkları kabul edilebilir değil. Bunlar tekrar yapılmadığı sürece hiçbir şeyin olmayacağına garanti verebilirim. Biz taraftarımıza güveniyoruz. 

'Fikret Orman'ın kullandığı 'katletmek' kelimesi kabul edilebilir değil'

Fikret Orman'ın kullandığı katletmek kelimesi kabul edilebilir değil. Kendi iç işlerinde bir mesaj mı gönderiyorlar, hocalarını başka bir yere mi hazırlıyorlar bunu da bilmiyoruz. Aykut Hoca anterenörün ötesinde bir şeydir. Gönül bağımız devam eder. Bu açıklamalar kabul edilemez. Şenol Hoca'nın yaptıklarını nasıl açıklayabiliriz? Şenol Hoca yine bazı açıklamalar yapar ancak artık kimse inanmaz. Kınıyoruz. Biz  herkesi konuk ederiz. Serdar Adalı'ya da hayırlı olsun, buyursun gelsin. Bizler herkesi misafir ederiz. Biraz daha aklı selim davranılmalı. 

'Biz her adımı atmaya hazırız'

Konya'da biz davette bulunduk. Meğerse Fikret Orman bizimle ilgili açıklama yapıyormuş. Vefa Küçük'ün organizasyonunda Galatasaray ve Beşiktaş'ın divan başkanlarını konuk ettik. Biz her adımı atmaya hazırız. Biz olduğumuz yerde yalnız kalırsak ya öteki tarata katılacağız ki bunu hiç istemiyoruz, ya da gruplaşma olacak. Negatiflikten beslenmenin kimseye faydası olmaz.

'Hatalarımız ile restleşmeyiz'

Biz kararları istişare ile alıyoruz. Bir kişinin kararı olmuyor. Aykut Hoca kararının yanlış olduğuna inanmıyorum. Kendisi de yorgundu, dinlenmek istiyordu. Bizim derdimiz günü kurtarmak değil. Beş maç, hazırlık ve UEFA maçları ile on maç... Şu ana kadar başarılı değiliz ancak hemen alınması gereken bir karar olduğuna inanmıyorum. Ama bir yerde inatçı olup hatalarımız ile restleşmeyiz. Olabileceği yerde gerekeni yaparız.

'Beşiktaş'ı yeneceğiz'

Kayseri'de futbolcuların bir atışması oldu ve Ali Başkan büyüklük gösterip tebrik etti. Özellikle yapılan bir kutlama değildi. Ama gerekirse bunu da yaparız. Beşiktaş için böyle bir şeyi gündeme almıyorum, çünkü yeneceğiz.

'Roberto Carlos, Fenerbahçe seviyesinde değil'

Kişisel fikrim, Roberto Carlos çok iyi bir insan ve futbocuydu ancak bence antrenörlük seviyesi henüz Fenerbahçe seviyesinde değil. 

'Bizim bir antrenörümüz var'

Bizim antrenörümüz var, yolumuza da devam ediyoruz. Biz kesinlikle 'Bizim olduğumuz sürece bu kapıdan içeri kimse giremez' demeyiz. Futbolcular ve hocalara aynı seviyedeyiz. Ersun Yanal bu kulüpte görev yaptı ancak şu anda bir hocamız var.

'Bizim bir antrenörümüz var'

'Bizim bir antrenörümüz var'

Bizim antrenörümüz var, yolumuza da devam ediyoruz. Biz kesinlikle 'Bizim olduğumuz sürece bu kapıdan içeri kimse giremez' demeyiz. Futbolcular ve hocalara aynı seviyedeyiz. Ersun Yanal bu kulüpte görev yaptı ancak şu anda bir hocamız var.

'Transferlerin iyi olduğuna inanıyorum'

Tüm sorumluluk bizde. Bir yanlış varsa bizim yanlışımızdır. Dinamo Zagreb maçı tamamen hayal kırıklığı. Transferlerimizin kötü olduğuna inamıyorum. Ali Koç'un kulübü nereden aldığını unutmamak lazım. Burada bir mühendislik var. Verilen raporlar doğrultusunda ve Cocu'nun raporları doğrultusunda transferlerin iyi olduğuna inanıyorum. Kontratlı oyuncu gitmediği sürece gönderemezsin. Bazı oyunculara teklifler geldi ancak gitmek istemediler. Bizim geçiş dönemi dediğimiz sıkıntılı dönemde bu dönemdi. Biz mazbatayı aldığımız zaman çoğu kulüp transferleri tamamlamıştı.

'Ozan Tufan için Fikret Orman bir takas teklifinde bulundu'

'Ozan Tufan için Fikret Orman bir takas teklifinde bulundu'

Ozan Tufan'dan çok ümitliydik. Zamanında büyük paralara alındı. Hazırlık kampına 8 kilo vererek dönmüştü. Faydalanmak adına elimizden geleni de yaptık. Sonra bir düşüşe geçti. Kafası mı karışık bilemiyoruz. Bizim için bir hayal kırıklığı oldu. Ozan Tufan için Fikret Orman bir takas teklifinde bulundu ancak olamayacağını söyledik. Bize teklif edilen oyuncular da vereceğimiz oyunculara karşılık almak istemediğimiz oyunculardı.

Devre arası transfer yapılacak mı?

Scouting sistemi devamlı takipte. Gerekli görüldüğü takdirde devre arası transfer yapılabilir. Manchester, City Enes Ünal'ı aldı ve hiç oynatmadan para kazandı. İnşallah biz de bunları yapabiliriz.  Şu an devre arası transferi için bize gelen bir rapor yok.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler