Yanlış nerede?

Galatasaray’da performans ve motivasyon düşüklüğünün nedenleri masaya yatırılacak.

Yayınlanma: 25.09.2018 - 06:00
Yanlış nerede?
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın Trabzonspor ve Akhisarspor deplasmanlarında üst üste aldığı farklı mağlubiyetler, Türk Telekom Stadyumu’ndaki futbol ile dış sahadaki yetersiz oyun arasındaki farklılığın yanı sıra takımdaki bazı isimlerin hem performans hem de motivasyon düşüklüğünün nedenleri masaya yatırılıyor. 

Teknik direktör Fatih Terim ile ekibi, Lokomotiv Moskova maçındaki performans, oyuncuların üst düzey konsantrasyonu ve alınan 3-0’lık galibiyetten kısa süre sonra Akhisar önündeki futbolla beraber yaşanan motivasyon eksikliği için futbolcuları uyaracak. Terim, takımın geriye düştükten sonra skoru değiştirmek adına yeterli mücadeleyi ortaya koymayıp adete sonucu kabullenen bir görüntü çizmesine tepki gösteriyor. 

UEFA’nın getirdiği “sattığın kadar alabilirsin” kriteri nedeniyle Galatasaray, özellikle stoper ve forvet hattına planladığı transferleri yapamadı. Gomis’in satışı sonrası mevcut kadronun santrfor hattı daha da zayıfladı. Eren Derdiyok, ilk 11’de çıktığı maçlarda gol atmayı başarsa da beklentileri tam olarak karşılayamadı. Sarı-Kırmızılılar forvet hattındaki oyuncu alternatifsizliğinden farklı  hücum planlarını deneme-yanılma yoluyla bulmak zorunda kaldı.  

Oyun planının deplasmanda bir türlü sahada uygulanamaması, teknik heyetin üzerinde çalışacağı konuların başında geliyor. Terim, sıkıntının temelinde “rehavet” ve “oyun karakteri” unsuruna dikkat çekerken iç saha-deplasman farkı rakamlara yansıdı. beIN Sports verilerine göre; Galatasaray’ın topu geri kazanma süresi iç sahada ortalama 8.8 saniye, deplasmanda 12.9 saniye. Bu süre, Akhisar maçında 14.8 saniyeyi, Trabzon deplasmanında ise 20.7 saniyeyi buldu. 

Terim, “Bazı oyunculara verdiğimiz şansların artık biraz daha dikkatli kullanılmasına özen göstermek gerekiyor” diyerek bazı isimleri yedeğe çekeceğini ortaya koydu. 

Yönetim, transfer döneminde gerekli adımları atacağını ve forvet alınacağını açıklamasına rağmen o süreçte Fatih Terim ile ekibi yalnız bırakıldı. 

Süper Kupa Finali’nden sonraki toplam 7 maçta sahaya 11’de çıkamayan Feghouli konusundaki belirsizlik sürüyor. Terim, Cezayirli oyuncunun durumuyla ilgili sorulara “Çalışacak” yanıtını verirken senelik 3 milyon 850 bin Avro alan ve takımın en pahalı futbolcusu konumunda bulunan Feghouli ile ilgili ne yaşandığı hakkındaki bilinmezlik devam ediyor.  

Serdar Aziz’in istikrarsız performansı, sezona iyi başlamasına rağmen Maicon’un düşüş yaşaması, Mariano’nun sakatlığı nedeniyle yeterli seviyeye gelememesi, Ahmet Çalık’ın süreklilik sağlayamaması, Donk’un stoperde tam randıman verememesi gibi nedenler teknik heyetin savunma hattında elindeki kozları azalttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler