Aslan Dragao'da Porto sınavında

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki ikinci maçında bugün deplasmanda Portekiz’in Porto takımıyla karşılaşacak.

Yayınlanma: 03.10.2018 - 06:00
Aslan Dragao'da Porto sınavında
Abone Ol google-news

Porto kentindeki Dragao Stadı’nda saat 22.00’de başlayacak mücadeleyi İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek. Porto-Galatasaray mücadelesini, hangi TV kanalının canlı yayımlayacağı henüz açıklanmadı. Ancak Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında olduğu gibi beIN Sports’un maçın yayın hakkını alarak ekrana getirmesi bekleniyor. D Grubu ilk maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yenen Galatasaray lider konumda bulunuyor. Porto ilk maçına Almanya deplasmanında Schalke 04 ile 1-1 berabere kalmıştı. Bugün gruptaki diğer maçta Lokomotiv Moskova evinde Schalke 04’ü konuk edecek.

2 eksik var
Sarı-Kırmızılılarda, kırmızı kart cezalısı Badou Ndiaye ile Erzurumspor maçında sakatlanan ve ameliyat edilen Emre Akbaba bugün forma giyemeyecek. Arka adalesinde zorlanma bulunan Eren Derdiyok’un 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Teknik direktör Fatih Terim’in sahaya; Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Donk, Fernando, Belhanda, Rodrigues, Feghouli, Eren 11’iyle çıkması bekleniyor. Galatasaray’ın eski futbolcusu olan Brezilyalı sol bek Alex Telles, bugün Sarı-Kırmızılılara karşı forma giyecek. Galatasaraylı Maicon ile Fernando da eski takımları Porto önünde mücadele edecek.

Aboubakar yok
Porto’da daha önce Beşiktaş forması da giyen Aboubakar, ligdeki Tondela maçında sakatlanıp sol diz çapraz bağlarından ameliyat edildi. Aboubakar, Galatasaray’a karşı oynayamayacak. Portekiz ekibinde ayrıca sakat Bazoer’in de forma giymesi beklenmiyor.

Terim: İyi sonuç isteriz
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Portekiz’den güzel bir sonuçla dönme temennisinde bulundu. Tecrübeli teknik adam, Porto müsabakasından sonra grupta 4 maç daha yapacaklarına değinerek, “Şampiyonlar Ligi’ndeki her maçın zorlu geçeceği hepimizce biliniyor. İnşallah güzel bir sonuçla döneriz. Bu müsabakadan sonra 4 karşılaşma daha olsa da her maç en iyi sonucu almak istiyoruz” diye konuştu.

Dış saha kabusu
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki son 11 deplasman maçında galip gelemedi. Şampiyonlar Ligi’ndeki son dış saha galibiyetini 2012-13 sezonu ikinci turunda Schalke 04’e karşı 3-2’lik skorla alan Sarı-Kırmızılılar, sonrasındaki 11 maçta 2 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı. Cim-Bom bu periyottaki deplasman mücadelelerinde 8 kez fileleri havalandırdı, kalesinde 28 gol gördü. Sarı-Kırmızılılar, Avrupa’da Portekiz takımlarıyla deplasmanda 3 maça çıkarken, bu karşılaşmaların 2’sini kazanıp, 1’ini kaybetti.

‘Ciddiye alıyoruz’
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Porto maçından galip ayrılmak istediklerini söyledi. Albayrak, “Porto ile zorlu bir maç oynayacağız. Bunun bilincindeyiz. Ona göre hazırlandık. Eksiklerimiz vardı. İnşallah Türkiye’ye galip dönmek istiyoruz. Bunu yapabilecek güce sahibiz” dedi.
Porto’yu ciddiye aldıklarını aktaran Albayrak, “Hem teknik ekibimiz hem de futbolcularımız hazır ama baştan büyük konuşmamak lazım. Deplasmanda Porto ile oynuyorsunuz. Rakibiniz ne kadar formsuz olsa da bunun bilincinde ve ciddiyetindeyiz. Alacağımız galibiyete çok ihtiyacımız var” diye konuştu.
Abdurrahim Albayrak, Erzurumspor maçında sakatlanan Eren Derdiyok’un durumuyla ilgili, “Bizimle beraber olacak ama sahaya sürüp sürmeme kararı hocamız Fatih Terim’in. Ona ben karar veremem, yorum da yapamam” ifadelerini kullandı.

Erzurumspor maçında sakatlanan ve sezonun ilk yarısını kapatan Emre Akbaba için üzüldüğünü aktarak Albayrak, “Emre ile ilgili çok üzüntülüyüm. Pozisyonu gördüğümde içim yandı. Israrla oynamak istedi. Ne kadar büyük bir Galatasaray aşkı var. Hoca oyundan aldığında soyunma odasına gitti. Ben de maçı yarıda bırakıp soyunma odasına indim. Hâlâ üzülüyordu. ‘Keşke çıkmasaydım. Şimdi hocam ne diyecek?’ diyordu. Kendisi de ciddi bir sakatlık geçirdiğinin farkında değildi. Ayakkabısını ben çıkardım. Bu kadar ciddi olduğunu biz de tahmin etmiyorduk. Milyonda bir görülecek kırık bizi buldu. Her şeyde bir hayır vardır. Allah beterinden korusun. En kısa zamanda inşallah aramızda olacak” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler