Terim'in derbi dörtlüsü

Galatasaray'da sakatlıklarını atlatan Feghouli, Onyekuru, Eren ve Serdar, tecrübeli teknik adamın en önemli kozu olacak.

Yayınlanma: 31.10.2018 - 07:30
Abone Ol google-news

Evinde 2 Kasım’da Fenerbahçe ile oynayacağı derbinin hazırlıklarını sürdüren Galatasaray’a sakat futbolcularının büyük bölümünden sevindirici haber geldi. Son dönemde yaşanan sakatlıklar nedeniyle kadro derinliğinde problem yaşayan ve istediği sonuçları almakta zorlanan Sarı-Kırmızılılarda sağlık heyeti, teknik direktör Fatih Terim’e gerekli bilgilendirmeyi yaptı. Arka adale sakatlığı geçiren Onyekuru, Feghouli ve Eren Derdiyok ile kasığında problem bulunan Serdar Aziz, dünkü antrenmanda takımla beraber ısınma bölümünde yer aldı. 4 futbolcu ardından kondisyoner eşliğinde sahada özel bir kuvvet çalışması yaptı. Onyekuru, Feghouli, Eren ve Serdar’ın cuma günkü derbide oynayabilecek durumda olacağı öğrenildi. Yeni Malatyaspor maçında baş dönmesi yaşayan Belhada ile ayağına darbe alan Linnes dün antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştı. Terim, iki futbolcusunu da Fenerbahçe karşısında ilk 11’de görevlendirecek.

Fernando şüpheli
Bursaspor karşısında arka adalesinden sakatlanan ve tedavisi devam eden Fernando’nun durumu ise belirsizliğini koruyor. Tedavisi süren Brezilyalı futbolcu, halen salonda fizyoterapist eşliğinde çalışıyor. Fernando’nun henüz takımla çalışmalara başlayacak seviyeye gelmesinin zor olduğu ve derbide forma giyme ihtimalinin büyük ölçüde bulunmadığı kaydedildi. Tarak kemiğinde kırık olan Emre Akbaba’nın yanı sıra akciğer sönmesi nedeniyle ameliyat olup taburcu edilen Nagatomo, Fenerbahçe maçında oynayamayacak. Mariano da sarı kart cezası nedeniyle derbide forma giyemeyecek.

‘Artık toparlanın’
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in derbi öncesi Florya’da oyuncularıyla yaptığı toplantıda bir an önce toparlanmaları gerektiğinin altını çizdiği öğrenildi. Bursa, Schalke ve Yeni Malatya maçlarında galibiyet alamadıklarını vurgulayan Terim’in, Fenerbahçe derbisinin camia adına önemine vurgu yaparak futbolcularından bu bilinçle sahaya çıkmalarını istediği bildirildi. Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig’deki yoğun maç trafiğinde daha fazla kayıp yaşamak istemediğini belirten tecrübeli teknik adamın, oyuncularını “Artık toparlanın, gerçek Galatasaray’ı sahada gösterin” sözleriyle uyardığı kaydedildi.

Analiz mesaisi
Fatih Terim’in yardımcıları Hasan Şaş, Ümit Davala ve Levent Şahin derbi öncesi Fenerbahçe’yi 3 koldan mercek altına aldı. Üç antrenörün, Sarı-Lacivertlilerin bu sezon oynadığı tüm maçları tek tek izleyip detaylı analizlerini hazırladığı öğrenildi. Ayrıca Fenerbahçe’de forma giyen tüm futbolcuların bireysel performans analizlerinin de çıkarıldığı bildirildi. Şaş, Davala ve Şahin hazırladığı raporu Terim’e sunduktan sonra, cuma gününe kadar tüm detaylar Galatasaraylı oyunculara aktarılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler