Disipline sevk yok!

TFF ve Galatasaray'ı hedef alan bildiriye katılan kulüpler, PFDK'ye gönderilmedi.

Yayınlanma: 05.12.2018 - 10:58
Disipline sevk yok!
Abone Ol google-news

Galatasaray camiası, bildiride Türkiye Futbol Federasyonu ve Sarı-Kırmızlılara yönelik 'ağır' ifadeler yer almasına rağmen Hukuk Müşavirliği’nin metni onaylayan kulüpler hakkında halen bir disiplin sevkinin yapılmamasına tepki gösterdi. Futbol Disiplin Talimatı’nın “Sportmenliğe aykırı açıklamalar” başlıklı 38. maddesindeki “Basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklamalarda bulunan; açıklamaları ile TFF’nin saygınlığını zedeleyen, futbolun değerini düşüren, sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden, taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette beyanlarda bulunan, spor müsabakalarının taraflarını, spor kulübü veya TFF yöneticilerini rencide edebilecek ya da bu kişilere husumet duyulmasına neden olabilecek şekilde açıklamada bulunan” ifadesiyle bunu ihlal edenlerin çeşitli cezalar alacağı belirtiliyor. Ancak TFF Hukuk Müşavirliği dün PFDK’ye bildiriye onay veren kulüpler için herhangi bir sevk yapmadı.

 

Birlik itiraf etti

Kulüpler Birliği’nin Galatasaray dışındaki 17 takımın “görüş birliği” olduğu belirtilerek hazırlanan bildirinin yankıları sürüyor. Antalyaspor, Ankaragücü ve Trabzonspor Başkanları, kendilerine anlatılan ile yazılan bildiri arasında fark olduğunu belirtirken, Kulüpler Birliği'nin Galatasaray'a gönderdiği cevap şaşkınlık yarattı. Sarı-Kırmızılılar, bildiriyi kimin yazdığını, kimlerin yazdığını sormuş, kararın imzalı suretini Kulüpler Birliği'ne gönderdiği resmi yazıyla istemişti. Galatasaray'a dün yollanan cevapta "Vakfımızın 28 Kasım 2018 tarihli açıklaması; Kulüpler Birliği Vakfı'nın üyelerinin geneline yayılan görüşlerin kamuoyu ile paylaşılmasından ibaret olup açıklma içerisinde iddia edildiği gibi vakfımızın almış olduğu bir karara atıfta bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Böylece açıklmaya göre Kulüpler Birliği, ortak bir karar olmadan bildirinin yayımlandığını, 17 kulübün ıslak imzasının olmadığını itiraf etmiş oldu.

 

Genç Aslanlar kupa sınavında

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında bugün Ankara’daki Aktepe Stadı’nda saat 13.00’te TFF 2. Lig ekibi Keçiörengücü’yle karşılaşacak. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 21 kişilik maç kadrosunun büyük bölümünü genç isimlerden oluşturdu. Cezası biten Rodrigues kadroya girerken Muslera, Ozan Kabak, Fernando, Feghouli ile Eren Derdiyok Ankara’ya götürülmedi. Cezalı Ndiaye, Serdar Aziz ve Donk ile sakatlığı süren Belhanda, Emre Akbaba, Sinan Gümüş bugün forma giyemeyecek.

 

Galatasaray katılmayacak

Galatasaray yönetimi, geçen hafta yayımlanan bildiri nedeniyle Kulüpler Birliği toplantılarına katılmayacağını açıkladı. Kulüpten yapılan duyuruda, bildiri için “yazarı meçhul”, “her üyeye farklı aktarıldığı görülen”, “Türk futbol camiasını ayrıştırmaya, ötekileştirmeye ve bölmeye yönelik, haddini aşan açıklama” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Söz konusu açıklama geri çekilene ya da tüm paydaşların vicdanını rahatlatacak şekilde düzeltilene dek, Kulüpler Birliği Vakfı’nın toplantılarına katılmayacağımızı duyururuz” denildi.


HUKUKÇULAR NE DİYOR?

* Avukat Metin Ünlü: Bu hukuk dışı bildiriyi kabul edenler, resmi sitelerinde yayımlayan kulüpler ve yöneticileri hakkında disiplin yaptırımı için Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk yapmak zorundadır. Ve PFDK bu sevk doğrultusunda ilgili isimlere gerekli disiplin cezasını vermek zorundadır.

* Avukat Dr. Hikmet Koyuncuoğlu: Kulüpler Birliği’nin, yayımladığı bildiriye ilişkin olarak kendi tüzel kişiliğini bağlayıcı bir karar almadığı belirtilmektedir. Buna göre, bu bildiriyi desteklediğini belirten kulüplerin yöneticilerine, futbol disiplin talimatı madde 38 gereği yaptırım konusu gündeme gelebilecektir. TFF Hukuk Müşavirliği’nin ilgili yöneticilerin PFDK’ye sevkini istemesi konunun aydınlatılması bakımından da yararlı olacaktır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler