Lig yeni başlıyor

Sivasspor’u yenerek lider Başakşehir’le puan farkını 6’ya düşüren Galatasaray’da futbolcular ve teknik heyet ikinci devre Süper Lig’in yeniden başlayacağını düşünüyor.

Yayınlanma: 25.12.2018 - 04:00
Abone Ol google-news

İlk yarıda Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig kulvarında oynadığı maçlarda bekleneni veremeyen Sarı-Kırmızılılar, gözünü ikinci devreye dikti. İlkyarıda yaşanan sık sakatlıkların yanı sıra Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylar nedeniyle teknik direktör Fatih Terim ile takımın kilit oyuncuları Donk, Ndiaye, Rodrigues’e verilen cezalardan olumsuz etkilenen Galatasaray, ikinci devreye bambaşka bir formatta girmeye hazırlanıyor. Teknik direktör Fatih Terim ile yardımcıları kısa bir tatilin ardından Florya’da takımın taktiksel ve fiziksel olarak daha iyi hale gelmesi adına çalışmalarına başlayacak. Belhanda’nın sakatlığını atlatıp takıma dönmesi, Feghouli ve Ndiaye’nin son maçlarda artan performansı, Onyekuru’nun attığı gollerle morallenmesi, Ozan Kabak’ın gösterdiği üst düzey mücadele teknik heyetin yüzünü güldürdü. Sivasspor galibiyetinin ardından futbolcuların ve teknik heyetin soyunma odasında “İkinci devre lig bizim için yeniden başlayacak. Çok çalışarak, rakiplerimizi geride bırakıp 22. şampiyonluğumuza ulaşacağız” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Galatasaray’da 2019’un ilk günleri transfer çalışmaları  adına yoğun geçecek. Teknik heyetin, transfer istediği mevkilerle ilgili raporunu sunacağı ve yönetimin temaslarına  hız vereceği bildirildi. Takımdan ayrılma ihtimali bulunan Maicon ile Mariano’nun durumları da ocak ayının ilk günlerinde netleşecek. Fatih Terim’in forvet hattına mutlaka oyuncu alınmasını ısrarla istediği kaydedildi.

‘Kapı’ gibi yetenek

Galatasaray’ın Sivasspor’u 4-2 yendiği maçın uzatma bölümünde oyuna giren ve 16 yıl 4 ay 15 günle Sarı-Kırmızılı formayı giyen en genç futbolcu olmayı başaran Mustafa Kapı bu unvanı Emre Belözoğlu’ndan aldı. Futbola 11 yaşında Denizlispor’da başlayan 2002 doğumlu Mustafa Kapı, 12 yaşındayken Galatasaray’ın altyapısına geçti. Sarı-Kırmızılı ekipte gelişim liglerinde forma giyen Mustafa, gösterdiği performansla altyapı sorumlusu olan Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink’in beğenisini kazandı. Riekerink’in 2016’da Mustafa Denizli sonrasında A takım teknik direktörlüğüne getirilmesinin ardından Mustafa Kapı, 14 yaşındayken 8 Ekim 2016’da Bulgaristan’ın Levski Sofya takımıyla oynanan hazırlık maçında süre almıştı. Mustafa Kapı, Galatasaray altyapısında attığı gollerle dikkati çekti. Sarı-Kırmızılı takımın altyapısında ve milli takımlarda farklı yaş kategorilerinde toplamda 158 maçta forma giyen orta saha oyuncusu, 2’si Ay-Yıldızlılarda olmak üzere 70 gole imza attı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler