Kralın dönüşü

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında evinde Bursaspor'u konuk eden Beşiktaş, Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 galip geldi.

Yayınlanma: 09.02.2019 - 19:49
Kralın dönüşü
Abone Ol google-news

Tribünlerden Burak Yılmaz'a destek ve siftah

Siyah-beyazlı takımın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Burak Yılmaz ile tribünler arasındaki gerginlik sona erdi. Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında tribünlerin bir kısmının desteklediği bir kısmının ise protesto ettiği tecrübeli oyuncunun tribünlere çağrılmasında bu sefer protesto yaşanmaması dikkati çekti. Burak da taraftarın bu sevgisine Beşiktaş'taki ikinci döneminin ilk golünü atarak karşılık verdi. Tecrübeli oyuncunun 40. dakikadaki golünün ardından stadyumda Yeni Türkü'den "Aşk Yeniden" parçası çalındı. Burak, bu golle Süper Lig'de 105 gün sonra ağları havalandırdı. Burak'ın Beşiktaş'ta attığı son golün üzerindense tam 4130 gün geçmişti. Bu golle de yetinmeyen Burak Yılmaz, maçın 62. dakikasında attığı şık golle farkı ikiye çıkardı. 

Kagawa'dan Japon selamı

Beşiktaş'ın yeni transferi Shinji Kagawa, Vodafone Park'ta siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu. Siyah-beyazlıların tribünlere çağırdığı yıldız oyuncu, taraftarları Japonlara özgü bir şekilde selamladı. Taraftarlar da Kagawa'ya aynı şekilde karşılık verdi. Tribünlerde Japonya bayrağı dikkati çekerken, Kagawa'yı takip etmek için 10 Japon gazeteci akreditasyon yaptırdı. Ayrıca Kagawa'yı izlemek için Japon taraftarlar da stattaki yerini aldı. Beşiktaşlı taraftarlar, Japon futbolcunun resminin yer aldığı ve isminin yazılı olduğu bir pankart açtı.

Bursaspor taraftarı yok

Bursasporlu taraftarlar, İstanbul'daki karşılaşmada takımlarını destekleyemedi. İl Spor Güvenlik Kurulu kararınca karşılaşmaya yeşil-beyazlı taraftarlar alınmazken, sezonun ilk yarısında Bursa'da oynanan mücadeleyi de Beşiktaşlı taraftarlar tribünden izleyememişti. Bursasporlu taraftarlar için ayrılan deplasman tribününde Beşiktaşlı taraftarlar bulunurken karşılaşmayı yaklaşık 35 bin futbolsever izledi.

Tolgay Arslan'a tepki

Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra yaptığı açıklamalarla Beşiktaş taraftarını kızdıran ve Sarı-Lacivertli takımın Kayserispor'la oynadığı maçın sonunda soyunma odasında kırmızı kart gören Tolgay Arslan'a tepki vardı. Beşiktaşlı taraftarlar, "Tolgay Arslan dürümler nerede?" tezahüratı yaptı. Tolgay, Beşiktaş'tan soyunma odasında dürüm yediği gerekçesiyle kadro dışı bırakılmıştı.

Burak Yılmaz ve Kagawa'dan üçlü
Mücadele sonrasında yeni transferler Burak Yılmaz ve Shinji Kagawa, Beşiktaş taraftarına üçlü çektirdi. Siyah beyazlı takıma transfer olma sürecinde taraftar ile arasında problemler olan Burak Yılmaz, mücadele öncesinde tüm tribünler tarafından alkışlanırken, karşılaşma sonrasında da tribünlere çağrılarak üçlü çekti.

Maçtan Dakikalar

6. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ceza sahası dışından sağ çaprazdan sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

22. dakikada Gökhan Gönül'ün ortasında ceza sahası sol çaprazında bulunan Burak, kafayla topu yay dışında müsait durumdaki Güven'in önüne indirdi. Güven'in gelişine şutunda, meşin yuvarlak yandan farklı şekilde auta çıktı.

25. dakikada Lens'in sağdan etkili ortasına ön direkte ayak koyan Burak'ın vuruşunda, top direk dibinden auta gitti.

36. dakikada Ljajic'in ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta top yan ağlarda kaldı.

37. dakikada Ljajic'in ara pasında ceza sahası sağ çaprazında Lens, kaleci Muhammed Şengezer ile karşı karşıya kaldı. Lens'in vuruşunda, Muhammed Şengezer topu ayaklarıyla çıkardı. Pozisyonun devamında Bursaspor savunması meşin yuvarlağı taca uzaklaştırdı.

40. dakikada Beşiktaş öne geçti. Lens'in ortasında ceza sahası sol çaprazında topu önüne iyi alan Burak Yılmaz'ın sol ayağıyla vuruşunda, meşin yuvarlak direğe de çarparak ağlara gitti: 1-0

50. dakikada Beşiktaş dört kişiyle hızlı atağa çıktı. Güven'in ara pasıyla topu alan Ljajic ceza alanına girerken vuruşunu yaptı, kaleci Muhammed topu kornere çeldi. 

62. dakikada Bursaspor çıkmak isterken Vergini'den topu kapan Burak Yılmaz sol kanattan içeri sokuldu, topu penaltı noktasına doğru çekip önünü açtı ve düzgün bir vuruşla ağları sarstı: 2-0

71. dakikada  Yusuf Erdoğan'ın son çizgiden içeri çevirdiği topu Lima iyi kontrol edemedi, devamında Aytaç'ın şutu kaleyi bulmadı.

 

BEŞİKTAŞ 1-0 BURSASPOR

STAT: Vodafone Park

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Süleyman Özay, Erdem Bayık

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Adriano (dk.82 Necip), Atiba, Dorukhan, Lens (dk.65 Kagawa), Ljajic, Güven (dk.73 Caner), Burak Yılmaz

BURSASPOR: Muhammed, Umut, Vergini, Ertuğrul, Barış, Badji, Aytaç (dk.75 Kubilay), Latovlevici (dk.46 Lima), Yusuf, Saivet (dk.54 Shehu), Umut Nayir

GOLLER: Dk.40, dk.62 Burak (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Aytaç (Bursaspor)




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler