Galatasaray'dan takibe devam

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, Kasımpaşa'yı deplasmanda 4-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Hattrick yapan Feghouli, galibiyetin en büyük mimarlarından oldu.

Yayınlanma: 17.02.2019 - 20:39
Galatasaray'dan takibe devam
Abone Ol google-news

MAÇTAN NOTLAR

TERİM'DEN 3, DENİZLİ'DEN 4 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim son olarak oynadıkları Benfica maçına göre kadroda 3 farklı isme yer verdi. Terim, Ndiaye, Fernando ve Nagatomo'nun yerine Emre Taşdemir, Donk ve Selçuk İnan'ı 11’de görevlendirdi. Kasımpaşa Teknik Direktörü Denizli ise, ligin 21. haftasında deplasmanda oynanan MKE Ankaragücü maçına kaleci Ramazan, Tarkan, Hajradinovic ve Perica ile başlarken, Galatasaray karşılaşmasında ise bu isimlerin yerine kaleci Scuffet, Sadiku, Hajradinovic ve İlhan Depe’yi sahaya sürdü.

DIAGNE, DONK VE VEYSEL ESKİ TAKIMLARI KARŞISINDA
Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan transfer ettiği Diagne ve Donk ile Kasımpaşa'nın Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Veysel Sarı eski takımlarına karşı sahaya çıktı. 2015-2016 sezonunun devre arası transfer döneminde sarı kırmızılı takıma katılan Ryan Donk ile bu sezonun devre arasında Galatasaray'a transfer olan Mbaye Diagne, eski takımlarına karşı sarı kırmızılı formayla galibiyet arayacak. 2014-2015 sezonunun devre arasında Galatasaray'dan Kasımpaşa'ya geçen Veysel Sarı ise eski takımına karşı forma giyen sahadaki bir diğer isim olacak.

TERİM'DEN NAGATOMO VE FERNANDO AÇIKLAMASI
Teknik direktör Fatih Terim, karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Fernando ve Nagatomo'nun Benfica maçını düşünerek yapılmış değişiklikler olmadığını söyledi. Nagatomo'nun ateşlendiğini ve oynayamayacak durumda olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, Fernando'yu ise oynatmayı düşündüklerini ancak dizinin arkasında bir problem çıktığını belirtti.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Galatasaraylı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Zorlu deplasmanda kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduran sarı kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarıyla takımlarına destekte bulundular. Karşılaşma öncesi oyuncuları tek tek tribünlere çağıran taraftarlar, teknik direktör Fatih Terim lehine de tezahüratlarda bulundular.

PAŞA'DA KHALİLİ 21 HAFTA SONRA SAHADA
Kasımpaşa'nın Filistin asıllı İsveçli futbolcusu Abdul Rahman Khalili, Süper Lig'de 21 hafta sonra ilk kez forma giydi. Ligin ilk haftasında Çaykur Rizespor ile yapılan maçta yaşadığı sakatlığın ardından sağ uyluk arka adalesinden operasyon geçiren Khalili, uzun bir aranın ardından Galatasaray mücadelesiyle sahalara döndü.

FEGHOULİ'NİN KARİYERİNDE İLK
Kasımpaşa karşısında 28, 53 ve 68. dakikalarda gol atmayı başaran Galatasaray'ın Cezayirli yıldızı Sofiane Feghouli, kariyerinde ilk kez bir maçta 3 gol atmayı başardı. Öte yandan Younes Belhanda da 1 gol 1 asistlik katkısıyla galibiyette büyük rol oynadı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada Diagne’nin pasında ceza sahası dışı sol taraftan Emre Taşdemir’in sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

14. dakikada ceza yayı üzerinden Trezeguet’nin kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak uzak direğin dibinden ağlarla buluştu: 1-0

15. dakikada sağ taraftan Pavelka’nın içeri çevirdiği topa Trezeguet’nin bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Muslera kornere çeldi.

17. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Trezeguet’nin plase vuruşunda meşin yuvarlak üst direğin dibinden auta gitti.

22. dakikada sol taraftan Selçuk’un kullandığı köşe vuruşunda top savunmadan sekti. Dönen topu ceza yayı önünde alan Belhanda’nın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1

29. dakikada sol tarafta topla buluşan Belhanda’nın ortasında kale önünde Feghouli’nin dokunuşunda meşin yuvarlak kaleci Scuffet’in bacaklarının arasından filelere gitti: 1-2

45+1. dakikada Khalili’nin pasında ceza yayı önünde topla buluşan Trezeguet’nin plase vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

53. dakikada Donk'un uzun pasıyla savunma arkasına sarkan Feghouli, kalesini terk eden Scuffet'in üzerinden aşırtma bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-3

68. dakikada Belhanda topu sürerken rakip yarı alanın ortasında Pavelka'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Ali Palabıyık müthiş bir avantaj oynattı, devamında Onyekuru'nun ara pasıyla topu alan Feghouli ceza alanı sağ çaprazından ters köşeye düzgün bir vuruşla ağları sarstı: 1-4

83. dakikada Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda defanstan seken topa Kasımpaşalı Heintz gelişine nefis vurdu, top direğin hemen üzerinden auta çıktı.

 

STAT: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
HAKEMLER: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Cevdet Kömürcüoğlu
KASIMPAŞA: Scuffet, Popov, Veysel, Ben Youssef, Veigneau (Dk. 58 Özgür), Sadiku, Pavelka, Koita, Khalili (Dk. 87 Tarkan), İlhan (Dk. 58 Heintz), Trezeguet
GALATASARAY: Muslera, Linnes (Dk. 46 Mariano), Marcao, Luyindama, Emre (Dk. 61 Ömer), Selçuk, Donk, Feghouli, Belhanda (Dk. 80 Mitroglou), Onyekuru, Diagne
GOLLER: Dk. 14 Trezeguet (Kasımpaşa); dk. 22 Belhanda, dk. 28, 53, 68 Feghouli (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Linnes, Onyekuru, Emre, Luyindama (Galatasaray); Pavelka, Sadiku, Khalili (Kasımpaşa)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler