Beşiktaş başladı, Fenerbahçe bitirdi

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftası yıllarca hatırlanacak bir derbiye sahne oldu. İlk yarıda Beşiktaş, ikinci yarıda ise Fenerbahçe adeta şov yaptı. 6 golün çıktığı maçtan galip çıkmadı.

Yayınlanma: 25.02.2019 - 22:13
Beşiktaş başladı, Fenerbahçe bitirdi
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'den tarihi dönüş

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında senelerce unutlmayacak bir Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi yaşandı. Maça müthiş başlayan Beşiktaş, ilk 15 dakikada 2 gol buldu. Devrenin kalanında da etkili oyununu sürdüren Siyah-Beyazlılar, 45+2. dakikada Burak Yılmaz'la 3. golü de bulunca maçın orada sona erdiğini düşündü herkes. Ama Fenerbahçe'nin başka bir planı vardı. İkinci yarıya Ayew ve Valbuena değişiklikleriyle başlayan Sarı-Lacivertliler, Zajc, Sadık ve Hasan Ali'nin golleriyle skoru 3-3'e getirerek tarihi bir geri dönüşe imza attı. 

Zajc'tan derbi siftahı

Fenerbahçe'nin ara transferde Empoli'den 6.5 milyon Avro bonservis vererek kadrosuna kattığı 21 yaşındaki Sloven oyuncu Miha Zajc, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü Beşiktaş'a attı. Zajc, 55. dakikada attığı golle Sarı-Lacivertlilerin geri dönüşünde fitili ateşleyen isim oldu.

Burak Fenerbahçe'ye ilk kez

Beşiktaş'ın tecrübeli forveti Burak Yılmaz Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe'ye ilk kez gol attı. Maçın 15. dakikasında attığı penaltı golüyle Siyah-Beyazlıları 2-0 öne geçiren Burak, 45+2. dakikada attığı golle de ilk yarının skorunu belirledi.  

Sadık cezalı

Fenerbahçe'ye ara transferde Yeni Malatyaspor'dan gelen ve geldiği andan itibaren taraftarın sevgilisi olan Sadık Çiftpınar, 76. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve Sarı-Lacivertlilerin 24. haftada oynayacağı Çaykur Rizespor maçında sahada olamayacak. 

Gökhan attı sevinmedi

Karşılaşmanın 10. dakikasında, altıpas önünde topa gelişine yaptığı sert vuruşta Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i avlayan Gökhan Gönül, eski takımı karşısında golü bulurken 34 yaşındaki oyuncu attığı golden sonra sevinmedi.

Volkan'ın ilk derbisi

Bu sezon Süper Lig'in 3. haftasından sonra kadro dışı bırakılan deneyimli file bekçisi Volkan Demirel bu sezon ilk kez derbi heyecanı yaşadı.

Tolgay Arslan eski takımına karşı

Vodafone Park'a son olarak Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşmasında çıkan Tolgay Arslan, ilk kez eski takımı Beşiktaş'a karşı mücadele etti. Tolgay, yeni takımı Fenerbahçe'de bu sezon Kayseri ve Göztepe maçının ardından Beşiktaş karşılaşmasında da Sarı-Lacivertli formayı giydi. Öte yandan maçtan önce ısınma hareketleri için Vodafone Park'a ayak basan Tolgay'a ıslıklı tezahüratlarda bulunan Siyah-Beyazlı taraftarlar, tecrübeli futbolcuyu dürüm yiyerek protesto etti.

Abdullah Çevrim için saygı duruşu

A Milli Futbol Takımı’nın eski futbolcularından, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Gaziantepspor'da forma giyen Abdullah Çevrim anısına Sarı-Lacivertliler siyah bantla çıktı. Öte yandan seromoni öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Asım Yusuf Öz

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Isimat-Mirin, Vida, Adriano, Hutchinson, Dorukhan Toköz, Lens (Dk. 74 Quaresma), Kagawa (Dk. 85 Mustafa Pektemek), Güven Yalçın (Dk. 64 Caner), Burak Yılmaz

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla (Dk. 45 Valbuena), Skrtel, Sadık Çiftpınar, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Dirar, Tolgay Arslan, Moses (Dk. 45 Ayew), Zajc (Dk. 84 Eljif Elmas), Soldado

Goller: Dk. 10 Gökhan Gönül, Dk. 18 (Penaltıdan) ve 45+2 Burak Yılmaz (Beşiktaş); Dk. 55 Zajc, Dk. 61 Sadık, Dk. 67 Hasan Ali (Fenerbahçe) 

Sarı kartlar: Zajc, Dirar, Sadık, Hasan Ali (Fenerbahçe); Burak, Necip (Fenerbahçe)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler