Başakşehir'e birileri kazandırıyor!: Başakşehir 2-1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Başakşehir'e konuk olan Fenerbahçe, rakibine 2-1 mağlup oldu. Hakem Hüseyin Göçek'in özellikle Fenerbahçe'nin penaltısı konusunda verdiği karar tartışma yarattı.

Yayınlanma: 09.03.2019 - 20:17
Başakşehir'e birileri kazandırıyor!: Başakşehir 2-1 Fenerbahçe
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Medipol Başakşehir’e 2-1 kaybederek 28 puanda kaldı. Süper Lig’deki son 10 maçını kaybetmeyen Başakşehir, serisini devam ettirdi. Turuncu-Lacivertliler, bu sonuçla en yakın takipçisi Galatasaray’la arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 11’e çıkardı.

Penaltı itirazı

Mücadelenin 62. dakikasında Başakşehir ceza sahasında gelişen pozisyonda Hasan Ali’nın ortasında top Arda Turan’ın eline çarptı. Maçın hakemi Hüseyin Göçek ise devam kararı verdi. Fenerbahçe taraftarları ve futbolcular, Göçek’in bu kararına büyük tepki gösterdi. Hasan Ali Kaldırım bu pozisyonun ardından hakem Hüseyin Göçek’e elle oynama yönünde itiraz etti ancak Göçek, topun Arda’nın ayağından sekip eline çarptığını işaret ederek penaltı noktasına gitmedi.

‘VAR’ yok!

Maçın ilk yarısında Robinho ve Serdar Aziz arasında yaşanan pozisyonda Brezilyalı yıldız, Serdar’ın ayağına net bir şekilde basmasına karşın, hakem Hüseyin Göçek kart gösterme ihtiyacı duymadı. VAR hakemleri Göçek’i pozisyonu izlemesi için uyarmadı. Poizsyondan sonra milli futbolcu kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

3 kritik eksik

Fenerbahçe, lider Medipol Başakşehir’in karşısına 3 eksikle çıktı. Sarı kart cezalısı Ayew kadroda yer almazken, sakatlığı düzelmeyen Dirar ise bu maça da yetiştirilemedi. Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal da sakatlığından dolayı maç günü kadrodan çıkarıldı.

Tribünde kavga

Fenerbahçeli taraftarlar arasında karşılaşmadan önce tribünde kavga çıktı. Maçın başlamasına kısa bir süre kala çıkan kavgada, bir taraftarın tribün basamaklarından 5-6 sıra aşağıya düştüğü görüldü. Uzun süre devam eden kavgaya emniyet güçleri müdahale etti. Maçın 9. dakikasında Sarı-Lacivertli taraftarlar tribünlerde “Ambulans” tezahüratlarına başladı. Fenerbahçeli bir taraftarın fenalaşmasından dolayı sağlık görevlilerini tribüne çağıran taraftarlar daha sonra görevlilere alkışlarla teşekkür etti. Fenalaşan taraftarı sağlık görevlileri tribünden çıkartıp ambulansa götürdü. Öte yandan Medipol Başakşehir taraftarı ise karşılaşmaya fazla ilgi göstermeyince tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, maçı protokol tribününde birlikte takip etti.

Deplasmanda kayıp

Fenerbahçe, Süper Lig’de deplasmanda yaklaşık 6 aydır galip gelemiyor. Bu sezon 13 maçta tek galibiyet yaşadığı dış sahada Sarı-Lacivertliler, 6 beraberlik, 6 yenilgi aldı. Ligdeki ilk ve tek deplasman galibiyetini 16 Eylül 2018’de 1-0’lık skorla Konyaspor’a karşı alan Fenerbahçe, daha sonraki 10 dış saha maçında da galip gelemedi.

Emre’ye özel ilgi

Fenerbahçeli taraftarlar, eski kaptanları Medipol Başakşehirli futbolcu Emre Belözoğlu’nu unutmadı. Sarı-Lacivertli taraftarlar, maçtan önce Emre lehine tezahüratlar yaptı. Emre de Fenerbahçeli taraftaların bulunduğu bölüme iki kez giderek alkışla karşılık verdi. Emre, maçın 86. dakikasında gördüğü sarı kartla ligde cezalı duruma düştü. Tecrübeli futbolcu, Başakşehir’in gelecek hafta Kayserispor’la deplasmanda oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Erdem Bayık

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Mahmut Tekdemir, Serdar Taşçı (Dk. 15 Joseph Attamah), Kudriashov, İrfan Can Kahveci, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro (dk.87 Adebayor), Arda Turan (dk. 77 Napoleoni), Robinho

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım, Jailson (dk. 70 Valbuena (dk. 85 Frey), Tolgay Arslan, Moses, Zajc, Eljif Elmas (Dk.46 Mehmet Ekici), Soldado

Gol: Dk. 19 Robinho, Dk. 83 Napoleoni (Medipol Başakşehir); Dk.72 Soldado (Fenerbahçe)

Sarı kart: Tolgay Arslan, Serdar Aziz (Fenerbahçe); Robinho, Emre Belözoğlu (Başakşehir)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler