Milli Takım'da 'Güneş' ufuktan doğdu

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu ilk maçında A Milli Takım, deplasmanda Arnavutluk'u Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 mağlup etti.

Yayınlanma: 23.03.2019 - 00:31
Milli Takım'da 'Güneş' ufuktan doğdu
Abone Ol google-news

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu ilk maçında A Milli Takım, deplasmanda Arnavutluk'u Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 mağlup etti ve elemelere galibiyetle başladı.

15 yıl sonra döndü
Şenol Güneş’in A Milli Futbol Takımı ile 1 Haziran’dan geçerli olmak üzere 4 yıllık sözleşme imzaladığı 28 Şubat tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanmıştı. Aynı zamanda Beşiktaş’taki teknik adamlığı da devam eden Şenol Güneş, yine TFF’nin 2 maç için kendisini resmi olarak görevlendirmesiyle Arnavutluk maçıyla 15 yıllık aradan sonra milli takıma dönmüş oldu. Tecrübeli teknik adam, Arnavutluk maçından sonra 25 Mart’ta Eskişehir’de oynanacak Moldova maçında da geçici görevine devam edecek ve sezon sonu resmen Milli Takım’ın başına geçecek.

Kral’dan yeni başlangıç
Beşiktaş’ta Süper Lig’in ikinci yarısında gösterdiği performansla taraftarın güvenini kazanan Burak Yılmaz, gollerine Ay-Yıldızlı formayla dün gece de devam etti. Golcü oyuncu, Haziran 2017’deki Kosova maçından bu yana milli formayla ilk golünü Arnavutluk filelerine gönderdi. Türkiye, milli maçlardaki 380 dakikalık gol hasretini Arnavutluk karşısında Burak Yılmaz’ın golüyle sonlandırdı. Ayrıca Türkiye’nin Arnavutluk’a attığı son üç golün asisti Cenk Tosun’dan geldi.

Oğuzhan sürprizi
Teknik direktör Şenol Güneş 26 futbolcudan oluşan geniş kadrodan kaleci Muhammed Şengezer ile orta saha oyuncuları Efecan Karaca ve Oğuzhan Özyakup’u 23 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi. Güneş, Beşiktaş’ta oynatmadığı Oğuzhan’ı milli maç kadrosuna alması hakkında yapılan eleştirilere, “Oğuzhan’ı bana biraz haklı eleştiriniz olsun diye aldım. Bu da işin esprisi olsun. Oğuzhan benim çok beğendiğim ama oynatamadığım bir oyuncu. Medyaya malzeme vermeyi seviyorum. Bir kısım oyuncuları burada dinamik olarak kullanmak istiyorum” cevabını vermişti.

Gökhan-Emre sakatlandı
Maçın ilk yarısında ayağına darbe alıp sakatlanan Gökhan Gönül, maçın ikinci yarısında oyuna devam edemedi. Tecrübeli sağ bekin yerine 46. dakikada Lille forması giyen Zeki Çelik oyuna dahil oldu. 64. dakikada ise arka adalesinde ağrı hisseden Emre Belözoğlu yerini Dorukhan Toköz’e bıraktı. 22 yaşındaki Dorukhan, Ay-Yıldızlı formayı ilk kez giydi. Öte yandan Millilerin maç öncesi yaptığı son idmanı grip olduğu için yarıda bırakmak zorunda kalan Hasan Ali Kaldırım, yoğun bir tedavinin ardından dün iyileşerek kadroya dahil edildi ve Şenol Güneş tarafından 11’e yazıldı.

Taraftarlar maça birlikte geldi
Gün boyu şehirde milli maç havası olmamasına rağmen akşam saatlerinde toplanmaya başlayan taraftarlar stadı doldurarak takımlarını destekledi. İşkodra emniyetinin geniş güvenlik önlemleri aldığı şehirde herhangi bir olaya rastlanmazken, birçok yerde Arnavut ve Türk taraftarlar karşılaşmaya beraber geldi. Ancak maç esnasında Hakan Çalhanoğlu’nun durumu 2-0 yapan golünden sonra bazı Arnavutluk taraftarları sahaya yabancı madde attı.

Milliler geceyi Arnavutluk’ta geçirdi
Türkiye ile Arnavutluk arasında 2 saat olan farktan dolayı milliler geceyi Arnavutluk’ta geçirecek. Bu sabah 11.00’de maçın oynandığı Loro Boriçi Stadı’nda bir idman yapacak olan milliler, öğleden sonra Tiran’dan kalkacak özel uçakla Moldova maçının oynanacağı Eskişehir’e geçecek.

ARNAVUTLUK: 0 - TÜRKİYE: 2
STAT: Loro Boriçi (İşkodra)
HAKEMLER: T. Stieler, M. Pickel, C. Gittelmann (Almanya)
ARNAVUTLUK: Berisha, Veseli, Ismajli, Xhimshiti, Hysaj, Abrashi, Xhaka, Balliu (dk. 58 Sadiku), Memushaj, Balaj (dk. 58 Grezda), Uzuni
TÜRKİYE: Mert, Gökhan Gönül (dk. 46 Zeki Çelik), Merih, Kaan, Hasan Ali, Mahmut, Emre Belözoğlu (dk. 65 Dorukhan), Okay, Hakan, Burak (dk. 88 Deniz Türüç), Cenk
GOLLER: Dk. 21 Burak Yılmaz, Dk. 55 Hakan Çalhanoğlu
SARI KARTLAR: Balliu, Ismajli, Xhaka (Arnavutluk); Cenk, Okay (Türkiye)

H Grubu'nda dün:
Moldova-Fransa: 1-4
Andorra-İzlanda: 0-2


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler