Tecrübeyle gençliği harmanladı

İşte Millilerin Şenol Güneş’le başarısının sırrı...

Yayınlanma: 27.03.2019 - 06:00
Tecrübeyle gençliği harmanladı
Abone Ol google-news

Önce Arnavutluk sonra da Moldova’yı dize getirdik. Eskişehir’deki maçı canlı izledim. Olağanüstü seyirci karşısında ilk 15-20 dakikası hariç etkili futbol oynayan bir takım gördüm. Teknik direktörümüz Şenol Güneş, milli takımdaki ikinci döneminde tecrübeli ve gençlerden kurulu bir kadro tercih etti. Deneyimli teknik adam, Arnavutluk ve Moldova müsabakalarının aday kadrosuna uzun süredir milli takıma çağrılmayan Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz ve Mert Günok’u davet etti. Aynı Güneş, Mehmet Topal, Mahmut Tekdemir, Sinan Bolat ve Hasan Ali Kaldırım gibi tecrübeli oyunculara da aday kadroda yer verirken, Ozan Kabak, Muhammed Şengezer, Uğurcan Çakır, Efecan Karaca, Dorukhan Toköz, Güven Yalçın ile Emre Kılınç’ı da ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna kattı. A Milli Takım’ın aday kadrosunda ayrıca Merih Demiral, Mehmet Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı, Çağlar Söyüncü ve Okay Yokuşlu gibi genç futbolcular da bulunuyor.

Muhteşem 3’lü
Uzun süredir sıkıntılı bölgemiz forvetken artık daha rahat gol atmaya başladık. İki maçta 6 kez fileleri havalandırdık. Deyim yerindeyse bu iki 90 dakikada Burak Yılmaz, Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu’ndan oluşan hücum 3’lüsü takımımızı uçurdu. Cenk, attığı 2 golle 4-0’lık zaferde aslan payının sahibi olurken Burak ve Hakan da birer asistle müthiş zafere katkı sağladı. Diğer gollerimiz ise Hasan Ali ve Kaan’dan geldi. Arnavutluk’la deplasmanda oynanan maçta alınan 2-0’lık galibiyette yine Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu’nun imzaları vardı.

Fransa’yla başbaşa
A Milli Takımımız, Şenol Güneş yönetiminde 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerine ikide ikiyle başlayınca gözümüzü diğer karşılaşmalara çevirdik. Grubumuzdaki diğer maçlarda Fransa, İzlanda’yı 4-0; Arnavutluk ise Andorra’yı 3-0 mağlup etti. İzlanda’yı rahat geçen Fransa, H Grubu’nda ikinci haftayı averaj farkıyla Türkiye’nin önünde lider bitirdi. Ay-Yıldızlı ekip, en son 2010 yılında bir eleme grubuna ikide iki yaparak başlamıştı. O dönem takımın başında Hollandalı Guus Hiddink vardı. Üst üste Kazakistan ve Belçika’yı mağlup eden Kırmızı-Beyazlılar, bu başarının devamını ise getirememişti. Daha sonraki eleme grubu başlangıçlarında Abdullah Avcı ile ikide bir, Fatih Terim’le ikide sıfır, yine Fatih Terim’le iki maçta iki beraberlik elde eden Milli Takımımız, 9 yıl aradan sonra Şenol Güneş yönetiminde yüzleri güldürmüş oldu. Milliler, EURO 2020 Elemelerine 8 Haziran’da Fransa ve 11 Haziran’da İzlanda karşısında oynayacağı maçlar ile devam edecek.

Eskişehir’e teşekkür
Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın Moldova ile oynadığı EURO 2020 Elemeleri H Grubu ikinci maçındaki desteklerinden dolayı Eskişehir halkına teşekkür etti. TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, “Stadı Kırmızı-Beyaz renklerle dolduran futbolseverlerimiz, durmaksızın Ay-Yıldızlıları destekleyerek mükemmel bir ev sahipliğine imza attı. Tek yürek olup millilerin galibiyetine büyük katkı sağlayan, görsel şovları ile maça ayrı bir renk katan Eskişehir halkı; gösterdikleri eşsiz destekle milli takım taraftarlığının en coşkulu ve en güzel örneklerinden birisini sundu. Finaller yolunda A Milli Takım’ımızı yalnız bırakmayan Eskişehir halkına şükranlarımızı sunar, başta Eskişehir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve tüm resmi makamlara, Eskişehirspor Kulübü, ilgili spor kurum ve kuruluşları ile taraftar derneklerine destekleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.” denildi.

Uzun bir aradan sonra
A Milli Takım, 19 maç aradan sonra üst üste 2 galibiyet aldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde Kasım 2016’daki Kosova, Mart 2017’deki Finlandiya ve Moldova müsabakalarını kazanan Ay-Yıldızlı ekip, sonrasındaki dönemde istikrar yakalayamadı. Milliler, söz konusu süreçte Terim döneminde birer galibiyet ve beraberlik aldı. Lucescu dönemindeki ise 17 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Ay-Yıldızlı ekip, bu süreçte 2 maç üst üste galibiyet alamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler