Arda Turan: G.Saray beni istemedi

Medipol Başakşehirli Arda Turan, CNN Türk'te Buket Aydın'ın sunduğu '40' programının konuğu oldu. Arda Turan, Galatasaray'a ve Milli Takım'a dair açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 03.04.2019 - 21:36
Arda Turan: G.Saray beni istemedi
Abone Ol google-news

Medipol Başakşehirli Arda Turan, CNN Türk'te Buket Aydın'ın sunduğu '40' programının konuğu oldu. Arda Turan, Galatasaray'a ve Milli Takım'a dair açıklamalarda bulundu.

Arda Turan'ın açıklamalarından satır başları şekilde:

"Ligin en büyük şampiyonluk adayıyız"

"100 kere milli takımda oynamış, 450-500 maça yaklaşan ve 15 kupa kazanmış bir oyuncuyu en başarılılardan biri olarak görürüm. Neden Başakşehir? Barcelona'dan sonra 5-6 teklif vardı ama hayali olan Başakşehir'e geldim. Ligin en büyük şampiyonluk adayıyız"

"Barcelona'da oynarken kafamda Türkiye'ye dönmek gibi bir fikir yoktu. Türkiye her zaman bir opsiyondu. Atletico Madrid'in 10 numarasıydım. 5 tane kupa kazandım. Ben hayal için buraya geldim. Dünyanın en önemli kulüplerinden teklif vardı."

"Hayatım çalışarak geçti"

"11 yaşından beri doğru düzgün Temmuz ayında denize girmiyorum, Ağustos ayında denize girmedim. Hayatım çalışarak geçti. Yani bu kadar çalışmış bir insana 'ah yan gel yat keyfine bak' Bazen bence saygıyı kaçırıyoruz. İnsanları sevmeyebiliriz ama saygıyı gerçekten çok kaçırıyoruz. Yani benim hayatımda da saygıyı bana karşı kaçıran veya benim kaçırdığım bir sürü an var. Ben kendi hatalarım için de üzülüyorum ama bu saygı konusunu bence karşılıklı çözmemiz lazım. Çünkü iyi bir yere doğru gitmiyoruz. Bugün bana yaramayan, size zararı olan ya da bana zararı olan yarın bir başkasına da zararı olacak. Bence hep beraber güzelleştirmeliyiz. Yani ben kariyerimi dört beş sene daha belki sekiz sene on sene daha oynayabilirim. Ama bu ülkeye futboluna sporuna hizmet etmek istiyorum daha bir sürü şey yapabiliriz"

"Kendim ayrıldım"

"Messi çok iyi arkadaşımdır. Barcelona'daki arkadaşlarımla hala görüşüyorum. Barcelona'dan ayrılmamda Messi'nin etkisi %1 bile değildir. Ayrılma sebebim, Valverde'nin bana şans tanımaması. Kimse de git demedi. Kendim ayrıldım."

"Prim diye bir kriz yoktu"

"Prim diye bir kriz yoktu. Milli takım hocası da söyledi ben de söyledim. Personelin yatmayan primi vardı. Zaten sonra federasyon da konuyu halletti. Bu prim krizinden herkes sıyrıldı. En tepedeki en alttaki... Bir tek Arda kaldı. Herkes temiz."

"Evet orada güldüm"

"İzlanda maçında Avrupa Şampiyonası'na gittiğimizde insanlar ne kadar ağladığımı insanlar hatırlıyor mu? Evet, orada güldüm. İzlanda maçı Dünya Kupası'na gitme maçımızdı. Hayatımda en çok üzüldüğüm 5 maçtan biriydi. Dünya Kupası şansımız var. Lucescu sürekli toplantı yapıyor ve İzlanda sürekli uzun top atıyor, onlar daha fizikli ve kafa topuna çıkmayın. Düşen topu alın. Yediğimiz gole bakın. Arkadaşlarımı eleştirmiyorum ama konuştuğumuz, çalıştığımız şekilde gol yedik. Ben hala o maçın üzüntüsünü yaşıyorum. İnsanların duygularını belirtme şekillerine bari karışmayın. O zaman galibiyetten sonra ağlarken 'Aa kazandık ağlıyor mu!" diyecekler."

"Daha önceki yönetim beni istemedi"

"Şimdiki yönetimi ve Galatasaray’ın hocamızı ayrı tutuyorum, bu konuyla alakalı onlarla ilgili hiçbir şey yok.. Daha önceki yönetimden hiç kimse beni istemedi ki.. 6 aylık dönemde boştum, müsaittim. Galatasaray Başkanı ‘Arda ekonomiyi tercih etmiştir’ dedi. Nasıl ekonomiyi tercih edeyim? Hayatımda iki tane tercih hakkım oldu da ben mi ekonomiyi tercih ettim. Galatasaray benim camiam Galatasaray Başkanı’na veya başka insanlara benim cevap vermem doğru olmaz ama ben Galatasaray’a hayatım boyunca hiç yanlış yapmadım."

"Türkiye'de en beğendiğiniz oyuncular?" sorusuna Arda Turan, "Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz'ı beğeniyorum. Dünyada Lionel Messi en iyisi, ben onu tartışmam. Basketbolda Michael Jordan gibi. Futbol içinde her anlamda donanımlı olduğuna inanıyorum." cevabını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler