Bölükbaşı: 'Gitmesi gerekeni göndeririz'

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, "Bazı oyuncularla ligin devre arasında yollarımızı ayırabiliriz. Yine devre arasında bazı oyuncuları da kadromuza dahil edebiliriz" dedi.

Yayınlanma: 22.10.2014 - 16:32
Abone Ol google-news

Başkan Bölükbaşı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kentte bir otelde gerçekleştirilen "Medya buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Bursaspor'un başarısı için kentte birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini söyledi.

Yönetim kurulu olarak göreve gelirken sportif başarının yanı sıra ekonomik yönden de başarıyı hedeflediklerini dile getiren Bölükbaşı, "Ben ve arkadaşlarım buna inanıyoruz. Sportif olarak ilk 5 hedefinin içerisinde yer alacağız. Bana göre bu yeterli değil. 2015 yılında kongremiz var. Hedefimiz her yıl Bursaspor'un şampiyon olması. Bu hedeflerle aday olduk. Bunu yapacak kudrette miyiz? Bunu tek başımıza yapamayız. 2009-2010 sezonunda bunu başardık. Bu başarıdan herkes gururlandı, mutlu oldu. O dönemde yapıldı. Neden yeniden yapılmasın? Çok güçlü basınımız var" dedi.

Bölükbaşı, yönetim kurulu olarak tamamen iyi niyetle bir çalışma yapma gayreti içinde bulunduklarını, bugüne kadar en büyük desteği de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den aldıklarını bildirdi.

- Eskişehirspor maçının ardından yaşananlar

Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta sahalarında 2-2 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini de anlatan Bölükbaşı, şunları söyledi:

"Eskişehirspor maçında skor 2-0 iken mutluyduk. Sonra skor 2-2 olunca ben içeriye girdim ve maçı televizyondan izledim. Penaltı pozisyonunu gördüm. Rakibin kolu açıktı. Bunun yorumu da yok. O kol açık olmasaydı top kaleye gidebilirdi. Geçtiğimiz haftalar boyunca her maçta bizim lehimize penaltı pozisyonları oldu ama verilmedi. Sonuçta hepimiz üzülüyoruz. Ben bu kulübün başkanı olduğum için hepinizden fazla üzülüyorum. Haksızlığa da gelemiyorum. Maçın bitiminde aşağıya indim. Saha dışında bir takım olaylar oldu. Bunu da tasvip etmiyorum. Ertuğrul Hoca ile 4 yıl beraber çalıştık. Eskişehirspor yardımcı antrenörü Özhan dediğimiz arkadaşımız da bizde yetişti. Onların da tutumu yanlıştı. Bizim taraftarımızın tutumu da yanlıştı. Koridorda bir takım bağrışmalar oldu. O sırada hakem geldi. Hakemlere 'Hocam penaltıyı neden görmediniz? O el açıktı. Daha nasıl olacaktı?' diye sordum. Fırat hoca 'Ben görmedim' dedi. Ben 'Akşama lütfen televizyondan izleyin. Eğer penaltı ise ben hakkımı helal etmiyorum' dedim. Daha sonra Özhan'a söylediğim söz ise 'Özhan lütfen maç bitti. Bu kulübün ekmeğini yediniz. Terbiyesizlik etme' dedim. Bunun üzerine sesler yükseldi. Bu nedenle PFDK'ya sevk edildik. Savunmamızı yapacağız."

Bölükbaşı, kendisinin ve yönetim kurulunun olağanüstü genel kurul ile göreve geldiklerini, kulübün olağan genel kurulunun ise Mayıs ayında gerçekleştirileceğini anımsatarak, bu sezon başarılı olurlarsa yeniden göreve devam edebileceklerini ifade etti.

Bursaspor'da şuan en büyük sıkıntının borçlar olduğuna da değinen Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Bursaspor zor dönemden geçiyor. Divanda da açıkladım. Mali yönden pek iç açıcı durumda değiliz. Yapacağımız projeler ile Mayıs ayı sonuna kadar borcun yüzde 70'ini hatta daha fazlasını ödemek istiyoruz. İnşallah bundan sonra borcu olmaz. Borçlar yanlış transferlerden kaynaklanıyor. Bizim daha önceki yönetimlerde futbolcular arasında ücretlerde uçurum yoktu. Geçmişte bu dengeler bozuldu ve takım içinde birlik, beraberlik kayboldu hasetlik oluştu. Gerçekten tuttuğumuz yer elimizde kalıyordu. Bundan sonra çok daha fazla hızlı hareket edeceğiz. Reklam alamıyoruz. Alıyoruz da Bursaspor'a yakışmayan düzeyde. Seyircilerimiz gelmiyor. Stadyumda görev yapan güvenliğin parasını bile kulübün kasasından ödüyoruz. Bursaspor'un kalıcı geliri olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Çalışmalarımıza herkesten destek bekliyoruz."

- E-bilet protestoları

Bölükbaşı, bir gazetecinin "Taraftarlar e-bilet sistemini istemiyorlar ve protesto ederek maça gelmiyorlar. Bu konuda nasıl bir çalışma gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz? " sorusuna şu yanıtı verdi:

"PASSOLİG için tüm kulüplere daha önceden muvafakatname imzalanmıştı. Bu bir kanun. Bunu değiştirmek mümkün değil. Kulüpler Birliği'nde de oturuyor, konuşuyoruz. Şampiyonluk mücadelesi ettiğimiz takımlardan Galatasaray'ın şuanda 90 bin, Fenerbahçe'nin 70 bin PASSOLİG'i oldu. Beşiktaş'ın sahası olmadığı halde 50 bin dolayında satışı var. Geçtiğimiz gün Eskişehirspor maçında deplasman tribünü bizim taraftardan daha fazlaydı. Burada Bursaspor arması var. Biz Bursaspor için buradayız. Sizlerde Bursaspor için programlar yapıyorsunuz. Biz gereğini yapıyoruz. Şuanda taraftar da görevini yapacak. Ben anlayışlı olmalarını istiyorum. Bursaspor'un ön plana çıkartılmasını arzu ediyorum. Şampiyon olduğumuzda dolu tribünlere oynuyorduk. PASSOLİG'e girmediğiniz zaman sizi ligden bile ihraç ederler. Ben çıkıyorum demek bu kadar basit değil. Ben Bursaspor'u seviyor muyum? Sevmiyor muyum? Taraftarlarımız bu durumda gelmezlerse o zaman olmaz. Ben o zaman derim ki; 'Ben iyi niyetli çalışıyorum. Benden ilk 5 hedefi beklemeyin' Vermeden almak Allah'a mahsustur. Taraftarımız olsaydı belki Eskişehirspor maçını 5-0 alırdık. Lütfen taraftarlarımız sağduyulu olsun. Bu benim ve yönetimimin problemi değil tüm Bursa'nın problemi. Bunun geri dönüşü yok. Sen devlete karşı gelemezsin. Eğer bu böyle giderse çok takım mağdur olacak."

- "Bursaspor'a destek vermeyen kimseyi Bursaspor'da barındırmam"

"UEFA'nın mali kriterleri çerçevesinde Bursaspor'un da gözlem altında olduğu yönünde yabancı basında haberler yer alıyor. Bu konunun detayı nedir?" sorusunu ise Bölükbaşı, şöyle cevapladı:

"Gazetelere yansıyan ve Bulgaristan basınında çıktığı belirtilen haber hakkında araştırmalarda bulunduk. Böyle bir habere rastlamadık. Kulübe gelen herhangi bir yazı da yok. Eylül ayında 13 milyon TL'ye yakın vadesi geçmiş borç vardı. Bizimde 2015'e kadar borcumuz yoktur yazısı yazmamız lazım. Gerekli çalışmalarımızı da yaptık. Futbolcularımız ile bizzat ben görüştüm. Hatta beklemediğim bir durum ile karşılaştım. Hayal kırıklığına uğradım. Ben fedakarlık yapıyorsam herkes yapacaktır. Bursaspor'dan kimse büyük değildir. Bursaspor'dan kimsenin alacağı kalmamıştır. Ama geç ama erken mutlaka almıştır. Ben bu konuda Bursaspor'a destek vermeyen kimseyi Bursaspor'da barındırmam. Bu konuyla ilgili hocamızla toplantı yapacağız. Bazı oyuncularla ligin devre arasında yollarımızı ayırabiliriz. Yine devre arasında bazı oyuncuları da kadromuza dahil edebiliriz. Bunları hocamızla masaya yatıracağız."

- Aydın Karabulut'un durumu

Bölükbaşı, bir gazetecinin kadro dışı kalan Aydın Karabulut'un affının gündemde olup olmadığıyla ilgili yönelttiği soru üzerine de şu karşılığı verdi:

"Aydın Karabulut, Türkiye'de kendisi ispatlamış çeşitli takımlarda oynamış bir isim. Kongre sürecinde bir arkadaşımız onunla sözleşme yapmıştı. Aydın Karabulut ile ilgili söz söylemiştim. Daha sonra menajerlerini dinledim. Öyle olmadığını düşündüm. Kamuoyu da isteyince sözleşme imzaladık. Özünde çok iyi birisi ama gurbetçi oyuncularımızda farklı bir algılama var. Özellikle menajerlerinde. Sonuçta bir sakatlığı oldu. Gizli bir sakatlığı varmış. O kadar sağlık kontrolünden geçirdik. Ancak antrenmanlarda özelikle sağ ayağında menüsküse bağlı güçsüzlük söz konusuydu. Şenol Hocamız adaletli çok temiz bir adam. Kendisi de söyledi. Antrenmanda onun için tüm futbolcular eşittir. Performansı düşükse kadroya koymaması da onun hakkıdır. Kendisi gerekli tedavileri görüyor. Attığı tweet Bursaspor'u sevdiğini gösterir. Biz sevdiğini düşünüyoruz. Çünkü sevmeseydi gelmezdi. Çok arkasında durduk. Bursaspor'un menfaati ne gerektiriyorsa onu yaparız. Gitmesi gerekeni de göndeririz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler