Emre Belözoğlu: 'Söylediğim söz küfür değil'

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e küfür etmediğini söyledi.

Yayınlanma: 05.11.2014 - 12:54
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yaptıkları derbide yaşananlarla ilgili, "Bizim adımıza iyi geçmiş bir maçın önüne geçecek durum olmamasına rağmen, farklı algının yaratılması rahatsızlık verici" dedi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanın ardından düzenlediği basın toplantısında kendisine yönelik eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulunan sarı-lacivertli futbolcu, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e yönelik ifadesinin bir küfür ve hakaret içermediğini savunarak, kazandıkları maçın önüne geçecek bir durumun yaşanmadığını, kendisi üzerinden yapılan değerlendirmelerle algının farklı yönlere doğru çekilmek istendiğini söyledi.

Futbolun uluslararası seviyesini Türkiye'de en iyi bilen oyunculardan biri olduğunu ifade eden Emre Belözoğlu, "Ülkemizin futbol alarak sorunlarının, saha içinden daha çok saha dışında olduğunu gözlemleyebilecek kadar da tecrübeliyim. Maçın önüne geçebilecek kadar saha içinde gerginlik olmadı. Maçı kazanmış bir takım olarak, maçın önüne geçebilecek kadar bir durumun ortaya çıktığına inanmıyorum. Bununla beraber sanki hep benim üzerimden, tek taraflıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılması da rahatsızlık verici. Benim de muhatap olduğum, karşılaştığım bir hal var, sözler var. Tek benim üzerimden gidersek hakkaniyetli olmaz. Bizim adımıza iyi geçmiş bir maçın önüne geçecek durum olmamasına rağmen bu algının yapılması rahatsızlık verici. Türkiye'de herkesin her konu hakkında fikri var ama ne yazık ki bilgisi yok" diye konuştu.

- "Kullandığım ifadenin 'Git işine, bak işine' şeklinde algılanması gerektiğini Bilic de çok iyi biliyor"

Bilic'in, sarı kart pozisyonundan sonra kendisine bir yaklaşımı olduğunu anlatan sarı-lacivertli futbolcu, bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği ifadenin, bir küfür ve hakaret içermediğini kaydetti.

Olcay Şahan'ın ikinci sarı kartı ve ardından da kırmızı kartı görmesinden sonra saha içinde yaşananları anlatan Emre, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben sahanın içinde futbolcuyla bir diyaloğa girebilirim. Ben direkt kendisine yaklaşımda bulunsam, benim tarafımdan hata olarak algılayabilirsiniz. Kendisinden yana bir böyle bir şey geldikten sonra benim ona uluslararası seviyede, aslında kendisinin de bildiği hakaret olmayan bir ifadem var. Yurt dışında oynayan oyuncular beni anlayacaklardır. Bu bir küfür değil. Bunu Sayın Bilic de iyi biliyor. Orada onun bu olaya müdahil olmasından dolayı rahatsızlığımı dile getirerek 'Git işine, bak işine' gibi algılanması gerektiğini o da çok iyi biliyor. Bu, böyle algılandı. Öyle söylemesi de benim adıma üzüntü verici."

Emre Belözoğlu, saha içi profilinin eleştiriye müsait olduğunu belirterek, "Bu eleştirileri ben kendim de yapan bir insanım. Ancak benim tarafımdan da baktığınızda ben de hakkaniyetli olması, hatamın kusurumun da hakkaniyetli bir şekilde karşılığının olması gerektiğine inanıyorum. Bilic bana sahanın içinde bu kadar müdahil bir şekilde geldikten sonra, benim de ona bir şey söylemem lazımdı. Bunu küfür olarak, hakaret olarak algılamaması gerekir. Bu söylediğim şeyler küfür de değil hakaret de değil" diye konuştu.

Maçta ilk yarının ardından, Bilic'in kendisini körükte beklediğini söylediklerini aktaran sarı-lacivertli futbolcu, şunları kaydetti:

"(Bilic seni soruyor) dediler. Körükte beni beklediğini söylediler, ben de içeriye girdim. Devre arasında kendi hocamdan fırça yiyeceksem, yerim. Rakip takım hocasıyla diyaloğa girmek istemem. Yolumu kesersen ben de sana 'Sen kimsin' derim. Benim hocam değilsin, senle muhatap olacağım bir ortam yok. Olayların üzerinden geçmiş 2-3 gün. Hiçbir futbolcuyla, yöneticiyle, teknik adamla alakalı konuşmak dahi istemiyorum. Çünkü sahanın içinde olanın saha içinde kalması gerektiğine inanıyorum. Yapılanın cezai hükümleri varsa, orada hakem var federasyon var. Bunu hesaplaşmaya götürecek şekilde davranmamalıyız. Benim üzerimden bir algı oluşturup, takım ivme yakalamışken aşağıya çekilme çabaları çok basit kaçıyor."

- Veli Kavlak ile yaşadığı tartışma

Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan'ın kırmızı kart gördüğü pozisyondan sonra, olayların içinde yer almamak için orta alana doğru gittiğini aktaran Fenerbahçe kaptanı, Veli Kavlak ile yaşadığı olayı da şöyle aktardı:

"Gündem olmak istemiyorum, gazeteye çıkmak istemiyorum. Artık olayların içinde olmak istemiyorum. Biraz daha kendi hayatımı yaşamak istiyorum. Oradan uzaklaşmışken benden yaşça küçük olan futbolcu bana geliyor ve kafasını burnuma dayıyor. Orada da bir diyaloğumuz oluyor. Kendi başıma bir işin içinde olmuyorum ki. Bir şeyin içine çekiliyorum. Zaten eleştirilebilir bir adamım, ben de bir hata yapıyorum, hataya karşı bir hata yapıyorum. Karşılığının bu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa'da saha içinde ne oluyorsa Türkiye'de de saha içinde bu oluyor. Kırmızı kart benim olduğum pozisyonda gösterildiği için mi ben bu kadar hedef tahtasına konuluyorum."

Beşiktaş cephesinin, Gökhan Töre'ye aynı ifadeler nedeniyle kırmızı kart gösterilmesine rağmen kendisine kart verilmemesi nedeniyle tepkili olduğunun belirtilmesi üzerine, sarı-lacivertli futbolcu, "Gökhan'ın pozisyonunu görmedim. Onun pozisyonu üzerinden konuşmamız doğru olmaz. Futbol hatalar oyunudur. 'Geçen hafta gösterildi bu hafta gösterilmedi' gibi bir yaklaşım doğru olmaz. Küfür etmediğimi, hakaret etmediğimi iyi biliyorum. Bunu Bilic de iyi biliyor" şeklinde konuştu.

Saha içindeki hatalarını düzeltmek adına elinden geldiğince çaba sarf ettiğini anlatan Emre Belözoğlu, "Benim bir ailem, eşim, çocuğum, annem, babam var. Elimden geldiğince kendimi düzeltmek adına, oynayacaksam burada 2-3 sene daha. Gerçi bu olaylar daha da körüklüyor, uzatabiliriz o süreyi" dedi.

- "Fenerbahçe'nin sırtında kambur olmayız"

Fenerbahçe'nin başarısının kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Kulübümüzün yaşadığı sıkıntıların hep merkezinde kendimi hissettim. Bundan dolayı da hep sorumluluklar aldım. Bu camiaya en iyi şekilde hizmet ettiğimi düşünüyorum. Bundan sonra bizim buraya zarar verdiğimizi düşünenler olursa, Sayın Başkanımız başta olmak üzere, hiçbir şekilde Fenerbahçe'nin sırtında kambur olmayız, yük olmayız. Böyle bir hedefim ve hayalim yok. Bizler Fenerbahçe'nin başarısı ve taraftarın mutluluğu için buradayız. Başarı için buradaysak, insanların mutsuzlukları adına burada olmayız zaten" değerlendirmesinde bulundu.

Sakatlığının durumuyla ilgili de Belözoğlu, son 3-4 haftadır ağrılarla oynadığına dikkati çekerek, "Buna rağmen takımın yanında olmak istedim. Ancak karşılığı sıkıntılı oluyor benim adıma. İnşallah 2-3 haftaya toparlayıp, Bursaspor maçı olur, sonraki hafta olur, değerlendirip takıma hizmet etmek istiyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler