Yabancıda söz Güneş’in

Türk futbolunda, Nihat Özdemir dönemi, neredeyse birinci yılını geride bırakırken, yabancı oyuncu statüsündeki olası değişiklik gelecek yıla kaldı. Yabancı sınırı konusunda Ulusal Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’in raporu belirleyici olacak.

Yayınlanma: 25.06.2019 - 06:00
Yabancıda söz Güneş’in
Abone Ol google-news

ARİF KIZILYALIN

Türk futbolunda, Nihat Özdemir dönemi, neredeyse birinci yılını geride bırakırken, yabancı oyuncu statüsündeki olası değişiklik gelecek yıla kaldı. Yabancı sınırı konusunda Ulusal TakımTeknik Direktörü Şenol Güneş’in raporu belirleyici olacak.
18 Süper Lig Kulübü’nün yabancı oyuncularla yaptığı uzun süreli sözleşmeler ve yeni transfer girişimleri için harcanan para Nihat Özdemir federasyonunun alacağı olası ‘sınırlama’ kararında çekincelere neden oldu. 2019-20 sezonunda mevcut yabancı kuralının devamı kesinleşirken, bir sonraki sezon için “Sahada 10, kadroda 12 yabancı” kuralının ön plana çıktığı TFF yönetimine yakın kaynaklarca doğrulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da “Sahada Türk oyuncu” konusunda görüş belirttiği sızan bilgiler arasında.

Güneş’e sorulacak

Yabancı kuralı konusunda her ne kadar kulüpler ve TFF yönetiminin alacağı ortak karar ‘belirleyici’ olacaksa da, yabancı konusunda Ulusal Takım teknik direktörü Şenol Güneş’in vereceği rapor belirleyici olacak. Şenol Güneş’in yabancı konusunda bir önceki teknik direktör Mircea Lucescu kadar katı olmadığı da öğrenildi. Güneş’in kulüplerin yaptığı uzun süreli sözleşmeleri de dikkate aldığı tahmin ediliyor.

Kriter gelecek

Yabancı oyuncu transferinde, İngiltere örneğinde olduğu gibi bazı kriterlerin de gelmesi söz konusu. Özellikle ülkeye ilk kez gelecek isimlere, İngiltere’deki kadar katı olmasa da “millik” şartının gelebileceği ve konunun geniş katılımlı TFF yönetiminde tartışılacağı sızan bilgiler arasında.

Kurul haftası!

TFF yönetimi bu hafta içinde büyük olasılıkla MHK, PFDK, Tahkim ve Hukuk Kurulu üyelerini açıklayacak. MHK konusunda şimdiki yönetimden bazı isimlerin devamı konusunda mutabakata varılırken, tamamen bağımsız karar alabilecek bir yönetim oluşturulması konusunda görüş birliği hakim. MHK Başkanlığı için Sabri Çelik’in ismi üzerinde uzlaşılırken, hukuk ve PFDK için, önerilen bazı isimlirin veto edildiği öğrenildi. Bu isimler arasında Gezi Davası avukatı Beşiktaş Divan Kurulu üyesi Ali Rıza Dizdar da var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler