Volkan Demirel küfür edenlerden şikayetçi oldu

Türkiye - Kazakistan milli maçı öncesi hakaret edildiği gerekçesiyle stadı terk eden milli kaleci Volkan Demirel adına savcılığa dilekçe sunuldu.

Yayınlanma: 21.11.2014 - 14:39
Abone Ol google-news

Aljazeera Türkiye'den Selahattin Günday'ın haberine göre; dilekçe, avukat Mahir Işıkay aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi. Dilekçede maç öncesinde Volkan Demirel'in kendisine, eşine ve çocuğuna sürekli ve organize şekilde küfür edildiği belirtildi.

Hakaret suçunun işlendiğini belirten avukat Işıkay, "Bu küfür ve hakaretlerin sürekliliği ve ağırlığı o kadar ileri boyutlara ulaşmıştır ki müvekkilim Volkan Demirel, maç başlamadan sahayı terk etmek zorunda kalmıştır. Milli formanın kutsallığı karşısında, ay yıldızlı takımda bir futbolcunun hangi kulübün sporcusu olursa olsun kendi ülkesinin insanından küfür yemesi kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.



Futbolcuların da diğer insanlar gibi ağır tepki verilecek küfürlere katlanmalarının beklenmemesi gerektiği vurgulanan dilekçede, "Müvekkilim Volkan Demirel'in bu hareketi ülkemiz adına da milat olacak ve yıllardır kangren olan bir sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Gerek kulüp gerekse milli takım seviyesinde hiçbir futbolcunun küfür ve hakarete maruz kalması kaderleri değildir. Volkan Demirel, sahayı terk ederek gösterdiği tepkiyle belki de bu konuda sesi çıkmayan ve bu haksız acılara maruz kalan diğer tüm futbolcuların sesi olmuştur" ifadeleri kullanıldı.



Savcılığa verilen dilekçede, Volkan Demirel'e hakaret eden kişilerin tespit edilmesi istendi. Volkan Demirel'e hakaret ederek saygınlığını hedef alan kişilere de kamu davası açılması talep edildi. Dava dilekçesi ile birlikte maç öncesi görüntüleri de savcılığa sunuldu.



Ne olmuştu?

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Türkiye'nin Kazakistan ile Türk Telekom Arena'da oynadığı karşılaşma öncesi kaleci Volkan Demirel'e kale arkasında bulunan tribünlerden küfür edildi.

Tecrübeli kaleci önce taraftarlara 'sus' işareti yaptı. Fakat küfürlerin sürmesinin ardından eldivenlerini bırakarak soyunma odasına gitti. Maça ilk 11'de başlayacağının açıklanmasına karşın Volkan Demirel, stattan ayrıldı. Daha sonra ise ceza almaması için maçın devre arasında Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu ile birlikte stada döndü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler