Fatih Terim: Herkes engelliler için empati yapmalı

Bakırköy Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle "Engelleri Sevgiyle Aşacağız" adıyla bir gösteri maçı düzenledi.

Yayınlanma: 03.12.2014 - 14:27
Abone Ol google-news

Atatürk Yaşam Köyü'nde gerçekleştirilen organizasyona CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, eski futbolcular Hasan Şaş, Oktay Derelioğlu ve İlker Yağcıoğlu ile Ampute Ligi'nde mücadele eden İstanbul Özürlüler Kulübü oyuncuları katıldı.

Gösteri maçı öncesinde konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, kamuoyunun dikkatini çekmek için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye nüfusunun ne yazık ki yüzde 10'u engelli yurttaşlardan oluşuyor. Her sağlıklı birey de potansiyel bir engelli. Onları sosyal hayatın içine katmak ve üretimin içinde yer almasını sağlamak için herkesin yapabileceği bir iş var. Onları iş hayatının içine sokmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Fatih Terim ise bugünün en önemli duygusunun empati kurmak olduğunu vurgulayarak, "Kısa süreliğine de olsa herkes empati yapmalı. Keşke imkanlarımızı ve zamanlarımızı onlar için daha fazla kullanabilsek. Böylece engelli vatandaşlarımız için engelleri kaldırabilelim" diye konuştu.

Gösteri maçında eski oyuncularıyla bir arada olduğunu hatırlatan Terim, "Hepsi benim eski oyuncularım. Oktay ve İlker ile milli takımda birlikte olmuştuk" dedi.

A Milli Takım'daki yardımcısı Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'ın başına geçmesine değinen Fatih Terim, "Hamza bence doğru bir seçim. Başarılı olacaktır. Hem karakteriyle hem hocalığıyla ülkemiz inşallah başarılı bir hoca daha kazanacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şöhretler karması ile İstanbul Özürlüler Kulübü bir gösteri maçı yaptı. Gösteri karşılaşması 3-3 berabere tamamlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler