Kıran kırana zirve yarışı

Spor Toto Süper Lig’de kıran kırana bir zirve yarışı yaşanıyor. Keyif alıyor muyuz tartışılır. Çünkü E-Bilet sayesinde tribünler boş kalıyor. Seyirci de tribünde olmayınca maçların ne tadı ne tuzu oluyor.

Yayınlanma: 23.12.2014 - 11:35
Abone Ol google-news

Şu anda zirvedeki üç büyüklerden en iyisi Beşiktaş. Genç bir kadroya sahip olan Siyah - Beyazlılar son haftalarda aşırı sakat vermesine karşın liderlik koltuğunu kolay kolay bırakmıyor. Mükemmel bir grafik çiziyorlar.

Bu takıma baktıkça hep Gordon Milne dönemlerini anımsıyorum. Galatasaray Hamza Hamzaoğlu ile yükselişe geçti. Hamzaoğlu dönemine kadar Sarı - Kırmızılılar iki teknik direktör değiştirmişti. Demek ki yabancı aşısı tutmadı. Şimdi işler yolunda. Fenerbahçe’nin kötü futbolla zirvenin içinde bulunması doğrusu şaşırtıcı. Yalan mı? Haksızlık ettiğimi sanmıyorum. Futbolu yürüyerek oynamaları ilginç. Teknik direktör İsmail Kartal ‘yetersiz’ bir görüntü veriyor. Futbolcuların üzerinde etkinliği olan biri değil. Yabancıların pili bitmiş durumda. Emenike başı çekiyor. Krasic gibi sıkıntı yaratabilir.

Lider hergün değişiyor

Üç büyüklerin son haftalarındaki mücadelesine baktığımızda son derece ilginç bir durum söz konusu. Önce Fenerbahçe kazanıyor, sonra Galatasaray en son Beşiktaş kazanıp noktayı koyuyor. İlk yarının bitimine 3 hafta kalırken zirve yarışı ilginç bir hal almış durumda. Ligde 10. hafta sonunda Fenerbahçe ile 20’şer puanla zirvede yer alan Kara Kartal, 4 haftadır ezeli rakiplerinden sonra oynadığı için liderliği Fenerbahçe ve Galatasaray’a kaptırıp, kendi maçını oynadıktan sonra yeniden ilk sıraya çıkıyor.

Cuma günü Kayseri Erciyesspor’u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu galibiyetinin ardından puanını 30’a çıkararak liderlik koltuğuna oturmuştu. Cumartesi günü evinde Mersin İdmanyurdu’nu ağırlayan Galatasaray, zor da olsa kazandığı bu maçın sonrası ezeli rakibinden 1 puan yukarıda zirveyi devralmıştı. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın birkaç haftadır süregelen bu birer günlük zirve hevesini yıkan Beşiktaş ise Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 3 gollü galibiyetle yine zirveye bir perçin vurdu. Bana göre şimdinin o kadar önemi yok. Önemli olan maratonun sonu. Bakalım zirvedeki mücadelede kopmalar olacak mı? Ya da bu iş ‘atbaşı’ sonuna kadar gidecek mi? Bugün için şampiyonluğu kim hak ediyor diye sorsalar hiç düşünmeden Beşiktaş derim.

ZİRVE YARIŞI DERBİDE NETLEŞECEK

Lig’de zirve yarışının kaderini etkileyecek maç 4 Ocak günü oynanacak Beşiktaş - Galatasaray karşılaşması. Bu karşılaşma hem Beşiktaş hem de Galatasaray için çok önemli görünürken Fenerbahçe 16. haftaya kadar puan kaybetmeyip, zirve için bu derbi mücadelesini bekleyecek. Derbilerin heyecanı hep başkadır. Aynı heyecanı yaşamak, yaşayabilmek için o günü beklemekten başka çaremiz yok.

EN ÇOK KAZANAN TAKIM

Geride kalan 14 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Beşiktaş, 23 kez fileleri havalandırırken kalesinde 12 gol gördü. Fenerbahçe ile birlikte ligin en çok galibiyet elde eden takımı olan Kara Kartal, 12 averajlı İstanbul Başakşehir’in ardından en iyi gol averajına sahip ikinci ekip durumunda.

49 GÜNDÜR BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Siyah - Beyazlılar, Cenk Tosun, Jose Sosa ve Gökhan Töre’nin golleriyle kazanma serisini 6 maça çıkardı. Ligde en son 2 Kasım tarihinde Fenerbahçe’ye 2-0 yenilen Beşiktaş, sırasıyla Başakşehir, Kasımpaşa, Karabükspor, Trabzonspor, Gaziantepspor ve Akhisar karşısında sahadan zaferle ayrıldı. Beşiktaş bu hafta sonunu Konya deplasmanında geçirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler