Orman: Herkes kendi bahçesini temizlesin

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulüplerin kendi içindeki mali disiplini sağlamadan devlet üzerinden veya bankalar üzerinden böyle bir şey yapılmasını doğru bulmadığını ve herkesin kendi evinin bahçesini temizlemesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 25.12.2014 - 16:34
Abone Ol google-news

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan toplantısının bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulüplerin sorunlarını kendi içlerinde çözmesi gerektiğini vurguladı.

Orman yaptığı açıklamada, "Bugünkü toplantıda iki madde üzerinde görüşmeler yapıldı. E-bilet konusunda kulüpler sistemin arkasında olduğunu söyledi. Taraftarlar tribünlere gelmiyor. Çarpıcı olsun diye söylüyorum. E- bilet uygalamadığımız Çaykur Rizespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığımız karşılaşmaya sadece 915 taraftar geldi. Taraftarın gelmemesi E-bilet ile alakalı değil. Biz E-biletin arkasındayız. Parasal olarak sıkıntılar konusunda herkes kendi fikrini söyledi. Kulüpler kendi içlerinde bu sorunları çözmesi gerektiğine inanıyorum. Şu anda kendi stadını yapan oynayacak stat bulmakta zorlanan Beşiktaş Kulübü olarak en zor durumda olmamıza rağmen kulüplerin kendi içindeki mali disiplini sağlamadan devlet üzerinden veya bankalar üzerinden böyle bir şey yapılmasını doğru bulmuyorum. Herkes kendi evininin bahçesini temizleyecek" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü'nün ikinci yarıda maçlarını nerede oynayacağı konusunda sıkıntıların bulunduğunu ifade eden Başkan Orman, "Futbol Federasyonu talimatları gereği bildirilen statta oynamak lazım. Federasyon'a, tavsiye kararı ile Beşiktaş'a bu durumun uygulanmaması gerektiğini söyledik. Kulüpler Birliği Vakfı da bu durumu oybirliği ile kabul etti. Biz kendi stadımızı kendimiz yapıyoruz, diğer kulüplere devlet yapıyor. Yine çoraba reklam alma gibi bir projemiz var. Bu durumu da konuştuk" dedi.

Fikret Orman, İstanbul'da bazı maçlarını oynadıkları Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın zemininin düzelmesi halinde İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün kendilerine yardımcı olacağını belirterek, "Her seferinde dost dosttan yardım ister. Dostumuzu belaya sokmak bizim adalet anlayışımızı yakışmaz. Kendi işimiz görülürken başka kulübü sıkıntıya sokmak bize yakışmaz. Bugünden şurada, burada oynayacağız demenin anlamı ve manası yok. Devre arasında çim sahaları bakılsın hangi sahalar müsait olsun ona göre açıklayacağız" diye konuştu.

Fikret Orman, Türkiye Kupası'nda Veli Kavlak'ın rakibinin görmüş olduğu kırmızı kartı iptal ettirmesiyle ilgili olarak da "Veli yapmış olduğu hareketle centilmenliği tüm Türkiye'ye gösterdi. Biz bunu bütün oyuncularımıza söylüyoruz. Bu duruşumuzdan memnunuz. Yönetim kurulu olarak buna azami dikkat gösteriyoruz." diye konuştu.

"İKİ TAKIMIN LİGDEKİ KONUMLARI HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL"
Öte yandan 4 Ocak'ta Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maçı hakkındaki sorulara ise Başkan Fikret Orman, "Her derbinin kendisine göre bir hayat hikayesi vardır" diyerek, "Beşiktaş ile Galatasaray arasında binlerce derbi maçı oynanmıştır. İki takımın ligde bulundukları konumlar hiç önemli değildir. Daha derbiye 10 gün var. Yeni yıla hayırlı olarak girerek bu maça çıkacağız. Kimin kazanıp kazanmayacağına da sahada mücadele eden futbolcular karar verecek" şeklinde yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler