Küfrün perde arkası var

Basketbol maçında yaşanan olayların arka planında tribün gerilimi yatıyor.

Yayınlanma: 05.03.2015 - 09:47
Abone Ol google-news

Fenerbahçe-Galatasaray Odeabank Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final karşılaşması. Maç başlamadan önce Sarı - Lacivertli kulüp Dünya Kadınlar Haftası’nda salonda küfür olmaması için anons yaptırıyor. Ancak buna rağmen az sayıda taraftar küfür ediyor.

Başkan Aziz Yıldırım, 1. periyot sonunda mikrofonu alıp “Dünya Kadınlar Haftası’nda burada küfür yok. ‘Galatasaray’ın köpekleri’ diye bağıranlar buna devam edecekse dışarı çıksın. Buradakiler bizim bacılarımız, kızlarımız, çocuklarımız. Onlara saygı duyun. Burada alkış ve tezahürat var” sözleriyle taraftara sesleniyor.

Derbide olaylar çıktı... Aziz Yıldırım anons yaptı

Yıldırım’ın bu tarz tepkilerine alışığız. Futbolda da bir kaç kez aynısını yapmıştı. Aziz Yıldırım’ın konuşmasına taraftarların büyük bölümünden destek geliyor. Alkışlayanlar dahi oluyor. 2-3 kişilik bir grup ise küfür etmeye devam ediyor. Bu sırada devre arası oluyor. Aziz Yıldırım içeri gitmek için hareketlendiği sırada bu gruptan bir kişi Fenerbahçe Başkanına “Bu maçta küfür etmeyeceğiz de hangi maçta küfür edeceğiz” diyerek tepki gösteriyor.

Aileye küfür iddiası

Yıldırım, taraftarın yanına gidiyor ve yaptığının yanlış olduğunu bir daha yapmaması gerektiğini belirtiyor. Alkollü olduğu iddia edilen taraftarın Aziz Yıldırım’a ve ailesine de küfür ettiği söylemleri var. Başkan bunun üzerine sinirleniyor dışarı çıkıyor ve polislere bu taraftardan şikayetçi olduğunu iletiyor. Taraftar ve Fenerbahçe Başkanı maç oynanırken soluğu karakolda alıyor.

Yaklaşık 45 dakika karakolda kalan Aziz Yıldırım haliyle mücadeleyi de kaçırıyor. Gözaltı yok, taraftar serbest kalıyor. Karakoldaki yetkililer taraftarın ismini açıklamazken sadece 60 yaş civarında olduğunu söylemekle yetiniyorlar. Bu arada iki taraftar grubunun kavgasını polis önlemese olaylar çok daha büyüt boyutlara gelebilirdi. Gidişat hiç hoş değil. GFB, şimdi Galatasaray maçını bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler