Beşiktaş taraftarının bilet isyanı

UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u eleyerek büyük bir başarıya imza atan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Belçika'dan Club Brugge eşleşirken siyah beyazlı kulüp deplasmanda oynanacak maç öncesinde büyük bir bilet krizi ile karşı karşıya kaldı.

Yayınlanma: 05.03.2015 - 16:55
Abone Ol google-news

Liverpool'u eleyerek büyük bir başarıya imza atan ve UEFA Avrupa Ligi'nde rotasını finale çeviren Beşiktaş'ta yaşanan bilet sıkıntısı siyah beyazlı taraftarları isyan ettirmiş durumda.

Kara Kartallar'ın deplasmanda oynayacağı Club Brugge maçı için ev sahibi ekip siyah beyazlılara 1350 bilet ayırırken siyah beyazlı yönetimin ancak BJK TRAVEL'in düzenlediği tur ile giderlerse taraftarlara bilet verileceğine dair açıklaması sabırları taşırdı.

Konuyla ilgili olarak siyah beyazlı kulübü özellikle Avrupa kupalarındaki maçlarda destekleyen Çarşı Berlin grubu şu açıklamayı yaptı:

Bizler Avrupa'nın ceşitli şehirlerinde yaşayan ve yıllar evvel Beşiktaş sevdası ile bir araya gelmiş bir taraftar topluluğuyuz. Köklerimiz Beşiktaş-Köyiçi'ne dayanmaktadır. Beşiktaş mücadelesinin yılmaz neferleri İstanbul'da Beşiktaş tribünlerinin lokomotifi Çarşı grubunu kurarken, o lokomotifin öncü isimleri Avrupa'da bagli bulunduğumuz taraftar topluluğunu kurmus, adına da CARŞI BERLIN demiştir.

Çarşı Berlin taraftar grubu varolduğu 13 senede hiçbir zaman bedava bilet talep etmemiş, son dönemde ortaya çıkan 'BAĞIS' adı altında toplanan fahiş 'HARAÇ'ı da ödemekten kaçınmamıştır.

Liverpool zaferi ile sarhoşa dönen taraftarımız kuralar çekilir çekilmez Brügge deplasmanı hazırlığına başlamıştır. Yalnız hesaba katmadığımız bir durum oluşmuştur. Aslında her Avrupa maçında bilet taleplerimize karşılık gitgide daha isteksiz yanıt verilmiş, iş daha fazla yokuşa sürülmüştür. Bizler Beşiktaşlı yöneticilerle tekrar tekrar irtibata gectigimiz de verilen cevap hep aynı idi: YAPACAK BİRŞEY YOK....

Yüzlerce bilet BJK TRAVEL ile yolculuk ederek, yapacakları Belcika turunda "Gitmişken Beşiktaş'ın maçını da izleyelim bari!“ havasında olan "MÜŞTERİ" lere satılmıştır. (Gerçekten derdi takımı gırtlak patlatırcasına destekleyecekleri tenzih ediyoruz!)

Besiktaş'ımızın, muhteşem şekilde süren Avrupa Ligi macerasında , bazı kişi ve şirketlerin kasalarının doldurulması düşüncesi ile taraftarından koparılmasina seyirci kalmamız düşünülemez.

Unutulmasın ki; Beşiktaş'in olduğu heryerde biz de olacağız. Ama stad icinde ama stad dışında. Beşiktaş'ın Avrupa'da taraftarından koparılmasına kimsenin gücü yetmez. Buna yeltenenler de büyük bir hata yaptıklarını er ya da geç anlayacaklardır.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü camiasina ve kamuoyuna saygılarımızla,

ÇARŞI BERLİN

FİKRET ORMAN'DAN AÇIKLAMA

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise konuyla ilgili yapılan spekülasyonlara şu şekilde yanıt verdi:

Belçika’daki Club Brugge maçında kulübümüze 1350 bilet ayrıldı. Kulübümüzün anlaşmalı olduğu bir seyahat acentası var. Onlara 450 bilet ayırdık. Futbolcularımızdan 120 bilet talebi oldu. Sponsorlarımıza ayırdığımız biletler var, 80 tane. Vodafone Arena için 500-600 bin Dolar verip loca alan 150 loca sahibine 1'er bilet verdik. Türkiye’de ve Avrupa’da faaliyet gösteren tüm derneklerimize 250 bilet ayırdık. Yöneticilerimize ayrılan biletler var. Beşiktaş'a hizmet etmiş, camiamızın önemli isimleri için yer ayırdık. Tüm bunların sonucunda ortada bilet kalmıyor.

Kulüp bizim babamızın malı değil. Birtakım kurallara göre yönetiyoruz. Nezaketle bu işi götürmeye çalışıyoruz. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak rövanş maçının biletleri satışa çıktı. İnşallah turu geçeriz ve öbür turda daha yüksek kapasiteli bir statta oynarız. Biz de ona göre gereğini yaparız. Türkiye’yi temsil ediyoruz. Çok gurur verici bir olay. Tüm Beşiktaşlılar'dan anlayış bekliyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler