'Okul'da kim küfür etti?

Biletleri Divan ve kulüp üyelerine satılan tribün kapandı, kafalar karıştı.

Yayınlanma: 13.03.2015 - 10:57
Abone Ol google-news

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe’ye tribün kapatma cezası verdi. Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı yendiği maçtan sonra futbolcuların orta sahada toplanarak taraftarlara “İşte böyle, her sene böyle, Cim - Bom’a böyle k...” şeklinde tezahürat yaptırması nedeniyle Sarı - Lacivertli ekibin gelecek hafta Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Beşiktaş’la oynayacağı derbide iki kale arkası tribünü kapatıldı. Fenerbahçe Kulübü’ne ayrıca 230 bin TL para cezası kesildi.

 

Özel satış yapılmıştı

Sezon başından bu yana başkan Aziz Yıldırım ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle Saracoğlu’ndaki maçlarda tribüne giremeyen Genç Fenerbahçeliler ve KFY taraftar grupları Galatasaray derbisini statta izleyememişti. Dev maç öncesi Sarı - Lacivertli yönetim, iki grubun alınmadığı tribünün biletlerini kulüp ve divan kurulu üyeleri için satışa sunmuştu. Derbide de okul açık tribününe üyeler alınmıştı. Ancak maç sonrası yapılan tezahürat yüzünden verilen cezada bu tribünün etkisinin olması camia içinde yeni bir tartışmayı başlattı.

 

Passolig işe yaramadı

Bu sezon hayata geçen ve tribünde küfür ile şiddeti bitireceği belirtilen Passolig sisteminin olmasına, 6222 sayılı yasanın devrede bulunmasına, statlara üst düzey kamera sistemleri kurulmasına karşılık hâlâ tribün kapatma cezalarının uygulanması futbol dünyasında tartışma yarattı. Kamera sistemi sayesinde şiddet veya küfür olayına karışan kişilerin kolay biçimde tespit edilip yasal işlemin yapılması gerekirken tüm tribüne ceza verilmesi özellikle Fenerbahçeli taraftarları isyan ettirdi.

 

Tahkime itiraz geliyor

Fenerbahçe yönetimi, PFDK’nin tribün kapatma cezasını Tahkim Kurulu’na taşıyacak. Sarı - Lacivertli idareciler Galatasaray maçında tribünlerden küfürlü bir tezahürat yapılmadığını, Beşiktaş derbisinde iki kale arkasına taraftar alınmamasını gerektirecek herhangi bir ihlalin gerçekleşmediğini savunmasında belirtecek. İtirazın bugün yapılması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler