‘Aydınus’u kart için uyardım’

Derbinin dördüncü hakemi Deniz Çoban, Emenike’nin olayıyla ilgili iddialara yanıt verdi.

Yayınlanma: 25.03.2015 - 06:28
Abone Ol google-news

Derbi bitti gündemi Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike’yle beraber hakem Fırat Aydınus’un kural hatası mı yaptı sorusu meşgul etmeye başladı. Emenike sezon sonu gönderilecek bu artık belli. Hakeme gelince, olaylardan uzak kaldığını söylemesi enteresan bir durum. Gözlemci Engin Kurt yine de 8.3 vermiş. MHK’nin Fırat Aydınus’tan memnun olmadığı konuşuluyor. Fırat Hoca’nın “Yardımcılarım beni uyarmadı” dediği öğrenilirken gelişmelerle ilgili olarak maçın dördüncü hakemi Deniz Çoban kendisini savunan bir açıklama yapmış; “Bilic-Emre küfürleşmesinde kırmızı kart uyarısı yaptım, ancak kartını çıkarmadı”

Artık 1 numara Sow

Derbide hayati 3 puanı getiren isim 90+1’de sahneye çıkan Moussa Sow oldu. Senegalli yıldızın bu golünün anlamı sadece takımını zafere taşıması değildi. Sow, daha önce Beşiktaş’a karşı sahaya çıktığı 6 maçı da boş geçmemiş, 7 kez fileleri havalandırmıştı.

Yıldız futbolcu bu istatistiğiyle, Kara Kartal önünde 6 maçlık gol serisi tutturan kulübün efsane isimlerinden Cemil Turan’ı da yakalamıştı. Sow, attığı golle Turan’ın rekorunu geride bırakarak F.Bahçe tarihine adını yazdırdı. Moussa Sow, F.Bahçe’ye transfer olduktan kısa süre sonra tribünlerin sevgisini kazanmıştı.

Takımın en skoreri

Bu sezon attığı 9 golle ligde takımın en skorer ismi olan Senegalli forvet, birçok kez yedek kalsa da bu durumu sorun etmedi. Onun kenarda beklediği neredeyse her maçta tribünler, “Moussa” sesleriyle inledi. Beşiktaş karşılaşmasında da aynı tezahürat yapıldı. 35. dakikada oyuna dahil olan yıldız futbolcu taraftarların bu çağrısını karşılıksız bırakmadı. Sow, Emenike’nin yaşadığı olayın da etkisiyle kalan haftalarda İsmail Kartal’dan formayı kapmayı ve takımının en önemli gol silahı olmayı garantiledi.

Emenike bugün dönüyor

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin olay adamı Emenike bugün Türkiye’ye dönüyor. Nijeryalı futbolcunun bugün Londra’dan İstanbul’a geleceği öğrenildi. Emenike’nin saat 13.40’ta İstanbul’da olması bekleniyor. Nijeryalı yıldız, Sarı-Lacivertli takımın bu akşam saat 18.00’de yapacağı antrenmanda yer alacak. İsmail Kartal’ın, Fenerbahçe formasının her türlü başarıdan daha değerli olduğunu Emenike’ye anlatacağı ve yaptığı davranışı bir daha tekrar etmemesi konusunda kesin bir dille uyaracağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler