İzmir ekibi Göztepe PTT 1. Lige yükseldi

İzmir' de yaklaşık 40 bin taraftarının izlediği maçta Göztepe, Kırklarelispor'u 3-1 yenerken Bandırmaspor, Hatayspor’dan son dakikada yediği golle maçı 1-0 kaybedince Göz-Göz ligin bitimine 1 hafta kala şampiyon oldu ve yeniden PTT 1. Lig’e yükseldi.

Yayınlanma: 26.04.2015 - 18:51
Abone Ol google-news

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 33. ve 59. dakikalarda Mehmet Erdem Uğurlu ve 77. dakikada Timur Kosovalo kaydederken; konuk takım Kırklarelispor'un golü 75. dakikada Lokman Akyıldız'dan geldi. Alınan bu sonucun ardından puanını 66'ya yükselten Göztepe, sezonun başından beri zirve yarışı yaptığı Bandırmaspor kaybedince ligin bitimine bir hafta kala  PTT 1. Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Göztepe-Kırklarelispor karşılaşmasında  sattlerce öncesinden dolduran on binlerce taraftar şampiyonluk şarkıları söyledi. Atatürk Stadyumu'ndaki maçı izleyenler arasında CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, CHP Milletvekili adayları Tuncay Özkan ve Tacettin Bayır.  Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,Göztepe kulubü başkanı Mehmet Sepil,  İzmir Valisi Mustafa Topak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural  da yer aldı.

Göztepe kulübü başkanı  Mehmet Sepil " Bu şampiyonluğu öncelikle tabii ki taraftarımıza ardından da İzmir'e armağan ediyoruz. İzmir'in böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Bundan sonra işimiz daha kolay olacak, hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Dünya üzerinde böyle taraftara sahip kulüp sayısının oldukç az. Gerçekten harika bir taraftarımız var. Tek küfür olayı yaşanmadan, takımlarını destekleyerek 90 dakikayı tamamladılar, hepsine teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte Göztepe hak ettiği yere ulaşacak"" dedi.

Maç sonrası sokaklara dökülen on binlerce taraftarın şehir içinde sevinç gösterleri yaparken Göztepe/ de binlerce taraftarın şampiyonluk kutlamaları caddelere taştı. Sahil yolunda kilometrelerce kuyruk oluştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler