Kara Kartal'ın Tosun Paşası var

Spor Toto Süper Lig 28. hafta karşılaşmasında Karabükspor'u konuk eden Beşiktaş, 90+6'da bulduğu golle 2-1 galip geldi ve kritik bir galibiyet aldı.

Yayınlanma: 27.04.2015 - 18:49
Abone Ol google-news

Süper Lig’in 28. haftasında Karabükspor ile karşılaşan Beşiktaş, Ankara’da oynadığı maçta sahadan uzatmalarda bulduğu golle 2-1 galip gelerek zirveyi yeniden ele geçirdi.

Beşiktaş - Karabükspor (Foto Galeri)

Fenerbahçe’nin puan kaybettiği, Galatasaray’ın kazandığı haftada Ankara’da Karabükspor’u konuk eden Beşiktaş, 90+6’da Cenk Tosun’un golüyle kazanarak önemli bir galibiyet elde etti.

Maçın 25. dakikasında Atiba Hutchinson’ın golüyle 1-0 öne geçen Beşiktaş, ilk yarıyı bu golle üstün tamamladı. Karabükspor’un kalecisi Boy Waterman, 42. dakikada ceza sahası dışında topa eliyle değdiği için kırmızı kart görünce takımını 10 kişi bıraktı.

İkinci yarının 54. dakikasında sakatlanan Ersan Gülüm’ün yerine oyuna giren Necip Uysal, 4 dakika sonra direkt kırmızı kart göreren oyun dışında kalınca Beşiktaş da 10 kişi kaldı.

İkinci yarıda pozisyon bulmakta zorlanan Beşiktaş’ı 79’da Musa Çağıran’ın golü yıktı. Kümede kalma mücadelesi veren Karabükspor, uzatma anlarında yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Ancak Beşiktaş’ın nöbetçi golcüsü Cenk Tosun, 90+6’da attığı harika kafa golüyle skoru 2-1’e getirdi ve takımına altın değerinde bir galibiyet kazandırdı.

Beşiktaş bu skorla puanını 61 yaparken Galatasaray’la aynı puana ulaştı ve zirveye oturdu. Karabükspor ise 21 puanda kaldı.

Beşiktaş gelecek hafta Trabzonspor’a konuk olurken Karabükspor sahasında Çaykur Rizespor ile mücadele edecek.

BEŞİKTAŞ: Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Ersan Gülüm, Tomas Sivok, Ramon Motta, Atiba Hutchinson, Gökhan Töre, Jose Sosa, Tolgay Arslan, Mustafa Pektemek, Demba Ba

KARABÜKSPOR: Waterman, Erdem, Murat, Yiğit, Tanju, Hakan, Musa, Viola, Furkan, Ahmet İlhan, Fatih

Karşılaşmadan Dakikalar:

1' Hakem Bülent Yıldırım ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye KDÇ Karabükspor başlıyor.

2' Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Ahmet İlhan Özek topu uzaklaştırmayı başarıyor.

15' Sol kanatta kazanılan serbest vuruş için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa, ortasını yapıyor ancak top Boy Waterman'ın ellerinde kalıyor.

20' Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Erdem Özgenç geçiyor. Erdem, ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor ancak Mustafa Pektemek topu uzaklaştıran isim oluyor.

25' GOL... Beşiktaş, Atiba Hutchinson ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta Mustafa Pektemek'den aldığı pasla topla buluşan Serdar Kurtuluş, ceza sahası çizgisi üzerinden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. O noktada müsait pozisyonda topa iyi yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşuyla fileleri havalandırmayı başarıyor.

35' Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Fatih Candan sert bir şut çekiyor ancak Beşiktaş savunması topun kaleye gitmesini önlüyor.

39' Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Erdem Özgenç geçiyor. Erdem'in açtığı ortasını Mustafa Pektemek uzaklaştırıyor. Ceza sahası dışına açılan topu iyi takip eden Hakan Özmert şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

42' KIRMIZI KART... Erdem Özgenç'in geri pasında Demba Ba'nın önünden geçen topa kalesini terkeden Boy Waterman topa ceza sahası dışında eliyle dokunduğu için doğrudan kırmızı kartı görüyor.

45' Ceza sahası yayının hemen solunda kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Jose Sosa doğrudan şutunu çekiyor fakat top sağ kale direğine çarpıp dışarı çıkıyor.

45' Maçın ilk yarısı tamamlanıyor.

46' Hakem Bülent Yıldırım ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ikinci yarısı Beşiktaş'lı futbolcuların atışıyla başlıyor.

47' Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa, ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak defans uzaklaştırmayı başarıyor.

56' Jose Sosa'nın ara pasıyla penaltı noktasının hemen sağında topla buluşan Demba Ba kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Demba Ba topu önüne aldıktan sonra şutunu çekiyor fakat kaleci Abdulaziz Demircan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

58' KIRMIZI KART... Beşiktaş'da maçta 10 kişi kalıyor ! Savunma arkasına sarkan Ahmet İlhan Özek, rakibi Necip Uysal tarafından faule maruz kalıyor ve hakem Bülent Yıldırım son adam gerekçesiyle Necip Uysal'ı kırmızı kart ile cezalandırılıyor.

60' Ceza yayının sağ tarafından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Erdem Özgenç sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top Gökhan Töre'den geri geliyor.
 
65' Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada iyi yükselen Tomas Sivok kafa vuruşunu yapıyor fakat top doğrudan auta gidiyor.
 
72' Kazanılan serbest vuruş için topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan'ın arka direğe doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Tomas Sivok kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Abdulaziz Demircan son anda topun ağlarla buluşmasını engelliyor.
 
79' GOL... KDÇ Karabükspor, Musa Çağıran ile durumu 1-1'e getiriyor. Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Erdem Özgenç geçiyor. Erdem'in ön direğe doğru açtığı ortasına iyi yükselen Musa Çağıran kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.
 
90' Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre ortasını arka direğe doğru yağıyor. O noktada Mustafa Pektemek savunmaya rağmen kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Abdulaziz Demircan topu kornere atmayı başarıyor.
 
90+6 GOL...Beşiktaş, Cenk Tosun ile 2-1 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa ortasını penaltı noktasının sağına doğru yapıyor. O noktada bomboş pozisyonda Cenk Tosun kafa vuruşu ile son dakikada takımını öne geçirmeyi başarıyor.
 
90+8 Hakem Bülent Yıldırım maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadele Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlanıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler