Yarsuvat'tan Fenerbahçe'ye Mini Cooper'lı şike göndermesi

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, basın mensuplarıyla bir veda söyleşisi yaptı... Toplantıda önemli soruları cevaplayan Yarsuvat, Gençlerbirliği maçının ardından çıkan söylentilere de çok sert cevap verdi.

Yayınlanma: 21.05.2015 - 13:10
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, hafta sonu yapılacak seçim öncesi camiaya ve medya mensuplarına veda etti.

Seçim öncesi basın mensuplarının karşısına geçen Yarsuvat, çok konuşulacak bir veda konuşması yaptı. Özellikle Gençlerbirliği maçından sonraki söylentilere sert yanıt veren Galatasaray Başkanı, 3 Temmuz döneminin en çok konuşulan iddialarından birisine atıfta bulundu.

"O KALECİYE MINI COOPER MI YOLLADIK?"

Gençlerbirliği maçının ardından ortaya çıkan söylentilere çok sert cevap veren Yarsuvat, "Ben diğer kulüp yöneticilerinden farklıyım. O yöneticiler gibi teoriler yaratmıyorum. Açın bakın Avrupa ve dünya liglerini, hataların ardından kimsenin aklına böyle şeytani şeyler gelmez. Akıl dışı şeylere inanmak benim kitabımda yok. Anketlerden de bahsediliyor, kim yapmış bu anketi? İnsanlar kandırılmak isteniyor. Ben kendimi ve kendi oyuncularımı bilirim. Bütün maçlara bakın, kaleciler de hata yapar. Beşiktaş'ın kornerden yediği golde, kaleci şike mi yaptı diyeceksiniz. Dedikodulara kulak asmayın. Kalkıp da bizim maçtaki kaleciye Mini Cooper mı yolladık?" şeklinde konuştu.

YİNE FOTOĞRAF ÇEKTİ!

Toplantının başında basın mensuplarının fotoğrafını çekerek eğlenceli anlar yaşatan Duygun Yarsuvat, "Galatasaray Spor Kulübü gibi bir devin başkanlığında bulunmak bana sonsuz bir haz verdi. Söz verdiğim şeyleri gerçekleştirdiğim için çok mutluyum Ben ilk geldiğimde siz hepiniz benim fotoğrafımı çekiyordunuz. Ben de sizin fotoğrafınızı çekmiştim. Şimdi de aynısını yapmak istiyorum" dedi.

"GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KARŞINIZI ÇIKIYORUM"

Gitmeden önce gönül rahatlığıyla medya karşısına çıktığının altını çizen Yarsuvat, "Gelecek yıl UEFA'nın standartlarını yakaladık. Bu çok önemliydi. Burada gönül rahatlığıyla karşınıza çıktık. Yönetime talip olduğumuz zaman Galatasaray bir boşluk içindeydi. Galatasaray gibi bir spor kulübünün mutlaka başarılı olması gerekiyor. 'Bu sene sekizinciliğe oynayalım' diyemezsiniz. Başarılı olamayabilirsiniz. Son iki maçta bu da olabilir. Ama başarıya oynamak zorundasınız. Bütün yönetim kurulu arkadaşlarım, bir profesyonel gibi çalışmıştır. Hepsiz işlerini bırakıp Galatasaray için çalıştı. Şampiyonluk için değerlendirmede bulunmayacağım. Diğer yönetici arkadaşlarımızın da konuşmasını doğru bulmuyorum" diye konuştu.

"EŞİT MESAFEDE OLMAK ZORUNDA DEĞİLİM"

Başkan adaylarına eşit mesafede olmak zorunda olmadığını da ifade eden Galatasaray Başkanı, "Ben başkanlık yarışına girmiş değilim. GS TV, 3 başkan adayına da bütün kapılarını açmıştır. Beni eleştiren arkadaşı da davet ettik ama birçok şart koyarak bizi reddetti. Ben kime oy vereceğimi neden söylemeyeyim ki? Benim bir tane oyum var. Ben Cumhurbaşkanı değilim, tarafsız olma zorunluluğum yok. Tüzükte de yok bu. Üstelik başkan yardımcım aday olmuş. Dursun Özbek benim başkan yardımcım ve ona oy vereceğimi söylememde bir sakınca görmüyorum. Seçimden önce televizyonlara çıkmam yönünde çok teklif aldım ama hiçbirini kabul etmedim" ifadelerini kullandı.

"BU KADROYU FATİH TERİM KURMUŞTUR"

Şu anda şampiyonluğa oynayan kadroyu Fatih Terim'in kurduğunu söyleyen Duygun Yarsuvat, "Her emeği geçene mektup yazdım. Fatih Terim'e de yazdım. Çünkü bu takımın kurucu Fatih Terim'dir. Birtakım yanlış anlamalar oldu ama onun payı da çok büyük. Fatih Terim bugün şampiyonluğa oynayan takımın kurucusudur. Bu takımı biz kurmadık. Kötü bir antrenörün eline bırakılmış iyi oyunculardı. Biz o iyi oyuncuları destekledik ve iyi olduklarına ikna ettik. Bu hale bu şekilde geldik" diye konuştu.

"FENERBAHÇE'YE BAŞKAN ADAYLIĞIMI KOYARSAM"

Fenerbahçe ile aralarındaki gerginliği bitirmek için çok çabaladığını söyleyen Yarsuvat, "Vaktim çok azdı. Fenerbahçe ile ilişkilerde başarısız oldum diyemem. En azından tohumlarını ektim. Öyle fanatik yöneticiler var ki.. Bir kısmı sarı-laciverti görünce, diğer kısmı da sarı-kırmızıyı görünce çıldırıyorlar. Fenerbahçeliler beni nasıl görüyorlar bilemiyorum. Fenerbahçe'ye başkan adaylığımı koyarsam bunu anlayabilirim. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarının renk düşmanlığını bırakmaları lazım" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler