Törende ‘ağır’lık krizi

İşte G.Saray’ın şampiyonluk kutlamasında Dürüst-Albayrak ikilisinin yaşadıklarının perde arkası

Yayınlanma: 03.06.2015 - 06:59
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasında yöneticiler Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak’ın isimlerinin anons edilmeyip kürsüye çağırılmamalarının perde arkasında ilginç gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı. Türk Telekom Arena’daki kutlamalar öncesi Sarı-Kırmızılı yönetim, organizasyon yetkilileriyle yaptığı toplantıda sahaya kurulan platforma oyuncuların, teknik heyetin, takım personelinin, diğer branşlarda kupa alan sporcuların ve idarecilerin birlikte çıkmasını teklif etti. Ancak teknik elemanların, kişi sayısının fazlalığı nedeniyle platformda ağırlık sorunu yaşanabileceğini söyleyip teklifi kabul etmediği belirtildi. Futbolcular, teknik heyet, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek dönemi yöneticilerinin platforma alınması isteğinin yine ‘ağırlık’ gerekçesiyle reddedildiği kaydedildi. ‘Futbolcular ile teknik heyet dışında kimse olmasın’ önerisi ise TFF kuralları kapsamında kulübü temsilen bir ismin platformda yer alması gerekliliği yüzünden hayata geçmedi.

4 isimden istifa geldi

Son görüş olarak Duygun Yarsuvat ile Dursun Özbek’in seremoniye beraber çıkmasının istendiği; bu önerinin ilk etapta kabul edildiği bildirildi. Ancak Duygun Yarsuvat’ın kutlamaları locadan izlemeyi tercih etmesiyle kararın hayata geçmediği belirtildi. TFF kuralları gereği platformda kulübü temsilen bir yetkilinin yer alma zorunluluğu bulunması nedeniyle yeni başkan Dursun Özbek’in tören için kürsüye çıktığı, isminin anons edilmemesi yönünde yetkililere uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Abdurrahim Albayrak ile Ali Dürüst’ün yönetim kararına uyulmadığı yönündeki eleştirilerine başkan Dursun Özbek’in “Siz Florya’dan Türk Telekom Arena’ya kadar 2.5 saat canlı yayınla geldiniz, bunu sonuna kadar hak ettiniz. İtibarsa bunu size zaten yaptık. Anons olayı için niye tepki gösteriyorsunuz?” sözleriyle sitem ettiği vurgulandı. Yarsuvat dönemi ikinci başkanı Hamdi Yasaman, “Sportif AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak ve Mete İkiz’in istifa mektuplarıyla kendi istifamı da kulübe ilettim. Ben de kutlamalar için davet dahi almadım ve stada da gitmedim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler