Arda Turan Barcelona'da

Barcelona, Arda Turan ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Katalan kulübü transferi resmi sitesinden duyurdu.

Yayınlanma: 06.07.2015 - 22:08
Abone Ol google-news

Türk futbolu, dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Milli futbolcumuz Arda Turan, dünyanın en büyük kulüplerinden İspanyol devi Barcelona ile 5 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Katalan kulübü, Arda transferi için Atletico Madrid’e toplam 41 milyon Avro bonservis bedeli ödeyecek.

Rekor artık onda

Böylece milli futbolcumuz, en yüksek bedelle transfer olan Türk futbolcu unvanını kazandı. Arda Turan yıllık 4.7 milyon Avro alacak. 28 yaşındaki oyuncuya her sene 100 bin Avro zam yapılacak. Barcelona Kulübü, Arda transferini resmi internet sitesinden milli oyuncumuzun Katalan ekibinin formasını giydiği fotoğrafla birlikte “Hoşgeldin Arda” ifadesiyle duyurdu. Arda, dünyaca ünlü yıldızlar Messi, Neymar, Suarez, İniesta, Rakitic, Pique gibi futbolcularla aynı takımda oynama gururunu yaşayacak.

2016 Ocak’a kadar bekleyecek

Barcelona’ya transfer olarak gündem yaratan Arda Turan, yeni takımının formasını giyip sahaya çıkmak için 2016 Ocak ayına kadar bekleyecek. Hatırlanacağı üzere FIFA, Katalan kulübüne 18 yaş altındaki oyuncuların transferindeki hata nedeniyle 2016 Ocak ayına kadar ceza vermişti. Barcelona, kadrosuna kattığı isimleri bu tarihe kadar resmi maçlarda oynatamayacak.

Arda’nın bu süreyi Barcelona B takımında antrenman yaparak ya da başka bir kulübe kiralanarak geçirmesi bekleniyor. Arda, Atletico Madrid’den Barcelona’ya transfer olduğu için altyapısında forma giydiği Galatasaray yetiştirme ücreti olarak 2 milyon 50 bin Avro alacak. Bu rakamı Galatasaraylı yöneticiler açıkladı.

İlginç detay

Barcelona’dan yapılan duyuruda, ilginç bir madde yer aldı. Buna göre; Arda Turan transferi için 18 Temmuz’da Barcelona Kulübü Başkanlığı’na seçilecek ismin onayının alınması şartı getirildi. Yeni başkanın onaylamaması halinde Barcelona’nın 20 Temmuz’a kadar Arda’yı tekrar Atletico Madrid’e verme hakkı bulunuyor. Ancak böyle bir durumun yaşanmasına ihtimal verilmiyor.

Luis Enrique istedi

Arda’nın transferinde en büyük pay Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique’ye ait... Katalan ekibine geçen sezon Şampiyonlar Ligi, İspanya Ligi ve Kral Kupası’nı kazandıran Enrique, Arda’nın transferini ısrarla isteyen isimdi. Barcelona yönetimi dün yaptığı son toplantıda Arda’ya onay verince transfer gerçekleşti. Arda’nın menajeri Ahmet Bulut, “Luis Enrique bu transferi çok istedi. İmzayı attık. Çok mutluyuz, detaylara girmek için erken. Bu hafta içinde imza töreni gerçekleşecek. Arda çok mutlu. Bu inanılmaz bir duygu, her futbolcuya nasip olmaz. Arda bir ilki başardı. Türkiye’nin en pahalı transferi oldu. Barcelona ile Arda’nın transferi için 1.5 aydır görüşüyordum. Para konusunda sıkıntı olmadı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler