Rıdvan Dilmen'in çarpıcı final iddiası

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Ay yıldızlı milli takımımızın, İzlanda'yı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

Yayınlanma: 14.10.2015 - 01:00
Abone Ol google-news

 

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Ay yıldızlı milli takımımızın, İzlanda'yı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...

Fatih Hoca ile telefonda konuşurken İspanya, ne yapar ne eder 2 pasla bir şekilde kazanır dedik. Hoca'ya Kazakistan mı, yoksa Letonya mı daha iyi dedim. Kazakistan dedi. O zaman bütün iş bizdeydi. Allah çalışana yardım eder.

Bizim kadromuzun bir şekilde gitmesi gerekiyordu. Gitti. Hocamızı ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Teknik analiz yapmak istemiyorum. Aylardır futbol oynamayan Arda'nın bacaklarına kramplar girdi. "Allah'ım bu takım buraya kadar geldiyse bir şekilde gideriz" dedim kendi kendime, öyle de oldu.

"Önce gitmemek için uğraştık"

İlk 5 maç sonunda 1 puan toplamıştık. Sonraki 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik aldık. Son 5 maçta en ilk sıradayız. Kim ne derse desin, bu çocuklara helal olsun... Allah bin kere razı olsun. Hem hocamıza hem oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Önce gitmemek için sonra gitmek için çok uğraştık.

"Finale kadar gideriz"

Biz finale kadar gideriz, bizim potansiyelimiz var. Ben çok umutluyum. Maç öncesi İbrahim Üzülmez ile karşılaştım. Çok heyecanlıydı. Çok konsantre olmuştu. Servet Yardımcı öyleydi. Herkes öyleydi.

Bu takımda ilk maçlarda oynayan ama şimdi kadroda olmayan herkesi katkısı var. Ömer Toprak'ın da var. Volkan'ın da var. Çok zor süreçlerden de geçtik. Fatih Hoca, kötü başladı, olağanüstü iyi bitirdik... Allah nasip ederse bir sonraki tatilimizi Fransa'da geçireceğiz.

"Fatih hoca da belki beklemiyordu"

Belki Fatih Hoca da bunun gerçekleşeceğini bilmiyordu. Geleceğin takımını kurarken her şey yolunda gitti. Çocuklar çok kovaladı, çok hak ettik. Letonya maçları hariç, grupta oynadığımız son 4 maçı kazandık. Oyuncularımız çok istekliydi.

Hem Türkiye futbolunun hem teknik direktörün hem de oyuncuların kendine güveni geldi. Golü attığımızda kanal yıkılıyor sandım. Herkes heyecanlıydı. 0-0 da bitebilirdi. Ne yapalım? Ama Milli takım bize bu heyecanı yaşattı.

"5-6 takımdan biriyiz"

Ne kadar önemli oyuncular olursanız olun bu duruma gelmek kolay değil. Bununla baş edebilmek de kolay değil. Biz Avrupa'nın 5, 6 takımında biriyiz. Bunu bizim takıma baktığınızda görürsünüz. Bizim çok ciddi ofansif orta sahamız var.

Bizim takımımızda malzeme var. Çek maçında Barcelonalı Arda, Leverkusenli Hakan'a o pası atıyor. Selçuk, Telekom falan fark etmez her yerden şak diye bırakabiliyor. Ben bu maçta şanslı olduğumuza inanmıyorum. Biz şansı Prag'da, Hollanda'da kendimiz yarattık.

"Yazık olurdu"

Hollanda'nın oynadığı futbol kesinlikle bu gruptan çıkmayı hak etmiyorlardı. İsim olarak sürpriz oldu ama oyun olarak değil. Kendimizi iyi attık, kolay değildi. Kupaya katılan ülkeler arasında biz olmasaydık yazık olurdu. Çok yatırım yapıyoruz çünkü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler