Diego'ya Olcan itirazı... Derbide puanlar paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasının en önemli maçında Fenerbahçe ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı.

Yayınlanma: 25.10.2015 - 20:54
Abone Ol google-news

 

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasının en önemli maçında Fenerbahçe ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı.

Büyük çekişmenin yaşandığı maçta topun kontrolü Galatasaray'da daha fazla olmasına karşın Fenerbahçe etkili pozisyonlar bulan taraftı.

Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Kompleksi'nde oynanan mücadelede Sarı Lacivertliler, ilk yarıda Diego'nun golüyle öne geçse de ikinci yarıda Sarı Kırmızılılar Olcan'ın 84. dakikada attığı golle beraberliği yakaladı ve maç bu skorla sona erdi.

Kadıköy'de 16 yıldır galibiyet yüzü göremeyen Galatasaray, aldığı 1 puanla 3 yıllık aranın ardından rakibinden deplasmanda puan almış oldu.

Bu sonucun ardından iki takım da puanını 18'e yükseltmiş oldu.

Stat: Ülker Stadyumu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Abdoulaye Ba, Simon Kjaer, Caner Erkin, Lazar Markovic (Dk. 88 Alper Potuk), Mehmet Topal, Josef De Souza, Diego Ribas (Dk. 79 Raul Meireles), Luis Nani, Robin Van Persie (Dk. 63 Fernandao)

Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole (Dk. 41 Olcan Adın), Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Lukas Podolski (Dk. 78 Sinan Gümüş), Umut Bulut (Dk. 60 Burak Yılmaz)

Goller: Dk. 37 Diego Ribas (Fenerbahçe), Dk. 83 Olcan Adın (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 27 Aurelien Chedjou, Dk. 38 Hakan Balta, Dk. 58 Wesley Sneijder, Dk. 90 Fernando Muslera (Galatasaray), Dk. 38 Diego Ribas, Dk. 40 Mehmet Topal, Dk. 53 Josef De Souza (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'la oynadıkları derbi maçta tek değişiklilik yaparak takımını sahaya sürdü.

Portekizli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan derbinin ilk 11'inde, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ajax maçına göre sadece kalede değişiklik yaptı.

Avrupa maçlarında Fabiano Ribeiro, ligde ise Volkan Demirel'i oynatan Pereira, bu uygulamasına derbi maçta da devam etti.

Kalede Volkan Demirel'e şans veren Portekizli teknik adam savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Caner Erkin şeklinde oluşturdu. Derbide savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynadı. Kanatlarda Lazar Markovic ile Luis Nani'ye formayı veren Pereira, forvet arkasında ise yine Diego Ribas'a şans tanıdı. Hollandalı futbolcu Robin van Persie ise sarı-lacivertlilerin tek forveti olarak sahaya çıktı.

Ajax maçında sonradan oyuna girerek 89. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getiren Jose Fernandao ise yine yedek kulübesinde bekledi. Fernandao'nun dışında Fabiano Ribeiro, Michal Kadlec, Şener Özbayraklı, Raul Meireles, Ozan Tufan ve Alper Potuk da yedek kulübesinde maça başladı.

Gökhan ligde de formayı kaptı

Sezon başında geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan ve daha sonra formasını Şener Özbayraklı'ya kaptıran Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi.

Toplam 14 maç aradan sonra hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax karşısında 90 dakika sahada kalan Gökhan Gönül, ligde de formayı kaptırmadı. Ajax maçında gösterdiği performansla UEFA Avrupa Ligi'nin 3. maçlarında haftanın oyuncusu seçilen Gökhan, derbide ilk 11'de sahaya çıkarak 8 maç aradan sonra ligde formasına kavuştu.

İki eksik

Fenerbahçe derbi maçına iki futbolcusundan yoksun çıktı.

Milli takımlarında sakatlanan Volkan Şen ve son iki antrenmanda yer almasına rağmen hazır olmayan Bruno Alves, 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

Bu oyuncuların dışında sarı-lacivertli takımın Portekizli teknik direktörü, Mehmet Topuz ile genç oyuncu Uygar Mert Zeybek'i de maç kadrosuna almadı.

6 futbolunun İlk Galatasaray derbisi

Sarı-lacivertlilerde ilk 11'de sahaya çıkan 6 futbolcu, kariyerlerinde ilk kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynadı.

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Kjaer, Ba, De Souza, Nani, Van Persie ve Markovic, ilk kez Galatasaray'a karşı derbi heyecanı yaşadı.

Yedek kulübesinde bekleyen Fernandao, Fabiano, Şener Özbayraklı ve Ozan Tufan ise bu heyecanı ilk defa yaşamak için teknik direktör Pereria'dan şans bekledi.

Taraftardan koreografi şov

Fenerbahçeli taraftarlar derbi maçta yaptıkları koreografiyle görsel bir şova imza attı.

Maçın başlamasına kısa bir süre Okul Açık Tribünü'ndeki taraftarlar ellerindeki kartonları kaldırarak Fenerbahçe amblemi ve ay-yıldızlı Türk bayrağının görselini oluşturdu. Ayrıca Fenerium Tribünü'ndeki taraftarlara da Türk ve Fenerbahçe bayrakları dağıtıldı.

Fenerbahçeli taraftarlar, açtıkları pankartlarla Galatasaray'a göndermelerde bulundu. Sarı-lacivertli taraftarların, özellikle Maraton Tribünü'nde açtıkları "Hakim: Yaz kızım 2010-2011 şampiyonu Fenerbahçe, sekizincisi 6alatasaray...Nokta" yazılı pankart dikkati çekti. Bu pankartın altında ise taraftarlar ellerindeki kartonları kaldırarak "Game Over (Oyun Bitti)" koreografisini oluşturdu.

Bütün biletleri tamamen tüketen sarı-lacivertli taraftarlar, tribünlerin tamamını doldurdu. Maçı 50 bine yakın Fenerbahçeli taraftar izlerken, Galatasaraylı taraftarlar iki kulüp arasında yapılan anlaşma gereği derbiyi tribünden takip edemedi.

Derbiyi 18 yabancı basın mensubu takip etti

Derbi karşılaşmasını Türk gazetecilerin yanı sıra 6 farklı ülkeden 18 basın mensubu da takip etti.

Hollanda futbolunun iki önemli ismi Robin van Persie'nin Fenerbahçe'de, Wesley Sneijder'in ise Galatasaray'da oynaması Hollandalı gazetecilerin derbiye ilgi göstermesine sebep oldu. Hollanda basınından 5 gazeteci, derbiye akredite oldu.

Almanya'dan 6, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 4, İsveç, İngiltere ve Çin'den ise birer gazeteci derbiyi izledi.

Fırat Aydınus'un 8. Fenerbahçe-Galatasaray derbisi

Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, kariyerinde 8. kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yönetti.

Kadıköy'deki karşılaşmayla 8. kez bu büyük randevuda düdük çalan Aydınus'un, yönettiği derbilerde Fenerbahçe 3, Galatasaray ise 2 kez kazandı. Derbide iki maç da berabere bitti. Aydınus ayrıca, kariyerinde 23. derbisinde görev aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler