PFDK'den TFF yöneticisine rekor ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor'a çok ağır cezalar verirken TFF yöneticisi İbrahim Usta'ya da ağır yaptırım uyguladı.

Yayınlanma: 03.11.2015 - 20:10
Abone Ol google-news

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor'a çok ağır cezalar verirken TFF yöneticisi İbrahim Usta'ya da ağır yaptırım uyguladı.

TFF'den yapılan açıklamada Trabzonspor-Gaziantepspor maçının sonrasında hakem koridorunda hakemlere yönelik yaptığı hareketler ve hakaretler nedeniyle 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve başkanvekili İBRAHİM USTA'nın, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve hakaretleri nedeniyle takdiren 1 YIL 6 AY HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu) ile karar verilmiştir.

"Bu bir cinayet"

Ceza sonrasında açıklamalarda bulunan İbrahim Usta, bir buçuk yıllık ceza için "cinayet" kelimesini kullandı.

A Spor'a konuşan İbrahim Usta, cezayı şaşkınlıkla ve tebessüm ederek karşıladığını söyledi.

Usta, "Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin çalışamaz hale getirilmesinin kapısı açılmıştır. Bu yapan kişi Yıldırım Demirören'dir. Kendisi yarın görev yapamaz hale gelebilir. Bu bir cinayettir. Ben dahil herkes yaptıklarının sonucuna katlanacaktır. Federasyon kimsenin çiftliği değil. Anadolu takımlarına kimsenin kıymaya hakkı yoktur. Bu noktaya gelinmesinin sebeplerini ve bunda kimlerin çaba sarf ettiğini detaylarıyla açıklayacağım" diye konuştu.

İbrahim Usta, Tahkim Kuruluna başvuracağını da sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler