Spor dünyasını hiç böyle görmediniz... İşte gecenin düetleri

Çocukların eğitim ve sosyal hayatının gelişimi için spor ve sanat dünyasını ünlü isimleri bir araya geldi. Bekir İrtegün bağlama çalarken, Cüneyt Çakır rock performansıyla izleyenleri büyüledi.

Yayınlanma: 10.02.2016 - 12:24
Abone Ol google-news
<video:478708>

Çocukların eğitim ve sosyal hayatının gelişimi için spor ve sanat dünyasını ünlü isimleri güç birliği yaptı. Usta müzik adamı Metin Özülkü'nün müzik direktörlüğünü yaptığı ''Yıldızların Şarkıları Çocukların Yarınları'' projesi dün gece TİM maslak Show Center'de gerçekleştirildi. 

1994 yılında 5 çocuğun eğitim hayatını destekleyerek yola çıkan ve 21 senede, yüzbinlerce çocuğun hayatına dokunan Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) daha fazla çocuğa destek sağlayabilmek için bir ilke imza attı. ''Yıldızların Şarkıları Çocukların Yarınları'' projesinden elde edilen gelir ile TOÇEV'in çalışmalarını sürdürdüğü 'Öğrenim Merkezi' nin yapımına katkı sağlanacak. Biletleri günler öncesinden tükenen konser için 1.500 kişilik salonda biletler, 75 TL ile 1.000 TL arasında satışa sunulmuştu.

KONSERE ÜNLÜ AKINI

Konsere; Türkan Sabancı, Revna Demirören, Aslı Şen, Emek Saran, Zeynep Ilıcalı, Ebru Seyyar, Emel Yıldırım, Timur Erk, İsmet Alpagut, Seval Ermiş, Sibel Vatandost, Yıldırım Mayruk, Ayşe Azizoğlu, Işıl Rençber ve Aslı Hünel gibi çok sayıda isim katıldı.

TOÇEV BAŞKANI UYGUN, ABD'DEN SESLENDİ

Amerika'da süren tedavisi nedeniyle geceye katılamayan TOÇEV Başkanı Ebru Uygun'u temsilen oğulları, Ansel ve Axel Yarcan, Hakan Bilgin ile birlikte sahneye çıktı. Tedavisi için aylardır Amerika'da bulunan TOÇEV Başkanı Ebru Uygun, gönderdiği ses kaydı ile projeye destek verenlere teşekkür etti. Uygun, gönderdiği sesli mesajda; Hayat önümüze ne kadar zorluklar çıkarırsa çıkarsın yürekten inandığımız hayalimizin önüne hiç bir şey geçemez. Bu gece sizlerin sayesinde bir kez daha inandım ki, yürekten inandığımız hayallerimizin peşinden mutlaka gidilmesi gerekiyor. 5 çocukla başlayan bir inanmışlık, sizlerin desteği ve güveni ile 5 milyon çocuğa ulaşırken yine sizlerle beraber birikimlerimizi daha fazla kitleyle paylaşabileceğimiz, daha fazla yarınlara dokunabileceğimiz TOÇEV öğrenim merkezinin temellerini bu gece atmaktayız. Tam 21 yıldır bizimle beraber yürüdüğünüz ve desteklerinizle beraber yarınlarımıza onca güzellikler kattığınız için TOÇEV çocuklarım TOÇEV ailem ve şahsım adıma yürekten teşekkürler, en büyük alkış sizlere... Hoşgeldiniz. STK anlayışı ile her zaman başarılı bir şekilde ülke nezdinde farkındalık yaratan TOÇEV ve onu var eden çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Böyle özel bir gecenin oluşmasında öncülük yapan sevgili Mehmet Topal ve Serkan Balcı'ya TOÇEV için çok anlamlı olan bu geceyi hayal eden, bu geceye kadar azimle ve aynı heyecanla koşturan, uzaktan da olsa gururla takip ettiğim sevgili Berfin Balcı ve Selda Topal'a ve onların desteği ile bu gecenin oluşmasını sağlayan büyük bir heyecanla bu geceye hazırlayan sevgili Metin Özülkü ve ekibine, 20. Yılımızda da bizi ağırlayan sevgili TİM ailesine ve bizi baştan beri hiç yalnız bırakmayan değerli sanatçılarımıza ve sporcularımıza ve tabi ki sevgili Selçuk Yöntem'e böyle bir gecenin hayat bulmasını sağladıkları için TOÇEV ailem adına binlerce teşekkürler. Son olarak her zaman yanımızda olan değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir gece geçirmenizi diliyorum diyerek duygularını dile getirdi.

MEHMET TOPAL'IN PLAKETİNİ FENERBAHÇE'NİN EFSANE FUTBOLCUSU OGÜN ALTIPARMAK ALDI

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Betül Mermertaş'ın teşekkür konuşmasının ardından projeye destek verenlere plaket takdim edildi. Projenin öncülüğünü üstlenen Serkan Balcı teşekkür plaketini alırken, kupa maçı nedeniyle geceye katılamayan Mehmet Topal'ın plaketini ise Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Ogün Altıparmak aldı.

Projeye destek verenler ve sponsorlara plaket verilmesinin ardından TOÇEV tanıtım filminin yayını ile gece başladı.

CÜNEYT ÇAKIR BÜYÜLEDİ

Yıldız futbolcular; Mehmet Topal ile Serkan Balcı'nın önderliğinde organize edilen ve eşleri Selda Topal ile Berfin Balcı'nın büyük ekem harcadığı bu özel gecenin sunuculuğunu ise Selçuk yöntem üstlendi. TOÇEV'in 'Öğrenin Merkezi' yararına yapılan konser için daha önce sahneye çıkacağı ilan edilen Volkan Demirel, Olcan Adın ve Semih Kaya etkinli takvimi sonrası belirlenen Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçları, Eda Erde, Neslihan Demir ve Işıl Alben de maç ve kamp çalışmaları nedeniyle sahneye çıkamayan isimler oldular. Bu isimlerin yerine yıldızlar korosuna sporun efsane isimleri Tanju Çolak, Metin Tekin, Cüneyt Tanman, Bülent Korkmaz, Rıza Çalımbay, Tümer Metin ile Türkiye'nin ilk kadın hakemi Lale Orda dahil oldu.

Cüneyt Çakır'ın rock performansı, Bekir İrtegün'ün bağlama çalması, Emre Belözoğlu'nun türkü okuması, Gökhan Töre'nin Nilüfer ile düeti, Burak Yılmaz'ın Çin'e gitmeden önce assolist olarak şarkı ile vedası, Abdullah Avcı'nın Nükhet Duru ile yan yana sahne alması, Semih Saygıner'in şarkıcıyı aratmayan icrası ve 2 parça birden seslendirmesi, Çağla Büyükakçay'ın Ümit Besen ile sahneye çıkması, Volkan Babacan'ın, Serkan Balcı'nın, Kerem Tunçeri'nin, Tanju Çolak'ın, Tümer Metin'in, Cüneyt Tanman'ın, Bülent Korkmaz'ın, Metin Tekin'in ve Rıza Çalımbay'ın Metin Özülkü orkestrası ile birlikte sahnede çocuklar için yer almaları büyük alkış aldı.

ASSOLİST BURAK YILMAZ

Metin Özülkü ile beraber Barış Manço şarkısı seslendiren Burak Yılmaz'a geceye katılan sporculardan oluşan koro eşlik etti ve Burak Yılmaz bir assolist edasıyla Çin'e gitmeden önce adeta sahnede veda etmiş oldu.

DÜZAĞAÇ; "ÇAKIR, 'DEPRESYONDAYIM' ŞARKISINI İSTEDİ"

Cüneyt Çakır'ın tercihi ile 'Resimdeki Göz Yaşları' adlı eseri seslendireceklerini dile getiren Düzağaç, ''Size bir dedikodu vereyim, Cüneyt hocam aslında 'Depresyondayım' şarkısını söylemek çok istiyordu. Fakat ilk hatalı maçta manşet atarlar diye söylemeyelim dedi. Aynı şeyi ben de düşünmüştüm haklısınız dedim'' ifadelerini kullanarak tercihlerini değiştirdiklerini belirtti.

Cüneyt Tanman: "Çok anlamlı bir gece"

"Çok anlamlı bir gece. Bu gecede emeği geçenlerin yanında olmak için bu gece buradayız. Farklı bir konseptle buradayız. Bu sefer sahada top oynamayacağız, şarkı söyleyeceğiz. Tabii esas işimiz değil, yanımızdaki partnerimizle beraber maksat bu gecenin anlamına bir şeyler katabilmek. Çorbada tuzumuzun olmasını sağlamak. 
Sahneye çıkacak olmasından dolayı heyecanlı olduğunu ifade eden Tanman, ''Aslında banyoda bile şarkı söylemeyen biriyim, eğer böyle bir anlamlı gece olmasaydı böyle bir daveti kabul etme Şansım yoktu tabii. Ama bir şeyler söylemeye çalışacağız, bakalım beğenecek misiniz? ''

 Bülent Korkmaz'ın açıklamaları...

"Bu organizasyonun içerisinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Bülent Korkmaz, ''Şarkı söyleme becerim olmamasına rağmen sağ olsun hem Ayşegül Aldinç benim partnerim olacak hem de Metin ağabey çok yardımcı oldu bu konuda bana. Bir bukle de olsa söyleyeceğiz. Mutluyuz. Biz zaten artık sosyal sorumluluk projelerinde bulunan insanlarız, güzel ve keyifli bir gece olacağını düşünüyorum.
Sahneye çıkınca heyecanlanacağını da aktaran Korkmaz, ''Futbol sahası gibi olmaz. O bizim işimizdi, şimdi farklı bir dalda iş becermeye çalışacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. En azından anı güzel bir biçimde yaşamaya çalışacağız. Gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok farklı bir gece. İlk defa böyle bir gece düzenleniyor. Herkes herhalde bunun da farkında. Çok önemli sanatçılar ve sporcular var. Onlar da merak ediyor ben e merak ediyorum hem kendimi hem de geceyi.''

 

Spor ve sanat dünyasını sahnede çocuklar için buluşturan bu özel gecede yer alan isimler ve seslendirdikleri şarkılar şu şekilde:
İpek Açar - Semih Saygıner (Hep Karanlık - Gönül Sayfam)
Candan Erçetin - Kerem Tunçeri (Git)
Feridun Düzağaç - Cüneyt Çakır (Resimdeki Gözyaşları)
Zara - Serkan Balcı (Ah Yalan Dünya)
Nükhet Duru - Abdullah Avcı (Sevda)
Lale Orta - Murat Dalkılıç (Eğlen Güzelim)
Çağla Büyükakçay - Ümit Besen (Alıştım Sana bitanem)
Nilüfer - Gökhan Töre (Böyle Ayrılık Olmaz)
Ayşegül Aldinç - Bülent Korkmaz (Kara Sevda)
Kubat - Emre Belözoğlu (Telli Turnam)
Eda Özülkü - Bekir İrtegün (Gesi Bağları)
Selami Şahin - Tümer Metin (Seninle Başım Dertte)
Bülent Serttaş - Metin Tekin ...Rıza Çalımbay (Dağlar Dağlar)
Mustafa Ceceli - Cüneyt Tanman (İkinci Bahar)
Fatih Erkoç - Tanju Çolak (Yıldızların Altında)
Funda Arar- Volkan Babacan) (Arapsaçı)
Metin Özülkü - Burak Yılmaz (Can Bedenden Çıkmayınca)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler