PFDK'ten Aziz Yıldırım'a ceza

PFDK, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a sportmenliğe aykırı açıklamadan dolayı 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL ceza verdi. Kurul, Galatarasay Başkanı Dursun Özbek'e ise oy çokluğuyla ceza verilmediğini açıkladı.

Yayınlanma: 11.02.2016 - 16:59
Abone Ol google-news

PFDK, ceza yağdırdı. Kurul, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 Bin TL ceza verirken, Galatarasay Başkanı Dursun Özbek'e ise oy çokluğuyla ceza verilmediğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Süper Lig ekiplerine ceza yağdırdı.

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada; PFDK, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarının ceza teşkil etmediği belirtilirken, Fenerbahçe'nin Antalyaspor ile karşılaştığı maç sonrası açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 Bin TL para cezası verdi.
Ayrıca aynı maç nedeniyle sarı lacivertli takıma toplamda 60 bin TL para cezası verdi.

İşte PFDK tarafından verilen cezalar:

- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sportmenliğe aykırı açıklamadan dolayı 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezası aldı.

- Bursaspor bir maç seyircisiz oynama cezası aldı. Yeşil-beyazlılar bu cezayı Fenerbahçe maçında çekecek.

- Trabzonsporlu Douglas Franco Teixeria hakeme yönelik hakareti nedeniyle üç maç ve 13.000 TL para cezası aldı.

- Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübüne giriş yasağı. Sercan Yıldırım’a da müsabaka hakemine sportmenliğe aykırı davranışta bulunması nedeniyle 1 resmi maçtan men cezası verildi.

- Çaykur Rizespor teknik sorumlusu Hikmet Karaman da Eskişehirspor maçında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler